Edgard Vanden Boer - Alain Ghislain

Vierde official: Tim Pots
Toeschouwers: 4.200

Cercle plots weer ernstige degradatiekandidaat - "Het gekanker moet ophouden"

Iedereen was het er zondagmiddag voor de aftrap over eens 'de verliezer vandaag degradeert.' Het ziet er dus slecht uit voor Cercle Brugge dat nu met R Antwerp FC, RSC Charleroi en Heusden-Zolder tot de vier grootste degradatiekandidaten lijkt te behoren. "Dat is geen verrassing," wilde Jerko Tipuric zondag kwijt. "We waren dat al nog voor de competitie begon, tot dusver draaiden we een goed seizoen. R Antwerp FC was de eerste echte misstap, we gaven onnodig een hoekschop weg en het is onbegrijpelijk dat Dong zomaar kan binnenkoppen. Nu zitten we inderdaad volop in die degradatiestrijd verwikkeld. Vergeet echter niet dat we nog altijd drie punten voorsprong op R Antwerp FC hebben en het pas medio mei gedaan is."

Bij de thuisploeg ontbrak zondag de juiste ingesteldheid en motivatie om te overleven in dit soort wedstrijden. Cercle had het meest balbezit, maar op het halfuur kwam het toch op achterstand toen een schot van Souleymane Mamam via Tony Sergeant licht afweek en in doel verdween. Na een ongelooflijk geharrewar bracht rechtsachter Masureel Cercle pal voor de rust weer langszij. Groenzwart gaf vroeg in de tweede helft onnodig een hoekschop weg, Dong mocht ongehinderd binnenkoppen. "De druk wordt groot," gaf Vital Borkelmans toe. "Sommige jongens zijn gewoon te zenuwachtig, anderen lopen dan weer verschrikkelijk te kankeren, dat moet nu ophouden." Borkelmans weigerde open deuren in te trappen maar had het natuurlijk over de omstreden Nordin Jbari, tegenwoordig de kop van jut bij Cercle. Jbari, nog revelatie in de heenronde, scoorde na de winterstop amper één keer en haalde vooral het nieuws met gekanker, kritiek, gele en rode kaarten. De Cercle-supporters zijn z'n grillen beu. Jbari weigerde een eerste voorstel, schermde met belangstelling van zijn ex-club AA Gent maar zou nu toch aansturen op een vierjarig contract.

(K.V. - bron: Het Nieuwsblad - 13/04/2004)

Minuut per minuut
00' Vooraf: Coach Marc Grosjean geeft vertrouwen aan het elftal dat recent een zes op zes lukte. Eddie Johnson en 'King' Darko Pivaljevic blijven wegens blessures aan de kant, ook Patje Goots en Mancunian Phil Bardsley zijn dus niet van de partij. In de spits lopen Fangzhuo Dong en Marcos Pereira. Bij Cercle Brugge neemt Begeyn zijn plaats weer in onder de lat.
01' Knappe actie van Dong op links, maar er is niemand gevolgd op de voorzet van de Chinees.
09' Een schot van Dong gaat via De Wulf in hoekschop.
20' Cercle Brugge herstelde het evenwicht en is de betere ploeg geworden. Het controleert terwijl R Antwerp FC op de counter loert.
29' G O A L: voorzet vanop de linkerflank van Bernt Evens, de rebound van de voet van Cvetletic valt pal voor de voet van Souleymane Mamam. De jonge middenvelder trapt naar doel, Tony Sergeant laat door en de bal gaat tegen de netten. De bezoekers klimmen op voorsprong.
40' Vlachos heeft de gelijkmaker aan de voet, doelman Feys verkleint de hoek en wint het duel.
44' G O A L: Cercle komt net voor de pauze op gelijke hoogte. Meyssen gooit de bal in de box. Yves Feys keert twee keer, maar tussen een bos van benen schiet Masureel uiteindelijk onder de Antwerpdoelman door binnen.
49' G O A L: mooie gestrekte hoekschop van Faruk Atalay. Fangzhuo Dong springt hoger dan eerder wie en kopt de bal staalhard voorbij Begeyn. Dit is meteen het eerste doelpunt van de Chinees in de Belgische competitie.
54' Opnieuw een knappe hoekschop van Faruk Atalay. Begeyn redt knap op de kopbal van Tony Sergeant en heeft ook een reactie in huis op de rebound van diezelfde Tony Sergeant. De hoekschop levert niets op.
59' Gideon Imagbudu haalt hard uit, maar schiet net naast.
75' Prachtige kans voor Cercle, doelman Yves Feys brengt redding.
81' Bezoeker R Antwerp FC plooit massaal terug en verdedigt de voorsprong.
85' Cercle Brugge ontwikkelt enige druk, maar kan de roodwitte verdediging niet uit verband spelen.
86' Bernt Evens moet een voorzet van Borkelmans opruimen.
90' Een dwarrelende vrijschop van Borkelmans schiet gevaarlijk door. Yves Feys kan de lage bal tenauwernood keren en houdt zo de voorsprong van zijn team vast.
90+2' Roodwit wint voor de tweede keer van het seizoen met het kleinste verschil een uitwedstrijd. Dank zij deze derde overwinning op rij laat de Geat Old de rode lantaarn opnieuw aan Heusden-Zolder.
(Bron: sport.be + De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/04/2004)

11 Marcos Pereira

56' 12 Frederik Boi (uit)/
8 Abdoul Kader Camara (in)

70' 20 Jan Masureel (uit)/
19 Stijn De Smet (in)

78' 10 Harold Meyssen (uit)/
9 Tomas Labun (in)

16 Fangzhuo Dong (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
60'

11 Marcos Pereira (uit)/
8 Arek Kubik (in)
76'

13 Souleymane Mamam (uit)/
18 Zoran Campara (in)
89'

Souleymane Mamam 0-1 29'
      Marcos Pereira 36'
44' Jan Masureel 1-1
Ruststand 1-1
      Fangzhuo Dong 1-2 49'
      Liviu Ciobotariu 74'
      Souleymane Mamam 75'
81' Denis Viane
      Arek Kubik 89'
90' Eindstand 1-2 90'