Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. F.C. Eindhoven
1 0
09.01.2004 Plaats: Bosuilstadion
Toeschouwers: 450

Wedstrijdverslag

Ontroerend weerzien met William Verbeeck
Eigen bericht - Nog voor hij één bal had geraakt kreeg verloren zoon William Verbeeck een warm onthaal van het fantatieke Bosuilpubliek. Coach Marc Grosjean had inderdaad tot in de C-kern en naar een paar huurlingen moeten grijpen om een valabel elftal bij mekaar te krijgen om de laatstgerangschikte uit de Nederlandse Gouden Gidsreeks partij te geven. Zoran Campara werd in laatste instantie uit voorzorg aan de ziekenlijst toegevoegd. Ook de Manchester-stagiairs waren niet speelklaar.
De match begon tegen een gezapig tempootje. De Eindhovenaren hadden het meeste balbezit, maar deden haast niks anders dan rondtikken op de eigen speelhelft. Gennadiy Tumilovich kwam slechts sporadisch in het stuk voor. Ook het centrale duo met Bernt Evens en de Sloveense tester MIlos Sobona kreeg over 't algemeen maar weinig werk op te knappen. Op rechts kwam Edwin Ouon helaas wel tegen een hele grote overmacht te staan. Hij leverde bovendien erg veel slechte ballen af. Enkele roodwitte linkspoten bewezen tenminste dat ze ooit al samengespeeld hebben. Het trio Arek Kubik, William Verbeeck en Asanda Sishuba vond mekaar blindelings. En als het kwieke Zuid-Afrikaantje bovendien vanop rechts een bal van Philippe Snelders naar binnenbracht, kon Patje Goots nog voor het kwartier zomaar voor 1-0 zorgen. Pas even voor het half uur dreigden de blauwwitte bezoekers voor het eerst met een strak schot over doel. Ook aan roodwitte kant bleven de kansen schaars. De vijfendertigste minuut voorbij kregen de Eindhovenaren er plots heel veel zin in. Vijf corners op rij, maar een doelpunt kwam er niet.
Na de pauze bleef Edwin Ouon in de kleedkamer. Zijn plaats werd ingenomen door Gideon Imagbudu die uiteraard nog ver van zijn ideale vormpeil verwijderd is. Toch iets meer snee in de duels en ook het publiek had er duidelijk zin in. Eindhoven was veel bij de bal, maar ook nu bleven ze eindeloos op de eigen helft pingelen. De Great Old prikte tegen. William Verbeeck en vooral Asanda Sishuba die met de minuut potiger werd aangepakt, vonden maar zelden een ideaal aflossingspunt. Patje Goots lag wel op de loer, maar werd even zovele keren afgevlagd. Philippe Snelders liet zich betrekken in de combinatie, maar eens in de grote rechthoek stokte het ook hier. Nog enkele Nederlandse wissels, maar aan de score veranderden die uiteindelijk niks meer. Bij één gelegenheid moest de testende doelman Kovac op al zijn kunnen beroep doen om de gelijkmaker te voorkomen. William Verbeeck oogstte (terecht) de meeste aanmoedigingen. Is hij de balvaste targetman-in-wording?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/01/2004)

Statistieken

R. Antwerp F.C. F.C. Eindhoven

Elftallen

1 Gennadiy Tumilovich
2 Edwin Ouon
4 Bernt Evens
11 Milos Sobona (T.)
6 Moumou Cisse
8 Arek Kubik
18 William Verbeeck
14 Tony Sergeant
26 Philippe Snelders
23 Asanda Sishuba
19 Patrick Goots
Geen elftal beschikbaar!

Wissels

46' 1 Gennadiy Tumilovich (uit)/
21 Pavel Kovac (T.) (in)
 
46' 2 Edwin Ouon (uit)/
12 Gideon Imagbudu (in)
 

Begin Match
13' Patrick Goots 1-0      
20' Moumou Cisse      
Ruststand 1-0
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG