Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R.S.C. Anderlecht R. Antwerp F.C.
4 2
17.12.2003 Plaats: Constant Vandenstockstadion

Scheidsrechter: Serge Gumienny

Lijnrechters:
Vincent Despiegeleer - Dominique Lemaire

Vierde official: Stéphane Breda
Toeschouwers: 6000

Wedstrijdverslag

Paarswit speelt met vuur
Anderlecht plaatste zich verdiend voor de kwartfinales, maar het kostte bloed, zweet en tranen. Nochtans leidde paars-wit al na drie minuten met 2-0. Uiteindelijk waren er nog een owngoal van Cisse en in de slotfase twee gemiste Antwerpkansen op 3-3 nodig om de kwartfinales te halen.
Hugo Broos opteerde voor een 3-5-2-opstelling en liet Kompany rusten. Glen De Boeck nam zijn plaats in. Bij R Antwerp FC pakte coach Doy Perazic uit met een vijfmansverdediging en zat Patrick Goots net als vorige zaterdag in Sint-Truiden, op de bank. Toch het eerste kwartier, want in geen tijd stond Anderlecht 2-0 voor. Eerst mocht Tihinen een voorzet van Zetterberg ongehinderd binnenkoppen en nog voor de derde minuut rond was kreeg Mornar al de tijd om op aangeven van Kolar de bal in doel te tikken. De Antwerpverdediging stond er als verlamd bij. Ook toen Aruna even later iedereen voorbij spurtte, maar verzuimde de wedstrijd helemaal te beslissen.
Perazic greep in en stuurde Patrick Goots de wei in. De sportieve baas van R Antwerp FC klaagt dan wel over het gebrek aan kwaliteit in zijn groep, maar haalde Hussain - één van de weinigen die een verrassende actie in huis heeft - naar de bank. De wissel leverde wel meteen succes op. Anderlecht was na die vroege 2-0 voorsprong ingedommeld, Kolar leed balverlies, waarna Patje Boem Boem binnen de paars-witte 16 meter op wandel mocht. De 37-jarige spits knalde droog naast Peersman de 2-1 binnen. Nog schoot Anderlecht niet wakker, al claimde Zetterberg een penalty en draaide Baseggio een vrijschop tegen de onderkant van de deklat. Aan de overzijde rende Goots bijna het hart van de Brusselse defensie zomaar voorbij, waarna Aruna op Feys strandde.
Tempo omhoog
Bij het begin van de tweede helft dreven de Brusselaars het tempo op. Zetterberg (op Feys), Wilhelmsson (van kortbij over) en Aruna (tweemaal op Feys), Tihinen (kopbal naast) en Kolar (redding Feys) kwamen dicht bij de 3-1. Die stand kwam ook op het bord toen Cissse even voorbij het uur een voorzet van Mornar schitterend in... eigen doel kopte. Na zijn treffer tegen Sint-Truiden zaterdag, maar toen in het bezoekende doel, de tweede prachtgoal van de Guineeër in vier dagen. De wedstrijd leek gespeeld, maar Anderlecht verslapte weer, speelde met vuur en invaller Heath deed R Antwerp FC weer dromen: 3-2. In de slotminuten lieten eerst Pinxten, nadien Sergeant de kans op verlengingen liggen. Op een scherpe counter van de ingekomen lachtchouck kon Aruna in blessuretijd niet meer missen. Het moedige R Antwerp FC mocht met opgeheven hoofd de dankbare supporters groeten, die van Anderlecht slaakten een zucht van verluchting.
(Herman Meersseman - bron: Het Nieuwsblad - 18/12/2003)

Statistieken

R.S.C. Anderlecht R. Antwerp F.C.

Elftallen

24 Tristan Peersman
11 Kolar Martin
17 Hannu Tihinen
5 Glen De Boeck
6 Michal Zewlakow
15 Besnik Hasi
21 Pär Zetterberg
10 Walter Baseggio
30 Christian Wilhelmsson
19 Ivica Mornar
26 Aruna Dindane
1 Yves Feys
16 Csaba Bernáth
6 Moumou Cisse
5 Harald Pinxten
4 Bernt Evens
13 Souleymane Mamam
2 Edwin Ouon
14 Tony Sergeant
8 Arek Kubik
20 Hussain Abdulrahman
11 Omar Mussa

Wissels

76' 6 Michal Zewlakow (uit)/
27 Vincent Kompany (in)
 
77' 30 Christian Wilhelmsson (uit)/
22 Oleg Iachtchouk (in)
 
20 Hussain Abdulrahman (uit)/
19 Patrick Goots (in)
15'
 
11 Omar Mussa (uit)/
17 Colin Heath (in)
46'
 
13 Souleymane Mamam (uit)/
Asanda Sishuba (in)
81'
 

Begin Match
2' Hannu Tihinen 1-0      
3' Ivica Mornar 2-0      
      Patrick Goots 2-1 22'
      Bernt Evens 29'
      Edwin Ouon 41'
      Moumou Cisse 44'
Ruststand 2-1
67' Moumou Cisse (own-goal) 3-1      
      Colin Heath 3-2 72'
75' Besnik Hasi      
90' Aruna Dindane 4-2      
90' Eindstand 4-2 90'
TERUG