Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.V.C. Westerlo
1 2
07.12.2002 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Philipppe Flament

Lijnrechters:
Denis Bruggeman - Sven Cuyt

Vierde official: Henri Collard
Toeschouwers: 6.000

Wedstrijdverslag

Westerlo wint op de valreep
Westerlo heeft zaterdag na een flauwe wedstrijd gevleid met 1-2 gewonnen op het veld van R Antwerp FC, dank zij een late goal van Delanghe.
De partij startte veelbelovend. Na drie minuten spelen stond het al 1-1. Lammens bracht Westerlo eerst 0-1 voor met een laag schot dat nog afweek via Zoran Ljubinkovic, maar kort daarna stelde R Antwerp FC alweer gelijk met een kopbaldoelpunt van Arthur Gomez (1-1).
Daarna viel het stil. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld en de doelkansen waren schaars. Mennes voor Westerlo en Anders Nielsen voor de thuisploeg haalden nog eens uit, maar hun pogingen gingen naast. 1-1 was de ruststand.
Ook in de tweede helft zat de partij vast. De slordigheden stapelden zich op en doelgevaar was er nauwelijks. Een kwartier voor het einde was Patje Goots dicht bij de 2-1, maar hij aarzelde te lang om af te drukken.
De partij leek te zullen gaan eindigen op een 1-1 gelijkspel, tot de ingevallen Delanghe in de slotminuten alsnog de winnende goal voor Westerlo voorbij Yves Feys tikte (1-2).
(bron: VTM-txt - 07/12/2002)
 
