Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.
1 0
21.03.2004 Plaats: H.Vanderpoortenstadion

Scheidsrechter: Serge Gumienny

Lijnrechters:
Rudi Verbruggen - Geert Simoens

Vierde official: Philip Vermeire
Toeschouwers: 8.500

Wedstrijdverslag

Angst snoert rood-witte kelen...

Eigen bericht - De match van de (laatste) hoop voor de Great Old ging verloren. Een strafschopdoelpunt van Schaessens op het uur blies het rood-witte licht (bijna zeker) uit. Ook de Lierenaars speelden een draak van een match, maar zij wonnen wel. Het haast onbespeelbare terrein, de windstoten die de bal bij momenten haast ongrijpbaar maakten en de schrik om te verliezen, smoorden de goeie bedoelingen aan beide kanten. De mouwen waren opgestroopt, maar de toeschouwers kregen slechts een zielige pot zoutloos voetbal te zien. Karakter en temperament genoeg, getuige de vele overtredingen en de gelekaartenregen van scheidsrechter Gumienny, maar vooral de eerste periode was het aankijken nauwelijks waard. Pas in blessuretijd moest Yves Feys voor het eerst echt aan het werk.

Met een bijna onmogelijke reflex hield hij Delorge van een doelpunt. Ondertussen waren de bezoekers de verrassend heropgeviste Arthur Gomez (verrekking in de kuit) en Harald Pinxten (blessure aan de knie) al kwijtgespeeld. Ook de invallers Moumou Cisse en Fanzhuo Dong kregen de motor niet op gang. Bleef er bovendien voor coach Marc Grosjean zelfs geen mogelijkheid tot tactische wissel.

Na de pauze ging K Lierse SK onder impuls van het duo Imschoot-Delorge feller aandringen. Het was alle hens aan dek bij rood-wit. De acties van o.a. Thompson waren ook nu weinig precies of werden afgeblokt door Evens & co. Tot Imschoot nogal gemakkelijk over het been van Ciobotariu ging. De Bosuilverdediger had mooi zeggen na afloop dat hij niks of niemand had geraakt, maar voor de zoveelste keer op rij besliste Schaessens van op de stip het streekduel. De bal ging loepzuiver in de linkerbenedenhoek,Yves Feys vermocht er niks tegen in te brengen. Faruk Atalay werkte hard, Eddie Johnson ploegde tomeloos, maar helaas alweer een beetje trekkebenend, voort. Patje Goots kwam van bij aanvang van zijn invalbeurt Van Der Straeten bedreigen. Zijn eerste balcontact was direct een moeilijke klus voor de Lierse portier.

Ook bij de volgende lage uithaal van de Bosuilspits moest Van Der Straeten scherp reageren. Even voor tijd leek de gelijkmaker genet, maar het feestje ging niet door. Afgevlagd voor buitenspel? Patje Goots was het deze keer niet, want hij bracht met een splijtende vrijschop via Fangzhuo Dong zijn teamgenoot in stelling. Diep in blessuretijd liep Faruk Atalay nog tegen rood aan na een wel erg late tackle. Verliespunten, twee extra geblesseerden, een derde gele kaart en schorsing voor Zoran Campara, rood voor Faruk Atalay: alweer een schot voor de boeg van het al zwaargehavende rood-witte schip.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/03/2004)
 
Minuut per minuut
29' Mitu mikt een scherpe voorzet op het hoofd van Thompson, Yves Feys werkt de kopbal van de AustraliŽr in hoekschop.
30' Mitu loodst Fasotte door de buitenspelval, Yves Feys is sneller op het leer om het gevaar te keren.
45' Mitu kiest Imschoot als tussenstation, Yves Feys heeft opnieuw een schitterende parade in huis op de volley van de Roemeen.
48' Laurent Delorge kan zich doorzetten, maar schiet op de vuisten van Feys.
58' Thompson zet zich door in de zestienmeter en wordt gehaakt (?) door Ciobotariu. Schaessens schuift de elfmeter buiten het bereik van Yves Feys in doel (1-0).
69' Thompson mag doorgaan, maar besluit op de vuisten van Yves Feys.
83' Van der Straeten pareert een schuiver van Eddie Johnson.
86' Een doelpunt van Gideon Imagbudu wordt afgekeurd wegens buitenspel.
(Bron: GvA - 22/03/2004)
 

Statistieken

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Yves Van Der Straeten (K)
23 Bertrand Crasson
16 Jonas De Roeck
24 Hasan Kacic
4 Laurent Fasotte
3 Marc Schaessens
2 Adolph Tohoua
8 Kristof Imschoot
99 Marius Mitu
11 Laurent Delorge
17 Archie Thompson
1 Yves Feys (K)
5 Harald Pinxten
18 Zoran Campara
25 Liviu Ciobotariu
4 Bernt Evens
13 Souleymane Mamam
12 Gideon Imagbudu
17 Faruk Atalay
8 Arek Kubik
15 Arthur Gomez
26 Eddie Johnson

Wissels

86' 8 Kristof Imschoot (uit)/
6 Stef Wils (in)
 
5 Harald Pinxten (uit)/
6 Moumou Cisse (in)
27'
 
15 Arthur Gomez (uit)/
16 Fangzhuo Dong (in)
31'
 
13 Souleymane Mamam (uit)/
19 Patrick Goots (in)
74'
 

Begin Match
      Arthur Gomez 12'
31' Jonas De Roeck      
      Zoran Campara 34'
      Yves Feys 40'
Ruststand 0-0
57' Marc Schaessens (penalty) 1-0      
      Faruk Atalay 93'
94' Eindstand 1-0 94'
TERUG