Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.S.C. Anderlecht
0 2
18.01.2004 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Peter Vervecken

Lijnrechters:
Rudi Verbruggen - Johny Kiesekoms

Vierde official: Guy Stas
Toeschouwers: 8.500

Wedstrijdverslag

Gouden Schoen verzilverd

Eigen bericht - RSC Anderlecht heeft iets meer dan een uur lang vruchteloos naar een opening gezocht in de werk- en kamplustige rood-witte afweer van debuterend coach Marc Grosjean. Dan werd de Antwerpdoelman voor 't eerst geklopt. Seol legde slim af bij Dindane en die bewees waarom hij voor de match een geschenk mocht ontvangen als kersvers Gouden Schoen. Bal van de linker- op de rechtervoet, twee verdedigers op het verkeerde been en dan het leer simpel door de benen van Gennadiy Tumilovich tegen het net prikken. Wat kan voetbal toch simpel zijn... De Great Old was op achtervolgen aangewezen, maar daarvoor woog eenmansvoorhoede Patje Goots helaas te weinig. Toch een erg gevaarlijke collectieve roodwitte tegenstoot. William Verbeeck stuurde aan de zijlijn Edwin Ouon weg. Voorzet vanop de flank, Patje Goots controleerde, maar Tony Sergeant knalde onbesuisd over het doel van Zitka.

Iachtchouk bekroonde zijn korte invalbeurt met het bevrijdende tweede doelpunt, zo'n twintig minuten na zijn gouden teamgenoot. Hij vierde met een brede smile. Zijn club op rozen, de punten definitief binnen, de concurrentie weer een stuk verder achterop.

Voor de pauze had Anderlecht wel overwicht, maar kansen afdwingen was zo goed als onmogelijk. Het begon met een klein kansje voor Mornar en dan heel veel plukballen voor Gennadiy Tumilovich, het vermelden niet waard. De Antwerpachterhoede met 'nieuweling' Zoran Campara hield het paarswitte gevaar op afstand. Ook het middenveld met de herstelde Gideon Imagbudu en de heropgeviste en luidkeels aangemoedigde William Verbeeck stroopte de mouwen op. De Bosuilen bouwden geduldig, heel af en toe kwam er enige diepgang met Asanda Sishuba. Uitgespeelde mogelijkheden? En grote kans slechts aan elke kant voor de koffie. Patje Goots kwam er dicht bij. Tihinen sprong zijn doelman op de lijn bij, ook de rebound ging helaas naast. Even voor de pauze nog enige emotie met een gekrulde vrijschop van Baseggio net naast het doel. In een duel met Tony Sergeant werd Vanderhaeghe halverwege de eerste periode ernstig aan de kaak geblesseerd.

Na de match bekloeg Broos zich over de nogal lakse houding van de scheidsrechter bij de veelvuldige kleine overtredingen van de tegenstander. De Bosuilcoach liet het allemaal wat over zich heen gaan, al gaf hij grif toe dat hij samen met zijn team een moeilijke middag beleefd had, maar: "Debuteren tegen het beste team van 't land is geen cadeau. We hebben het RSC Anderlecht dank zij een goeie organisatie moeilijk gemaakt. Ik ben tevreden met onze prestatie. We moeten op karakter ons behoud in eerste klasse afdwingen," besloot de coach de drukbijgewoonde persbabbel.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/01/2004)
 
Minuut per minuut
00' Vooraf: geen nieuwe gezichten in de spelerskern van de Great Old. Wel een nieuwe keuzeheer Marc Grosjean die een beroep doet op de uit de C-kern heropgeviste William Verbeeck en terugkomer Zoran Campara. Ook Gideon Imagbudu is terug uit blessure, Darko Pivaljevic nog niet zodat Patje Goots de enige spits wordt. Shirtsponsor Carlo Kerkhofs van NTF mobile trapt de match af, waarna Anderlecht dat klusje nog eens mag overdoen (De ANTWERPSUPPORTER Online).
02' Mornar trapt in de handen van Gennadiy Tumilovich.
14' Aruna kopt een hoekschop van Kolar op de deklat.
26' Hoekschop Kolar, Tihinen kopt over.
27' Zitka gaat goed plat en maakt een schot van William Verbeeck onschadelijk.
40' Patje Goots knalt aan de eerste paal op Kolar.
44' Baseggio krult een vrijschop net naast.
52' Kolar trapt in n tijd naast.
60' Tumilovich gaat onder een voorzet van Kompany door, Seol trapt op doel aar Gennaidy Tumilovich is tijdig terug en verwerkt in hoekschop.
66' Zewlakow bereikt Aruna. Hij kapt enkele Antwerpverdedigers uit en schiet tussen de benen van Gennadiy Tumilovich binnen (0-1).
68' Patje Goots legt terug op Tony Sergeant, die overknalt.
83' Zetterberg bedient heerlijk lachtchouk die rustig de rechterbenedenhoek kiest en scoort (0-2).
(Bron: GvA + Het Webteam - 19/01/2004)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.S.C. Anderlecht

Elftallen

1 Gennadiy Tumilovich
2 Edwin Ouon
18 Zoran Campara
5 Harald Pinxten
8 Arek Kubik
18 William Verbeeck
14 Tony Sergeant
12 Gideon Imagbudu
4 Bernt Evens
19 Patrick Goots
23 Asanda Sishuba
1 Danil Zitka
6 Michal Zewlakow
27 Vincent Kompany
30 Hannu Tihinen
3 Olivier Deschacht
18 Ki Huyeon Seol
10 Walter Baseggio
4 Yves Vanderhaeghe
11 Martin Kolar
19 Ivica Mornar
26 Aruna Dindane

Wissels

75' 18 William Verbeeck (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
 
4 Yves Vanderhaeghe (uit)/
21 Pr Zetterberg (in)
23'
 
11 Martin Kolar (uit)/
14 Marc Hendrickx (in)
77'
 
19 Ivica Mornar (uit)/
22 Oleg Iachtchouk (in)
80'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
56' Gideon Imagbudu      
63' Harald Pinxten      
      Aruna Dindane 0-1 65'
      Oleg Iachtchouk 0-2 82'
89' Arthur Gomez      
92' Eindstand 0-2 92'
TERUG