Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.
1 2
08.05.2004 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Luc Melotte

Lijnrechters:
Danny Huens - Philip De Lille

Vierde official: Koen Verlinden
Toeschouwers: 7.500

Wedstrijdverslag

Kans(en) verkeken?!

Eigen bericht - De match kon niet mooier beginnen voor nieuwbakken geelblauwe coach Knaepen. Er was nauwelijks afgetrapt of de Kanaries pakten uit met een dodelijke raid. Janssen zonderde Mbonabucya af en die knalde zonder pardon onder een hopeloos springende Yves Feys binnen. verbazing, ongeloof, verbijstering bij het talrijk opgekomen publiek dat er zowaar een moment helemaal stil van werd. De jongens van coach Marc Grosjean waren dus op achtervolgen aangewezen. Alles en iedereen bij roodwit stroopte de mouwen op. Er werd hoog gestoord, er was veel balbezit, het leer circuleerde in de ploeg, maar de opbouw was niet echt snedig.

De Truienaars die bijna met z'n allen achter de bal kropen, vingen de roodwitte prikken op. De hardwerkende Phil Bardsley dropte meer dan eens een prima voorzet in de box. Dreigde zo dan toch gevaar, stond de attente Castro op de juiste plaats. Eddie Johnson, Bernt Evens en Tony Sergeant vonden de opening niet. Geel-blauw koos dus voor een stevige afweergordel, maar eenmaal ze er op snelheid uitkwamen, was het oppassen geblazen voor de roodwitte achterhoede. Zo flirtten de bezoekers tot twee maal toe met een grotere voorsprong. Dat zou gezien het spelverloop allerminst verdiend geweest zijn. Ook in blessuretijd kopte Bernt Evens nog twee keer op goal.

Na de pauze geen wijzigingen bij beide ploegen, al zongen de rood-witte sups steeds nadrukkelijker 'Patje-aan-'t-kanon'! Weinig verandering in het spelbeeld. R Antwerp FC trok zwoegend naar voren. Van overal regende het voorzetten richting Castro. Bernt Evens kopte in de handen van de Truiense nr. 22. Liviu Ciobotariu mikte op de dwarslat en in de rebound stuurde Eddie Johnson ook al met het hoofd over doel. Sint-Truiden controleerde het rood-witte geweld en prikte af en toe gezwind tegen. Op een van die tegenstoten, onmiddellijk na de vervanging van Zoran Campara door Patje Goots overigens, kreeg de ook al pas ingevallen Broux zoveel ruimte en tijd dat hij wel moest scoren.

Met de moed der wanhoop trokken de Bosuilen vervolgens met z'n allen naar voren. De twaalfde man steunde voluit. Een kleine tien minuten voor tijd lukte het dan toch. Liviu Ciobotariu gaf mee aan Eddie Johnson. Tony Sergeant verlengde met het hoofd de voorzet van de jonge Mancunian in doel. Een stevige knal van Patje Goots zoefde even later over. De geel-blauwen plooide bijna onder de druk, maar barsten deden ze niet. Meer dan dat ene tegendoelpunt kregen de rood-witte schutters niet meer voor mekaar. Het spook van tweede klasse waart nu bijna zichtbaar rond op de Bosuil...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/05/2004)
 
