Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. V.F.L. Bochum
1 0
26.07.2003 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Peter Jordens
Toeschouwers: 2.000

Wedstrijdverslag

Glory GLory Royal Antwerp!!

Eigen bericht - Als coach Peter Neururer de match van R Antwerp FC woensdag in Engeland scoutte, kan hij vanavond twee dingen gedacht hebben: zijn VfL Bochum is Bolton (nog) niet of het recept van Renť Desaeyere werkte nu wel. De Bosuil inspireerde de Great Old tot kampgeest, inzet en kranig verweer. Met die ingrediŽnten, gekoppeld aan een straffe organisatie, hielden de rood-witten de score tot aan de rust op 0-0. Het hoge bezoek uit de Bundesliga, VfL Bochum 1848, kon inderdaad aanspraak maken op de beste kansjes via Diabang en Kalla, de bal netten konden ze niet. Antwerpgoalie Gennadiy Tumilovich stond pal op zijn lijn. Het centrale duo Harald Pinxten-Moumou Cissť assisteerde met sprekend gemak. De bezoekers scoorden wel een keertje, maar dat was niet geheel volgens het geldende reglement gebeurd. Jordens keurde terecht af. De creatieve motor van David Fox en Hussain Abdulrahman sputterde helaas. Zij hadden de grootste moeite om de bal in het blauw-witte kamp te droppen.

Dat lukte na de pauze met de inbreng van o.a. Anders Nielsen en Colin Heath direct een stuk beter. De wedstrijd kreeg meer schwung. Patje Goots joeg de bal tegen de paal. Colin Heath trapte hoog over doel. De vlam sloeg onmiddellijk in de pan. Scheidsrechter Jordens wist nauwelijks waar eerst verwittigingen en uitsluitingen uitdelen om uitslaande brandjes te blussen. Bijna direct na een gele kaart raakte Kalla alweer betrokken in hoogoplopende vijandelijkheden. Een sliding van Patje Goots pakte verkeerd uit en het spel zat erop. Een robbertje over en weer trappen luidde de aftocht voor beide belhamels in. Moumou Cissť die zich even later revancheerde voor een aanslag op zijn onderbenen, werd het slachtoffer van de heersende Sturm und Drang. Ook hij mocht voortijdig vertrekken. Vond de rood-witte aanhang zijn prestatie toen al voldoende voor een voorzichtig applaus? Opmerkelijk genoeg was het de Duitse captain die uit protest tegen de arbitrage zijn aanvoerdersband inleverde.

Het fanatieke Antwerppubliek reikte de rood-witte spelers de hand. En het werd Wosz & Co helemaal zwart voor de ogen als Sishuba aan de eerste paal een verzorgde circulatie tussen Edwin Ouon, Anders Nielsen en Colin Heath simpel kon binnentikken. De bezoekers deden nog aardig hun best, maar voorbij het verse verdedigingstrio Pinxten-Leleu-Tumilovich geraakten ze niet meer. In de slotseconden kwam doelman Van Duijnhoven er nog dicht bij: hij kopte de laatste corner naast. "Glory Glory Royal Antwerp" klonk het uit enkele duizenden kelen na het laatste fluitsignaal. Het vijftigtal Duitse aanhangers verliet tumultueus het bezoekersvak en richtte zijn woede op de nieuwgeplaatste omheining. Schade viel er op het eerste gezicht niet te noteren.

(PeWe - bron: 'De ANTWERPSUPPORTER Online' - 26/07/2003)

Statistieken

R. Antwerp F.C. V.F.L. Bochum

Elftallen

1 Gennadiy Tumilovich
2 Edwin Ouon
7 Moumou Cisse
5 Harald Pinxten
4 Bernt Evens
6 Akin Dos Santos (T.)
10 David Fox
25 Alan Grozdanic
20 Hussain Abdulrahman
11 Omar Mussa
19 Patrick Goots
1 Rein Van Duijnhoven
5 SŲren Colding
4 Sunday Oliseh
6 Raymond Kalla
15 Frank Fahrenhorst
7 Paul Freier
8 Thomas Zdebel
10 Darius Wosz
24 Philipp Boenig
9 Peter Madsen
19 Mamadou Diabang

Wissels

46' 20 Hussain Abdulrahman (uit)/
9 Anders Nielsen (in)
 
46' 10 David Fox (uit)/
8 Asanda Sishuba (in)
 
46' 6 Akin Dos Santos (T.) (uit)/
18 Csaba BernŠth (in)
 
46' 11 Omar Mussa (uit)/
17 Colin Heath (in)
 
64' 25 Alan Grozdanic (uit)/
3 Stefan Leleu (in)
 
7 Paul Freier (uit)/
21 Delron Buckley (in)
60'
 
9 Peter Madsen (uit)/
16 Vahid Hashemian (in)
60'
 
8 Thomas Zdebel (uit)/
14 Tordur Gudjonsson (in)
66'
 
24 Philipp Boenig (uit)/
18 Filip Tapalovic (in)
66'
 
19 Mamadou Diabang (uit)/
17 Bjarni Gudjonsson (in)
73'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Raymond Kalla 47'
      Raymond Kalla 55'
55' Patrick Goots      
60' Moumou Cisse      
69' Asanda Sishuba 1-0      
83' Gennadiy Tumilovich      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG