Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Zwarte Leeuw R. Antwerp F.C.
0 3
14.10.2003 Plaats: Louis Van Roeystadion
Toeschouwers: 400

Wedstrijdverslag

Tony Sergeant breekt de ban
De driekoppige-hoofdcoach-voor-één-dag (dixit Wim Coremans) van R Antwerp FC had niet zo gek veel andere namen naar het noorden van het land meegenomen om er een oefenpartij af te werken tegen Zwarte Leeuw Rijkevorsel. Op rechtsachter wel Harald Pinxten i.p.v. Edwin Ouon en centraal Alex Yi op de vrijgekomen stek. In de middenzone deed Tony Sergeant een opgemerkt wederoptreden na wekenlang blessureleed aan de rechterenkel en schoof Qatari Hussain Abdulrahman naar linksmidden i.p.v. de lichtgeblesseerde Asanda Sishuba.
Tony Sergeant meldde zich van bij aanvang aan als smeerolie tussen de verschillende linies. Aanvankelijk was het nog wat zoeken om spitsen Patje Goots-Darko Pivaljevic (helaas nog ver van zijn ideale vormpeil verwijderd) in positie te krijgen. Net toen enkele Antwerpgetrouwen uiting gaven aan hun ongeduld, brak Tony Sergeant himself de ban. Hussain trapte de corner, Stefan Leleu kopte tot voor de voet van de Bosuil-veertien en de eerste goal prijkte op het bord. Bernt Evens dwong de lokale doelman even later tot een puike redding, maar op de vierentwintigste minuut moest hij zich toch opnieuw gewonnen geven. Patje Goots loeierde een prima diepe bal van... Tony Sergeant zonder aarzelen in de verste hoek.
De Great Old bleef domineren. Zelfs het uitvallen van Gideon Imagbudu (Souleymane Mamam nam zijn plaats over) en even na het halfuur van Gunter Ribus met een pijnlijke enkel, werd prima opgevangen tot... de zuurstoftanks bij Tony Sergeant na de pauze langzamerhand leeg leken te lopen. Even over het uur werd hij vervangen door Colin Heath.
Souleymane Mamam noch Man.U.-boy David Fox waren bij machte op dezelfde manier het team vooruit te stuwen. Geen verwijt overigens, ze deden hun best. Een beste combinatie David Fox-Bernt Evens, stuurde Colin Heath door de plaatselijke verdediging en voorbij de doelman. Bijna vanop het verlengde van de doellijn prikte hij de bal met een beetje hulp van de verste paal in het doel. Het jonge lokale team pakte in die tweede periode uit met een aantal verrassende pogingen vanop afstand. Doelman Boyen hield zijn netten schoon en daarbij had hij enkele malen zijn vuisten erg van doen.
(bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/10/2003)

Statistieken

K.F.C. Zwarte Leeuw R. Antwerp F.C.

Elftallen

Geen elftal beschikbaar! 1 Gennadiy Tumilovich
5 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu
24 Alexander Yi
4 Bernt Evens
20 Hussain Abdulrahman
14 Tony Sergeant
7 Gunter Ribus
12 Gideon Imagbudu
19 Patrick Goots
9 Darko Pivaljevic

Wissels

12 Gideon Imagbudu (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
21'
 
7 Gunter Ribus (uit)/
10 David Fox (in)
35'
 
1 Gennadiy Tumilovich (uit)/
21 Govert Boyen (in)
46'
 
14 Tony Sergeant (uit)/
17 Colin Heath (in)
64'
 
19 Patrick Goots (uit)/
Omar Mussa (in)
79'
 

Begin Match
      Tony Sergeant 0-1 16'
      Patrick Goots 0-2 24'
Ruststand 0-2
      Colin Heath 0-3 69'
      Bernt Evens 80'
90' Eindstand 0-3 90'
TERUG