Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.A. Gent R. Antwerp F.C.
1 1
01.05.2004 Plaats: Ottenstadion

Scheidsrechter: Serge Gumienny

Lijnrechters:
Marcel Mallach - Serge Idon

Vierde official: Frederik Geldhof
Toeschouwers: 8.000

Wedstrijdverslag

Bloed aan de palen?
Eigen bericht - Ondanks hun weinig gewaardeerde oversteek naar huis, stonden de beide Mancunians aan de aftrap van de partij. De Chinees Dong startte net als Patje Goots op de bank. Darko Pivaljevic kreeg het vertrouwen van bij aanvang, maar bleek nog steeds moeite te hebben om zijn draai te vinden. De Great Old eiste wel veel balbezit op, maar slaagde er in die eerste periode niet echt in voor gevaar te zorgen. Faruk Atalay zwoegde, maar vond geen openingen. Eddie Johnson was in de achterzak van het centrale duo verdwenen.
Een bijzonder gemotiveerd Gent wilde wat maken van zijn 'Familyday'. Het probeerde het tempo uit de match te combineren. De verre bal samen met Zťzť is een meesterlijk wapen. Bijna efficiŽnt ook. Twee keer kwam de Gentse pocketspits Yves Feys bedreigen, scoren kon hij niet. Een keer moest Stefan Leleu hem ten koste van een geel karton de weg versperren. 0-0 bij de rust.
De tweede helft begon ronduit dramatisch voor de bezoekers. Eerste conctact in de bezoekende defensie en de bal ging (net als op het Lisp!) richting stip. Jarakovic links van Yves Feys en 1-0 voor de Buffalo's. Een roodwitte onverlaat reageerde vanuit de tribune met een projectiel op het terrein. Doelman Herpoel ging voor dood neer. "Bloed aan de palen?" Zo letterlijk zal Bernt Evens het wel niet bedoeld hebben, zeker? Gumienny riep de tweeŽntwintig acteurs naar binnen. De weigerachtige Pivaljevic werd nog met een kaart bedreigd, nu wel. De stadionklok stond stil. De oproep tot kalmte viel in dovemansoren in het ontketende bezoekersvak. Een kleine tien minuten later verschenen de acteurs opnieuw, fluitenier Gumienny als laatste. Van (goed) voetbal was helaas geen sprake meer. De kansen bleven schaars. Elk duel werd afgerond met een fluitsignaal richting Yves Feys. En toch was het Oussalah die zich als eerste in een reeks van vier uitgesloten zag. Twee keer geel in tien minuten? Ook Marc Grosjean was ondertussen al uit de dugout geweerd. Faruk Atalay mocht vroegtijdig naar binnen wegens een beweging naar de tegenstander na het fluitsignaal in zijn voordeel. Arek Kubik volgde zijn ploegmaat even later. Zijn tackle verdiende zonder meer de zwaarste sanctie. Drie keer rood in zes minuten? Dus voegde Gumienny er de bij de bezoekende aanhang niet erg geliefde Martens nog aan toe. Hij viel ten slachtoffer aan de scheidsrechterlijke verwarring. De beide coaches herschikten hun teams vervolgens op enkele plaatsen. Coach Vermeulen versterkte zijn afweergordel met Theunis i.p.v. smaakmaker Zťzť. Marc Grosjean bracht na Marcos Pereira ook nog... Patje Goots. 't Was uiteindelijk de Bosuilveteraan die dank zij de onverdroten inzet van Bernt Evens het verdiende puntje uit de brand kon slepen. De Antwerpse linksachter kwam bij drie gelegenheden erg dicht bij de goal. Eerst kopte hij naast. Vervolgens moest Herpoel met een magistrale sprong de kopbal uit zijn doel halen. Diep in blessuretijd ging listige Bernt neer in de zestien. Patje Goots trapte de penalty feilloos binnen. De roodwitte tribune schreeuwde het uit van vreugde.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/05/2004)
 
