Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Antonia R. Antwerp F.C.
0 4
30.07.2002 Plaats: Stadion Betaniënlei

Scheidsrechter: Ivo Dams
Toeschouwers: 400

Wedstrijdverslag

Twee schutters, vier doelpunten

Eigen bericht - Vier ballen in handen van de beide doelmannen van R Antwerp FC, dichter bij een goal kwam KFC Antonia helaas niet. Govert Boyen plukte er daarvan drie. De na rust debuterende Nabymoussa Yattara kreeg er ook nog een te pakken. Bij de Antwerpbeloften speelden twee testers, Muswamba en Hussain van wie de tweede een uitstekende indruk liet. Ook de kersverse aangeworven Gideon Imagbudu debuteerde bij R Antwerp FC. Hij werkte de partij een beetje onopvallend af, zonder meer. Noureddine Ziyati, Gunter Ribus en William Verbeeck scherpten opnieuw hun conditie aan.

Rood-wit veldoverwicht, maar om nu te spreken van een walk-over, dat is werkelijk overdreven. In de aanvangsminuten oefende Simon Colossimo zijn lange bal tot hij precies bij een ploegmaat arriveerde. William Verbeeck puurde er een bruikbare voorzet uit en Hussain verlengde in doel. Als Nouredinne Ziyati de frêle 17-jarige Qatari subtiel door de verdediging loodste, was het meteen 0-2. Op training demonstreerde hij geen uitzonderlijk hard shot, zijn snelle penetraties daarentegen bezorgden de tegenstand handenvol problemen.

Tom Van Ruysseveldt en William Verbeeck doken in de openingen; de beide flankspelers richtten echter naast. Toch nog een derde doelpunt voor de pauze. Opnieuw lag een individuele actie van Nouredinne Ziyati aan de basis. Koud kunstje voor opnieuw Hussain om de voorzet binnen te knallen. Coach Henk Houwaart kwam de nieuweling bij de rust feliciteren.

De beide trainers brachten enkele verse krachten. De regen gutste neer. Het spelbeeld veranderde niet. De lokalen verdedigden zich kranig. Opvallend hoeveel meer moeite R Antwerp FC had om zijn aanvallers in stelling te brengen. Toch had doelman Michael Van Tilborg meer dan eens zijn stevige vuisten nodig om het gevaar te weren. In de 69e minuut spurtte Philippe Snelders door de vijandige verdedigingsgordel. De jongste zoon van de ass.-bondscoach prikte de 0-4 op het scorebord. Even voor tijd nog een poging van Boualem Merrir, maar dat veranderde de stand niet meer.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/07/2002)

Statistieken

K.F.C. Antonia R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Michael Van Tilborg
14 Tim Van Damme
4 Dave Peeters
13 Ken Stijbos
12 Michiel De Coninck
11 Jesse Verstraeten (K)
6 Dave Parckla
3 Alexander Van Heusden
10 Eric Bertels
9 Steve Mattheeusen
5 Tom Smet
1 Govert Boyen
2 Geoffry Peytier (K)
3 Zoran Ljubinkovic
4 Simon Colosimo
5 Gunter Ribus
6 Gideon Imagbudu
7 Géré Muswamba (T.)
8 Noureddine Ziyati
9 William Verbeeck
10 Hussain Abdulrahman
11 Tom Vanruysseveldt

Wissels

59' 12 Michiel De Coninck (uit)/
12 Leo Vandenberg (in)
 
63' 11 Jesse Verstraeten (uit)/
16 Wesley Vandresken (in)
 
1 Govert Boyen (uit)/
12 Naby Moussa Yattara (in)
46'
 
10 Hussain Abdulrahman (uit)/
13 Philippe Snelders (in)
46'
 
9 William Verbeeck (uit)/
14 Kevin De Pauw (in)
46'
 
8 Noureddine Ziyati (uit)/
20 Boualem Merrir (in)
46'
 
5 Gunter Ribus (uit)/
22 Filip Verdickt (in)
60'
 

Begin Match
      Hussain Abdulrahman 0-1 6'
      Hussain Abdulrahman 0-2 11'
      Hussain Abdulrahman 0-3 36'
Ruststand 0-3
      Philippe Snelders 0-4 69'
90' Eindstand 0-4 90'
TERUG