Minuut per minuut
00' Weinig vertrouwde gezichten bij R Antwerp FC dat door schorsingen allerhande met een noodelftal de wei in moet. Coach Henk Houwaart puzzelde uit zijn ruime kern een nieuwe achterlijn in mekaar en opteerde voor Rok Young Shin, Zoran Ljubinkovic en Arek Kubik om zijn achterste lijn te stofferen. Anders Nielsen krijgt de weinig benijdenswaardige taak Tony Sergeant te vervangen, Karel D'Haene moet storen op de rechterflank en 'nieuwkomer' Arthur Gomez bevoorraden. Deze laatste kreeg de voorkeur op Ibrahima Yattara die al een paar weken loopt te lanterfanten. Marc Soly komt de aftrap geven.
01' G O A L: Eerste diepe bal van Westerlo wordt door Harald Pinxten met het hoofd ontzet in de voeten van Lammens die meteen onder Yves Feys in doel besluit. Koude douche voor de thuisploeg: 0-1.
03' G O A L: Ondanks de vroege achterstand probeert R Antwerp FC er combinerend uit te komen. Een breed uitgesponnen actie begonnen bij Harald Pinxten langs Rok Shin Young, Karel D'Haene en Arek Kubik levert een eerste corner op. Arek Kubik trapt, Omar Mussa kopt tegen de lat en de specialist van de rebound Arthur Gomez kopt de bordjes in evenwicht: 1-1. Een veelbelovende start.
05' Beide ploegen zijn duidelijk van mekaar geschrokken en trekken zich bijna vanzelf terug op het middenveld.
06' Er komt een bal van schutter Lammens richting Antwerpdoel, Yves Feys plukt.
07' Harald Pinxten trapt een vrijschop aan de middencirkel, maar via een terugspeelbal op de doelman ontzetten de bezoekers.
11' Alweer Lammens richt zijn schot midden het doel, Yves Feys kan laaguitvallend pakken.
11' Op tegenaanval lanceert Patje Goots, Omar Mussa, de lijnrechter begint aan een rondje vlaggenzwaaien (en zal er helaas niet meer mee ophouden!).
13' Trage progressie bij de roodwitten, enkel Gideon Imagbudu (dicht bij de verdediging gepositioneerd) geeft de bal wat diepgang en Arthur Gomez besluit in handen van de doelman.
15' Zoran Ljubinkovic stuurt Paas in corner, maar ook nu levert dat geen gevaar op.
18' Een formidabele mogelijkheid voor een vrijstaande Anders Nielsen, maar hij plaatst de vrijschop van Patje Goots aan de verkeerde kant van de paal.
25' Doelgevaar blijft uit, Westerlo hanteert te onzuiver de lange bal, R Antwerp FC mist creativiteit om te kunnen pressen.
27' De thuisspelers blijven via Yves Feys rondjes draaien op de eigen speelhelft en als Westerlo dan toch eens iets probeert, lopen hun aanvallers Paas en Brogno in de buitenspelval.
33' Eindelijk nog eens een mini-combinatie en een schot van Jefke Delen op doel.
38' Felgecontesteerde hoekschop voor de bezoekers nadat ze zelf in het zijnet knalden, maar Flament houdt voet bij stuk. De voorbereiding was aardig om zien.
41' Een hele scherpe voorzet, Delen mist van een haar de bal.
45' Rusten met 1-1. Enkel het begin van de match was opwindend, maar dan kropen beide teams achter de bal. Bij R Antwerp FC verliep het combinatiespel erg stroef en Patje Goots kon zich op een voor hem ongewone flankpositie maar moeilijk doorzetten. Het experiment Pinxten-Ljubinkovic bleek een meevaller en Arek Kubik was een absolute meevaller op de linksbackplaats. Ook Rok Shin Young presteerde aardig.
46' De voor Arthur Gomez ingevallen Ibrahima Yattara dweilt de lijn af, stuurt een leuke voorzet richting doel, Mussa wordt aangetrapt, maar de scheidsrechter weigert categoriek te fluiten. Pas veel later laat hij verzorging op het terrein toe!!
51' Alsnog zonder te imponeren, trekt de thuisploeg de match naar zich toe en ontwikkelt enige druk. De grensrechter vlagt de goeie bedoelingen tussen Anders Nielsen en Omar Mussa alweer af en even later gaat de val open voor Patje Goots.
58' Tegenprik van de bezoekers, maar Tony Brogno trapt hoog over.
65' De beide coaches proberen hun teams te herschikken. William Verbeeck wordt stormachtig verwelkomd door de roodwitte sups.
67' Opgelegde kans: Ibrahima Yattara zet voor tot bij Patje Goots. De inloopbeweging is uitstekend, de korte hoek wenkt, maar hij krijgt zijn linkervoet niet tegen de bal.
71' Voor een bijzonder lichte overtreding op de middellijn kijkt Karel D'Haene tegen geel aan.
73' Ceulemans grijpt opnieuw in: ook tweede spits Paas mag gaan rusten.
74' Leuke beweging van William Verbeeck, Karel D'Haene trapt ver naast.
76' Een Westels verdediger lijkt de kopbal van Ibrahima Yattara even met de hand te beroeren, maar ook nu heeft Flament het anders gezien.
81' De druk op het bezoekende doel neemt toe, maar doelman Bourdon blijft overeind, hij plukt een poging van Harald Pinxten.
88' G O A L - Scheidsrechter Flament beslist de match: hij laat een lichttoegekende vrijschop (die overigens meters over doel zoefde) overnemen wegens een beweging van Patje Goots (geel!) in de muur. Tweede poging nadat de scheidsrechter theatraal en met beide armen de muur achteruitduwt. Harde lage knal, de bal botst weg bij Yves Feys, Delanghe bezorgt de bezoekers onverdiend de driepunter (1-2).
90' Na een erg kille wedstrijd kunnen de supporters (misschien) niet voor de volle 100% tevreden zijn over het spel van de eigen spelers, maar dat zijn ze nog veel minder over het optreden van de scheidsrechter. TV-beelden zijn duidelijk: eerst wordt een zuivere penaltyfout op Omar Mussa niet gefloten, dan op de 87' om onduidelijke redenen geel voor Patje Goots bij een vrije trap van Westerlo die tot slot ook nog eens ten onrechte wordt overgenomen, waaruit tot overmaat van ramp de onverdiende winning-goal komt van Westerlo. Als roodwitte supporter zou je er een beetje moedeloos van worden. Misschien ook maar eens een brief naar het scheidsrechterscomité schrijven?
(Bron: Het Webteam - 07/12/2002)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.V.C. Westerlo

Elftallen

1 Yves Feys
2 Young Rok Shin
5 Harald Pinxten
16 Zoran Ljubinkovic
8 Arek Kubik
24 Karel D'Haene
12 Gideon Imagbudu
9 Anders Nielsen
15 Arthur Gomez
11 Omar Mussa
19 Patrick Goots
24 Jonathan Bourdon
2 Marc Wagemakers
3 Wim Mennes
4 Mario Verheyen
6 Sidney Lammens
11 Sammy Vandenbossche
15 Sadio Ba
16 Frank Machiels
12 David Paas
17 Tony Brogno
18 Jef Delen

Wissels

46' 15 Arthur Gomez (uit)/
13 Ibrahima Yattara (in)
 
63' 9 Anders Nielsen (uit)/
6 William Verbeeck (in)
 
17 Tony Brogno (uit)/
22 Jan Delanghe (in)
60'
 
12 David Paas (uit)/
9 Vedran Pelic (in)
73'
 
11 Sammy Vandenbossche (uit)/
14 Björn Smits (in)
89'
 

Begin Match
      Sidney Lammens 0-1 1'
3' Arthur Gomez 1-1      
Ruststand 1-1
71' Karel D'Haene      
88' Patrick Goots      
      Jan Delanghe 1-2 88'
90' Eindstand 1-2 90'
TERUG