Minuut per minuut
00' Bij R Antwerp FC verliest Souleymane Mamam zijn plaats in de kern. Voor het overige behoudt coach Marc Grosjean het vertrouwen in zijn jongens. In de basisopstelling de beide Mancunians Johnson-Bardsley en ook Darko Pivaljevic die de plaats van Fangzhuo Dong overneemt.
01' AA Gent trapt de partij af.
05' Stefan Leleu begaat zijn eerste overtreding en mag direct op de banbliksems van scheidsrechter Gumienny rekenen.
06' Stefan Leleu ruimt op, Oussalah knalt de rebound over het doel.
14' De partij loopt over en weer al hebben de beide doelmannen weinig werk.
15' Faruk Atalay stuurt Phil Bardsley langs het lijntje. Tony Sergeant kan laaguitvallend op de voorzet koppen. Herpoel grijpt gevat in.
18' Martens geeft secuur tot bij Jarakovic die Yves Feys op zijn weg vindt.
19' Darko Pivaljevic vindt Eddie Johnson vanop de achterlijn. De Antwerpspits stuit op Herpoel.
26' Zťzťto krijgt de bal van Martens, maakt de actie in de zestienmeter, maar schiet net naast.
29' De roodwitte buitenspelval werkt tot nog toe perfect. Nu wordt Zezeto gevangen.
30' Eddie Johnson wordt geraakt in een duel en heeft naast de lijnen verzorging nodig. Roodwit moet nu al even met tien man verder.
34' Heet standje voor het Antwerpdoel. Zezeto stuit op Yves Feys, Liviu Ciobotariu (organisatorisch weer meesterlijk) ruimt op voor de aandringende Jarakovic. Alle moeite voor niks, Gumienny fluit de actie tenslotte (erg laattijdig) af voor buitenspel!
37' Stefan Leleu houdt Zezeto op ten koste van een gele kaart.
41' Ook Peeters krijgt dezelfde sanctie na een onsportief contact met de roodwitte motor Faruk Atalay.
45' In blessuretijd trekt Phil Bardsley op avontuur. Zijn schot is slechtgericht.
46' G O A L: Jarakovic gaat over het been van Stefan Leleu. De Gentse spits zet de bal in de rechterbenedenhoek. Op de bezoekerstribune wordt furieus gereageerd. Een heethoofd werpt een klappertje op het terrein, Herpoel gaat neer. Gumienny legt de partij onmiddellijk stil.
46+10' De tweeŽntwintig acteurs hervatten de match. Op het scorebord werd ondertussen de weinig bemoedigende tussenstand uit het Pays du Charleroi geprojecteerd.
51' Zezeto-Martens tekenen enkele een-twee's op het terrein. Het schot van Martens zwaaiert voorlangs.
54' Na Herpoel bezondigt ook Oussalah zich aan opvallend tijdrekken en vliegt wel op de bon bij Gumienny.
58' Coach Marc Grosjean haalt verhaal bij de warrige leiding en vliegt op zijn beurt uit de neutrale zone.
65' Oussalah trapt de bal ongecontroleerd weg na een fluitsignaal. Hij heeft begrepen, geeft onmiddellijk zijn shirt aan zijn coach en gaat naar binnen.
67' Phil Bardsley speelt een opvallende partij op de rechterflank. Zijn voorzetten zijn echter niet altijd even precies. Nu ontzet Goossens zijn kamp met een kopslag.
69' Darko Pivaljevic zet de bal naar de linkerpaal waar een aanstormende Bernt Evens naast kopt.
75' Zes dolle rode minuten beginnen met de uitsluiting van Faruk Atalay nadat hij een trapbeweging maakt naar zijn Gentse belager. De vrijschop is voor R Antwerp FC, maar levert geen gevaar op.
76' Martens trekt, bal aan de voet vanuit zijn eigen strafschopgebied, richting Yves Feys. Arek Kubik onderbreekt de actie met een forse tackle. Gumienny tast deze keer terecht in de rode achterzak.
78' Na een zoveelste onbegrijpelijke beslissing scheldt Liviu Ciobotariu de scheidsrechter de huid vol.
79' Opnieuw offensieve versterking bij de bezoekers: na Marcos Pereira, brengt coach Grosjean nu Patje Goots i.p.v. Stefan Leleu.
80' Martens begaat een overtreding en duwt zijn opponent van zich weg. Ook hij mag zich voortijdig gaan omkleden.
83' Bernt Evens kan opnieuw op een prima voorzet van Darko Pivaljevic koppen. Herpoel moet met een werkelijk verbluffende zweefsprong uitpakken om de nul te houden.
89' De pas ingevallen Steven Ribus komt onder het roodwitte slotoffensief uit en steekt het terrein over. Patje Goots ruikt het gevaar en spurt zich de ziel uit het lijf. Hij drijft tenslotte de Gentenaar in de armen van een attente Yves Feys.
90+2' Ndikumana verpest het Gentse feestje. Bernt Evens gaat neer in de box. Patje Goots mag na fel protest de penalty in de hoek jagen. De Great Old sleept in extremis een puntje uit de brand!! Als toetje krijgt de schutter nog de gele kaart te zien...
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/05/2004)
 

Statistieken

K.A.A. Gent R. Antwerp F.C.

Elftallen

23 Frťdťric Herpoel
2 Jacky Peeters
5 Hamad Ndikumana
12 David Van Hoyweghen
15 Ibrahima Faye
13 Madjid Adjaoud
21 Bart Goossens
19 Ivica Jarakovic
24 Mustapha Oussalah
16 Sandy Martens
9 Venance Zezeto
1 Yves Feys
7 Phil Bardsley
3 Stefan Leleu
25 Liviu Ciobotariu
4 Bernt Evens
14 Tony Sergeant
12 Gideon Imagbudu
17 Faruk Atalay
8 Arek Kubik
9 Darko Pivaljevic
26 Eddie Johnson

Wissels

68' 9 Venance Zezeto (uit)/
6 Davy Theunis (in)
 
89' 19 Ivica Jarakovic (uit)/
10 Steven Ribus (in)
 
14 Tony Sergeant (uit)/
11 Marcos Pereira (in)
72'
 
3 Stefan Leleu (uit)/
19 Patrick Goots (in)
79'
 

Begin Match
      Stefan Leleu 37'
41' Jacky Peeters      
Ruststand 0-0
47' Ivica Jarakovic (penalty) 1-0      
53' Mustapha Oussalah      
64' Mustapha Oussalah      
      Faruk Atalay 75'
      Arek Kubik 76'
80' Sandy Martens      
      Patrick Goots (penalty) 1-1 92'
      Patrick Goots 92'
93' Eindstand 1-1 93'
TERUG