Scheidsrechter: Paul Wuyts

Henri Kums - Eric Bunckers
Toeschouwers: 3.500

Na RFC Cappellen - R Antwerp FC

Antwerptrainer Van Acker hekelt de spelwijze van de tegenstander - "Ik hoop echt dat Kapellen zakt met dit soort voetbal"

KAPELLEN - Rode lantaarn FC Capellen kwam gisteren op een zucht van een enorme stunt tegen leider R Antwerp FC. Tot twee keer toe wist de Great Old in een adembenemende slotfase een achterstand weg te werken. Regi Van Acker was boos na het tweede gelijkspel van zijn ploeg in evenveel wedstrijden. Boos op Capellen-trainer Stani Gzil, die hij overdreven defensief voetbal verweet.

"Ik hoop dat je zakt met dit soort voetbal," zei Van Acker na afloop tegen Capellen-manager Roger Brouwers. "Jullie zijn ter dood veroordeeld en nog willen jullie niet voetballen. Als je daar tevreden mee bent, zul je 250 toeschouwers blijven krijgen bij je thuiswedstrijden. Gzil moet zich eens afvragen of het niet door de speelwijze komt dat ook een ploeg als KSK Beveren onderaan stond."

De kritiek op de speelwijze van RFC Capellen mag de Great Old niet blind maken voor de eigen tekortkomingen. Voor de rust leverde de leidersploeg een wanprestatie af. Dat RFC Capellen na de pauze op de eigen helft werd teruggedrukt, was de logica zelve en heeft wellicht minder te maken met de speelwijze van Gzil dan met de vaststelling dat de rood-witten gewoon de beste ploeg zijn.

Ondanks het veldoverwicht van R.A.F.C. maakte het duo Perreira-Sissoko het de bezoekende defensie ook in de tweede helft bij momenten lastig. Regi Van Acker steekt de hand ook in eigen boezem. "We verloren de match in de eerste helft," aldus Van Acker. "We speelden laks en veel te ver van de tegenstander. Ook na de rust bleven we door het centrum proberen. Nochtans was de keuze precies op Luke Chadwick gevallen omdat hij een flankspeler is die het veld breed kan houden. We bleven echter het overvolle centrum opzoeken. Toch zou het tegen alle logica in geweest zijn als RFC Capellen gewonnen zou hebben. Dat neemt niet weg dat het pijn doet om tegen de laatste uit het klassement punten te verliezen."

Stani Gzil was zich van geen kwaad bewust en loofde de prestatie van zijn ploeg.
"We hadden verdiend om deze wedstrijd te winnen," vond Gzil. "We krijgen twee open kansen om er op een bepaald moment 3-1 van te maken. Bovendien viel de gelijkmaker pas toen we met tien man stonden na een twijfelachtige rode kaart. Dat zijn kleinigheden, maar ze bepalen mee het resultaat van de wedstrijd. Chapeau voor mijn spelers dat ze drie keer hebben kunnen scoren tegen de leiders. Als R Antwerp FC hier 0-3 had gewonnen, was dat voor iedereen normaal geweest. Als een ploeg iemand als Sandro Da Silva van de bank kan halen, dan zegt dat genoeg over hun kwaliteiten."

"Toch blijven we achteraf een beetje ontgoocheld achter ondanks het puntje. Voor de match had niemand ons een kans gegeven, maar wie de wedstrijd heeft gezien, weet dat de overwinning binnen ons bereik lag (J.V.C. - GvA - 14/02/2000)."

Overzicht van een wonderjaar - 22

Er zijn geen gemakkelijke wedstrijden meer voor R Antwerp FC. Elke tegenstander zet zich extra in om tegen de koploper van de reeks te stunten. Op zoek gaan naar de eerste, verlossende treffer tegen alweer een stug verdedigende tegenstander, werd deze week alweer de even moeilijke als obligate opdracht. Als men dan om welke reden ook op achterstand geraakt, wordt het extra lastig. De 2-0 achterstand ophalen werd helemaal een prestatie om u tegen te zeggen (Antwerp Clubblad-15 - 12/04/2000).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 14/02/2000)

Minuut per minuut
23' G O A L: Stefan Leleu stopt Perreira foutief af. Bartholomeeussen zet de strafschop om: 1-0.
37' Patje Goots werkt zich voorbij Stoops. Eryigit redt op de lijn. Stoops kwetst zich en wordt vervangen door Ferket.
53' Ferket stopt een schuiver van Luke Chadwick.
53' Darko Pivaljevic mikt na een individuele inspanning net naast.
58' Zoran Campara kopt op aangeven van Patje Goots van dichtbij voorlangs.
60' G O A L: Perreira countert snel en laat Oldrich Parizek kansloos: 2-0.
73' G O A L: Jurgen De Neys neemt een afgeweerde bal heerlijk op de slof: 2-1. De aansluitingstreffer.
77' Op aangeven van Aboraa loopt de scorende Pereira net buitenspel
85' G O A L: Sandro Da Silva bereikt Goots en die schiet hard binnen: 2-2
87' G O A L: na een slecht ontzette bal schiet Sissoko vanuit een onmogelijke hoek binnen: 3-2
89' Sandro Da Silva legt de bal klaar voor Jurgen De Neys die voor een kopie van zijn prachtige eerste treffer zorgt: 3-3.

Darko Pivaljevic

37' Kurt Stoops (uit)/
Wim Ferket (in)

86'
Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 559

Perreira (uit)/
Michel Verfaillie (in)

0 Laszlo Nagy (uit)/
Sandro da Silva (in)
25'

0 Kirk Hilton (uit)/
Jurgen De Neys (in)
46'

0 Stefan Leleu (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
65'

22' Joël Bartholomeeusen
(penalty) 1-0

Ruststand 1-0
60' Fabio Perreira-Rufieno 2-0
      Jurgen De Neys 2-1 73'
82' Kevin Verschueren
      Patrick Goots 2-2 85'
87' Habib Sissoko 3-2
      Jurgen De Neys 3-3 89'
90' Eindstand 3-3 90'