Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.A.E.C. de Mons
0 0
13.03.2004 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Eddy Vermeirsch

Lijnrechters:
Peter Hermans - Jean-Marie Thijs

Vierde official: Geert Barbry
Toeschouwers: 6.500

Wedstrijdverslag

Het orgelpunt ontbrak...

Eigen bericht - Antwerpcoach Marc Grosjean moest alweer beginnen zonder Marcos Pereira, Phil Bardsley, Tony Sergeant en King Darko Pivaljevic, maar kon inmiddels Gideon Imagbudu en de Engelse stormram Eddie Johnson recupereren. De donderspeech van de coach eerder op de week was niet in dovemansoren gevallen. Van bij aanvang grepen de Bosuilen de opponent uit Bergen naar de keel. Vooral Faruk Atalay liep zich de longen uit het lijf en probeerde druk op de ketel te houden. In de achtste minuut bracht hij Patje Goots voor doel. Van De Putte moest zich in twee tijden reppen voor de aanstormende Eddie Johnson. Rood-wit dicteerde de wet, maar het goed georganiseerde RAEC vocht zich geleidelijk beter in de match. Berquemanne had er een gele kaart voor over om Patje Goots af te stoppen. De vrijschop leverde echter niks op.

Pas na meer dan twintig minuten kwam RAEC Mons voor het eerst in de buurt van Yves Feys. De Antwerpachterhoede moest vooral Wamberto stevig in de gaten houden, al was de buitenspelval bij enkele gelegenheden een welgekomen bondgenoot. Aan de overkant mikte Eddie Johnson op doorsteekpass van Faruk Atalay richting kruising. De bal zoefde echter voorlangs. Stefan Leleu zette balverlies van Souleymane Mamam recht ten koste van een gele kaart. Faruk Atalay glipte door de buitenspelval, leek op weg naar de bevrijdende treffer, maar hij miste zijn controle op moment van afdrukken. Enkele minuten voor de pauze miste de inlopende Liviu Ciobotariu van een zucht de voorbijzoevende vrijschop van Patje Goots. Kansen genoeg, maar de beginscore stond onaangeroerd op het bord.

Na de pauze had R Antwerp FC het moeilijker om zijn wil op te leggen. Souleymane Mamam en Faruk Atalay trapten enigszins op de ademl. Ook Eddie Johnson leek door de beste krachten heen. William Verbeeck kwam de jonge Togolees nog vervangen, maar RAEC monopoliseerde steeds nadrukkelijker de bal op de eigen speelhelft. Risico's nemen was blijkbaar verboden, al dwong de thuisploeg toch opnieuw enkele mogelijkheden af. Harald Pinxten stuurde Patje Goots in de diepte. De knal ging alweer naast. Even later dankte Van De Putte zijn beide vuisten waarmee hij een poging van Patje Goots op pass van Arek Kubik, uit zijn doel ranselde. Op tegenstoot van zijn team ging Wamberto nogal gemakkelijk plat. Scheidsrechter Vermeirsch trok een tweede keer geel voor 'zondaar' Stefan Leleu. "Het was nogal lichtjes," wikte Stefan na afloop zijn woorden.

R Antwerp FC met tien man verder, maar dat verleidde RAEC niet in het minst tot offensieve daden. Integendeel, tijdens het rood-witte slotoffensief werden Berquemanne en helemaal op het einde ook Londo vroegtijdig wandelen gestuurd. In blessuretijd kreeg Arek Kubik nog een goeie kans voor zijn linker, maar nu ging de poging voorlangs. Met vijf gele kaarten in het laatste kwartier ging enkel scheidsrechter Vermeirsch radicaal door het lint,... het werpt alweer een zwarte voorbode over de volgende rood-witte match! De wedstrijd eindigde op een dubbele nulstand. Daarmee doet enkel RAEC een goeie zaak en dat onderstreepte ook de bezoekende coach ook met zoveel woorden. Hij gunde coach Marc Grosjean, zijn voorganger bij de rood-witte Waaltjes, overigens geen blik waardig. Bij R Antwerp FC wisten fans, coach noch spelers precies welk gevoel overheerste.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/03/2004)
 
Minuut per minuut
05' Harald Pinxten lanceert Eddie Johnson. Het schot spat op de vuisten van Van De Putte uiteen.
09' Van De Putte pakt een laag schot van Patje Goots.
26' Yves Feys duwt een verre vrijschop van Scarchilli over de lat in hoekschop.
28' Arek Kubik stuurt Eddie Johnson diep. De Engelse spits schiet vanuit de draai net over.
33' Niemi speelt Scarchilli aan, die op de rand van de zestienmeter vrijstaat. De Italiaan krijgt de bal slecht op de voet en trapt naast.
64' Een afstandsschot van Eddie Johnson vliegt naast het doel van Van De Putte.
84' Patje Goots trapt een vrijschop van een eindje buiten de zestienmeter. Van de Putte heeft moeite om de bal in hoekschop te verwerken.
(Bron: GvA - 15/03/2004)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.A.E.C. de Mons

Elftallen

1 Yves Feys
5 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu (K)
25 Liviu Ciobotariu
8 Arek Kubik
12 Gideon Imagbudu
18 Zoran Campara
13 Souleymane Mamam
17 Faruk Atalay
19 Patrick Goots
26 Eddie Johnson
24 Kris Van De Putte (K)
4 Muhamet Yuldas
5 Alberto Malusci
12 Dieudonné Londo
14 Olivier Berquemanne
15 Chemcedine El Araichi
17 Carlo Cardascio
22 Roberto Mirri
33 Alessio Charchilli
10 Wamberto Sousa Campos
9 Yari Niemi

Wissels

61' 13 Souleymane Mamam (uit)/
10 William Verbeeck (in)
 
86' 19 Patrick Goots (uit)/
23 Asanda Sishuba (in)
 
10 Wamberto Sousa Campos (uit)/
7 Marco Casto (in)
86'
 

Begin Match
      Olivier Berquemanne 12'
32' Stefan Leleu      
Ruststand 0-0
54' Liviu Ciobotariu      
76' Stefan Leleu      
      Dieudonné Londo 78'
      Olivier Berquemanne 82'
85' Arek Kubik      
      Dieudonné Londo 89'
92' Eindstand 0-0 92'
TERUG