Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. RFC Liégeois
3 0
24.08.1975 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Luc Wouters

Lijnrechters:
Tony Driesen - Jerome Callebaut
Toeschouwers: 8000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - RFC de Liège

Doorlopend overwicht en driemaal Karl Kodat

Er bleef nog acht minuten te spelen in de eerste helft toen de Luikse doelman Curcic zich eens te meer als een kamikaze op een inswinger van Flemming Lund smeet, bij zijn val de elleboog van Jim Schryver raakte en als een blok beton in de grasmat boorde. De wedstrijd was daarmee gedaan voor de wonderbaarlijke Curcic die met een lichte hersenschudding naar de kleedkamers werd gevoerd. De Luikse goalie kreeg het applaus dat hij verdiende. Hij was inderdaad in de eerste plaats verantwoordeijk voor het felt dat zijn ploeg nog steeds kon 'hopen'. De Marijntjes met drie spitsen, lieten R Antwerp FC voetballen en groeven zich nooit in. Ze keken nochtans al na zeven minuten tegen een achterstand aan toen Karl Kodat met een formidabel vluchtschot via de vingertoppen van Curcic en de doelpaal raak trof.

De beweeglijke Louis van Gaal trok brede openingen in de Luikse defensie. Daarvan profiteerden naast Karl Kodat, Flemming Lund en de goedopkomende Jos Heyligen, naar ons gevoelen naast Bob Geens de uitblinker in deze wedstrijd, om de doelkansen op een rijtje te zetten. Gemis aan precisie, maar vooral het formidabele werk van Curcic voorkwam echter een tweede goal. De Lulkse tegenacties waren te doorzichtig, mede ook omdat Nicolaes en Ramaekers het vertikten om de afstand tussen middenvelders en puntspelers te verkleinen, zodat de tandem Bob Geens-Micchel Poels kalm en precies de taak van Jean Trappethers kon beperken tot enkele gemakkelijke tussenkomsten.

Ondanks het doorlopende Antwerp-overwicht diende men toch tot ver in de tweede helft te wachten op het tweede en meteen beslissende doelpunt. De snelle Flemming Lund, keer op keer voorbij een ontzettend zwakke Lognard wandelend, tilde gemeten achterwaarts bij Jos Heyligen. Louis van Gaal trok zijn twee bewakers mee achteruit, waardoor Jos Heyligen de vrijstaande Karl Kodat kon bereiken. De Oostenrijker knaide kalm binnen. Seconden later trapte Jos Heyligen een geschenk-strafschop op doelman Andrien. Toen even voor het einde een echte overtreding van Bissot door Pierre Wouters opnieuw met een strafschop werd bestraft, liet Karl Kodat de kans niet onbenut om zijn derde doelpunt te scoren en daarmee de stand een logischer uitzicht te geven (Georges Weymiens - bron: onbekend - 25/08/1975).

(bron: de pers - 25/08/1975)

Statistieken

R. Antwerp F.C. RFC Liégeois

Elftallen

Jean Trappeniers
Michel Poels
Bob Geens
Xavier Caers
Jim De Schryver
Jos Van Riel
Jos Heyligen
René Desaeyere
Louis van Gaal
Flemming Lund
Karl Kodat
Jovan Curcic
Claude Bissot
Willy Vliegen
Louis Philips
Raoul Lognard
Patrice Leunen
Casimir Jurkiewicz
Paul Courant
Rik Ramaekers
Guido Nicolaes
Karel Bonsink

Wissels

Jovan Curcic (uit)/
Louis Andrien (in)
38'
 
Casimir Jurkiewicz (uit)/
Jean-Marie Lecloux (in)
69'
 

Begin Match
7' Karl Kodat 1-0      
Ruststand 1-0
68' Karl Kodat 2-0      
88' Karl Kodat (penalty) 3-0      
90' Eindstand 3-0 90'
TERUG