Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Beerschot V.A.V.
1 0
24.10.1971 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Alfred Delcourt

Lijnrechters:
Jozef Geschier - Georges Mesuere
Toeschouwers: 21164

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - K Beerschot VAV

De derby doet het nog altijd

Deurne. — Het heeft ons in de eerste plaats verheugd vast te stellen, dat Antwerpen nog altijd verknocht blijft aan wat heet de grote derby te zijn. Op de Bosuil kampten gisteren rood-wit en paars-wit in een sfeer die aan de grote dagen liet denken. Was het weder de grote propagandist, de jongste zege van R Antwerp FC in Brugge of was de puntenhonger van K Beerschot VAV de trekpleister? Zeker is het dat er gevoetbald is temidden een belangstelling, een groot stadion en Antwerpen waardig. In dit geval moet er niet aan getwijfeld worden dat België-Holland het in de toekomst zeker nog zal doen in de Sinjorenstad.

Of het geboden spektakel het ook deed in verhouding tot de sfeer valt te bediscussiëren. Na de wedstrijd hebben we veel, zeer veel opinies gehoord. De ene zegde: de minst slechten hebben gewonnen, de anderen beweerden de besten hebben gewonnen. Waar zit de nuancering? We eerbiedigen ieders opinie en hebben de onze. R.A.F.C.-K.B.V.A.V. is als voetbalmatch helemaal niet uit de toon gevallen. In een periode dat supergrote voetbalmatchen raar zijn dan witte merels, hoeven we voor de derby van gisteren niet te streng te zijn. Er zijn al veel slechtere derbies geweest en deze heeft de kijkers negentig minuten in de ban gehouden, ook al gaf R.A.F.C. de indruk van een crisisperiode en heeft K.B.V.A.V. de tegenstander een uur lang in toom gehouden, op vele ogenblikken geneutralizeerd. Toen de rood-witten op voorsprong kwamen, hebben de mauve-witten lef en moed opgebracht om de supporters van beide kampen in een nijpende spanning te houden omtrent de einduitslag.

Het strekt al de akteurs tot ere van in deze hardnekkig volgehouden puntenslag de regels der sportiviteit zelden te hebben overschreden. Ook in dit opzicht is Antwerpen zichzelf gebleven. Sterren en minderen, harde werkers en minder begaafden, we hebben de indruk gekregen dat iedereen zijn best heeft gedaan in verhouding met de middelen waarover hij beschikte.
Een goed punt ook voor het publiek, voor de verknochte supporters en de fanatieke spionkoppen, die zich absoluut hebben gedragen binnen de perken van fairplay. Zo gezien met bovendien de winst aan de ploeg, die ze het meest verdiende, is de Antwerpse derby een aangename belevenis geweest voor diegenen die hem hebben bijgewoond. Was het geen filet pur om van te smullen, er was alleszins een beentje waaraa deze week nog geknaagd zal worden. Vergeten we ten slotte de goede leiding van scheidsrechter Fred Delcourt niet, die misschien geen moeilijkheden kende omdat de spelers sportief bleven, maar die leidde met meesterlijke hand die hem terug op het internationale vlak heeft getild.

De Antwerpse derby is helemaal niet dood, zoals sommige azijndrinkers al te vroeg dachten, nog altijd leeft het voetbal in Antwerpen zelfs als de clubs niet in euforie leven (bron: onbekend - 25/10/1971

(25/10/1971)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Beerschot V.A.V.

Elftallen

Eddy Braem
Willy Van Der Wee
Bob Geens
Dan Coe
Jacky Loots
Jean Arnolis
Theo Torfs
René Desaeyere
Roger Van Gool
Ove Eklund
Karl Kodat
Helmuth Brösch
Julien Van Opdorp
Bob Dalving
Louis Van Gucht
Roland Coclet
Yves Baré
Chris Stroybant
Jean-Pierre Kasprzak
Arto Tolsa
Peter Suijckerbuik
Guido Nicolaes

Wissels


Begin Match
Ruststand 0-0
63' Dan Coe 1-0      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG