Scheidsrechter: Frank De Bleeckere

Alain Gerard - Chris Dams
Toeschouwers: 4.800

R Antwerp FC - K. Maasland Maasmechelen

R Antwerp FC moet leidersplaats aan Dessel laten na derde gelijkspel voor eigen publiek - "Dit is geen drama"

DEURNE - Door een logisch gelijkspel tegen K. Maasland Maasmechelen verspeelde R Antwerp FC zijn leidersplaats aan het verbazingwekkende KFC Dessel Sport. "Dat is geen drama," relativeert aanvoerder Geert Emmerechts. De Great Old had een strafschop van Patje Goots nodig om een punt thuis te houden. De titelfavoriet verloor al zes punten op de Bosuil.

Hartlijders beleefden zaterdag beroerde momenten op de Bosuil. In een beklijvende tweede helft vochten R Antwerp FC en K. Maasland Maasmechelen een verbeten strijd uit die geen winnaar opleverde. Ruimte en kansen aan weerszijden en een assistent-scheidsrechter die zonder rode neus, maar met een vlag in de hand de clown uithing, zorgden ervoor dat de toeschouwers zich niet hoefden te vervelen. De rood-witten speelden bijna drie kwartier met tien tegen elf na de uitsluiting van Jurgen De Neys vlak voor rust. Op dat moment keek de ploeg van Regi Van Acker tegen een achterstand aan na een eerste helft, een leidersploeg onwaardig. Geen enkele doelkans in vijfenveertig minuten en zwak verweer tegen een fris van de lever voetballend K. Maasland Maasmechelen.

"We begonnen inderdaad veel te slap aan de match," beseft Geert Emmerechts. "Een verklaring heb ik er niet voor. Iedereen is gemotiveerd voor de match maar dan kom je op het veld en loopt het niet. We mogen van geluk spreken dat we nog een punt halen. Voor hetzelfde geld ga je met tien tegen elf de boot in." Het pleit voor rood-wit dat de ploeg in de tweede helft ondanks de numerieke minderheid de moed en mentale kracht vond om terug te knokken. Op basis van de tweede periode verdiende R Antwerp FC een punt. Patje Goots scoorde zijn dertiende van het seizoen vanop de strafschopstip na een fout op de ingevallen Bimbo Fatokun.

Geen drama
"Na de rust slaagden we er eindelijk in om voor druk te zorgen," zegt Geert Emmerechts. "We kregen enkele kansen, vooral via Goots, om het verschil te maken en de match in ons voordeel te beslechten. Het bleef constant opletten voor de counter. Ik moet toegeven dat Maasland dat spelletje erg goed beheerste. Laat er geen misverstanden over bestaan: het ligt enkel aan onszelf dat we twee punten verloren hebben. Het ergste is dat het ons opnieuw overkomt voor eigen publiek. Dat zijn al zes punten die we op de Bosuil verloren. Hopelijk blijven we het even goed doen op verplaatsing. Thuis moeten we absoluut beter gaan presteren."

Dat de Great Old de leidersplaats aan KFC Dessel Sport moet laten, vindt de Antwerpkapitein geen drama. "Natuurlijk sta ik het liefst eerste, maar Dessel zal nu gaan voelen wat het voor de tegenstanders betekent om tegen de leiders te spelen. Voor ons maakt dat eigenlijk weinig uit. Elke ploeg wil zich tegen ons bewijzen en heeft niks te verliezen. Het belangrijkste op dit moment is dat we geen kloof laten vallen (J.V.C. - GvA - 8/11/1999)."

Overzicht van een wonderjaar - 11

Voor de derde maal dit seizoen kwam een tegenstander verdiend een punt halen in Deurne. Een verrassend sterk K. Maasland Maasmechelen was zelfs dichter bij de overwinning dan de Great Old bij wie te veel spelers een knokkersmentaliteit misten, nochtans onontbeerlijk in tweede klasse (Antwerp Clubblad 15 - 12/04/2000).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad 15 - 08/11/1999)

Minuut per minuut
20' Schietkans Geebelen, redding Oldrich Parizek.
29' G O A L: Schitterend driehoekje van Maasland. Martens bedient Crv die voorzet, Geebelen tikt simpel binnen (0-1).
39' Geebelen komt centimeters te kort om een voorzet van Bernt Evens binnen te koppen.
41' Geebelen gaat op de rand van buitenspel alleen op Oldrich Parizek af en wordt neergehaald door Jurgen De Neys. Ref De Bleeckere heeft maar één keuze: rood voor de Antwerpspeler.
45' Stefan Leleu redt een poging van Geebelen op de lijn.
46' Patje Goots trap uit een scherpe hoek op de buitenkant van de paal.
53' G O A L: Kubr begaat in de zestien meter een duwfout op Bimbo Fatokun. Patje Goots zet de strafschop om (1-1).
65' Patje Goots omspeelt doelman Creemers, maar besluit in het zijnet.
66' Patje Goots duikt alleen op voor Creemers. De doelman redt.
72' Martens schiet op de paal. Oldrich Parizek verhindert dat Tulleneers de rebound binnentrapt.
87' Vranken, die negen minuten op het veld staat, krijgt zijn tweede gele kaart en wordt uitgesloten.

Christophe Geebelen

46' Darko Pivaljevic (uit)/
Bimbo Fatokun (in)

Marc Wagemakers (uit)/
Koen Tulleneers (in)
45'

David Crv (uit)/
Niels Vranken (in)
78'

Guy Vranken
      Christophe Geebelen 0-1 29'
41' Jurgen De Neys
Ruststand 0-1
53' Patrick Goots 1-1
      Niels Vranken 87'
90' Eindstand 1-1 90'