Minuut per minuut
00' Vooraf Angèle en Fons VDB worden door de Federatie van Antwerpsupportersclubs in de bloemetjes gezet voor hun jarenlange inzet als secretaris en voorzitter van de F.A.S.C.
Antwerpcoach Marc Grosjean wijzigt zijn voorlijn niet: hij start met Patje Goots op de bank en Manchester-youngster Eddie Johnson in de spits. Darko Pivaljevic staat in steun.
02' G O A L: dank zij een prima hakje van Jochen Janssen staat Desire Mbonabucya helemaal alleen voor het Antwerpdoel en hij schiet onder Yves Feys door: 0-1.
06' Schot van Arek Kubik wordt voor de lijn gekeerd.
08' De Great Old zet druk: Eddie Johnson wordt vrijgespeeld door Phil Bardsley. De lob gaat maar nipt naast.
10' Castro blokt Bernt Evens af die een leuke kans aan de voet had.
20' Het furieuze begin van roodwit stokt een beetje, al waren er kansen voor Faruk Atalay en Tony Sergeant.
32' STVV schermt doelman Castro af met een stevige muur. R Antwerp FC zoekt naar een opening, maar moet tegelijk oppassen voor de snelle, snedige counters van geelblauw.
33' Faruk Atalay mikt zijn schot over het doel.
39' Yves Feys komt gepast tussen een beweging Van Imschoot-Delorge.
43' Op voorzet van Faruk Atalay kopt Bernt Evens pal op Castro.
45' Rust: STVV verdedigt stevig de vroege voorsprong. De thuisploeg domineert, krijgt kansen, maar de afwerking blijft in gebreke.
55' Al voor de tweede keer strandt een kopslag van Bernt Evens op voorzet van Faruk Atalay in de handen van de STVV-goalie.
58' Alweer pech voor roodwit: Liviu Ciobotariu viseert de deklat, Johnson kopt de rebound over.
59' Yves Feys heeft moeite om een schot van Buvens te controleren.
62' Scheidsrechter Melotte onderbreekt de match even vanwege een rookbom op tribune 2 die de lijnrechter de adem beneemt.
72' Marcos Pereira mag nog een kleine twintig minuten meedoen tegen zijn oud-club. Hij komt een onzekere Zoran Campara vervangen.
73' G O A L: uittrap van Castro tot bij Buvens die voorzet. Invaller Broux gaat er achter aan en tikt binnen: 0-2. Einde van de roodwitte overlevingskansen?
75' R Antwerp FC reageert, maar twijfel sluipt meer en meer in de ploeg.
80' G O A L: Tony Sergeant kopt met een boogbal binnen en maakt er zo nog 1-2 van.
86' STVV laat het initiatief helemaal aan de Great Old over, scoren lukt evenwel niet.
89' Laatste keer geel voor Patje Goots in eerste klasse nadat hij nogal opzichtig neerging. Volgende match op de Freethiel kijkt hij samen met spitsbroeder Pivaljevic toe vanuit de tribune.
90+2' Het blijft 1-2. De degradatie naar tweede klasse is voor het team van Marc Grosjean nu vrijwel onvermijdelijk.
(Bron: het webteam i.s.m. www.sport.be - 08/05/2004)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.

Elftallen

1 Yves Feys (K)
10 Phil Bardsley
18 Zoran Campara
25 Liviu Ciobotariu
4 Bernt Evens
14 Tony Sergeant
17 Faruk Atalay
12 Gideon Imagbudu
8 Arek Kubik
9 Darko Pivaljevic
26 Eddie Johnson
22 Bram Castro
18 Dries Jacquemyn
23 Christopher Baratto
5 Stijn Van Geffelen
14 Thomas Caers
11 Kris Buvens
17 Peter Delorge
10 Tom Van Imschoot
6 Frank Geeraerts
16 Jochen Janssen
15 Désiré Mbonabucya

Wissels

57' 8 Arek Kubik (uit)/
19 Patrick Goots (in)
 
73' 18 Zoran Campara (uit)/
11 Marcos Pereira (in)
 
10 Tom Van Imschoot (uit)/
13 Bram Vangeel (in)
63'
 
15 Désiré Mbonabucya (uit)/
9 Timmy Broux (in)
68'
 
18 Dries Jacquemyn (uit)/
12 Egon Wisniowski (in)
88'
 

Begin Match
      Désiré Mbonabucya 0-1 2'
12' Eddie Johnson      
      Jochen Janssen 22'
      Peter Delorge 35'
Ruststand 0-1
      Christopher Baratto 52'
      Timmy Broux 0-2 73'
      Frank Geeraerts 74'
80' Tony Sergeant 1-2      
81' Darko Pivaljevic      
89' Patrick Goots      
90' Eindstand 1-2 90'
TERUG