Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Sp. du Pays de Charleroi
3 1
14.02.2004 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Serge Gumienny

Lijnrechters:
Erik Clerkx - Danny Verdeyen

Vierde official: Philip Vermeire
Toeschouwers: 6.000

Wedstrijdverslag

Nummer één zal nooit vergaan!
Eigen bericht - Marc Grosjean rekende met drie maanden sinds de vorige zege van de Great Old. Winterstop inbegrepen waren het zelfs nog twee weken meer, een kniesoor die er op let. De sportieve Bosuilbaas zag de gelijkmaker van Bernt Evens net voor de pauze als het scharniermoment in de match. Het belang van dat doelpunt valt inderdaad niet te onderschatten. Olijke Bernt zat na de match terecht na te genieten, maar ook hij wist dat het heel anders had kunnen lopen. In die eerste periode had de brigade van Waseige inderdaad meer dan zijn best gedaan. De bezoekers begonnen inderdaad best aan de partij. Ze acteerden 'friesj als een konain' en onverschrokken. Op het middenveld wonnen ze de duels en dan ging het telkens gevarieerd naar voren. Oud-gediende Ikpeba en Olufade dolden met de gecrispeerde roodwitte achterhoede, waar Harald Pinxten op de opengevallen rechtsachterstek van Phil Bardsley opereerde en Edwin Ouon daar net voren. Vertrouwen straalde het niet echt uit en de voorzetten naar doel van Dufer waren bovendien bangelijk precies. Een opstootje Pinxten-Ikpeba bracht de roodwitte defensie even van slag. De hoekschop van Charleroi waaierde via een halve omhaal van Ikpeba zomaar op het hoofd van Sama. Die gaf Yves Feys het nakijken. Alles en iedereen met roodwit bloed in zak en as. Charleroi bleef balbezit opeisen en voetbalde enkele kansjes bij mekaar. De tegenprikken van de Great Old liepen stroef tot... Bernt Evens die knappe vrije trap van Patje Goots tegen de touwen kopte.
"We kwamen terug uit de kleedkamer met vleugels," aldus de Bosuilheld. En net als twee weken geleden werden de mouwen opgestroopt en ging het allemaal sneller en met meer vuur. Ook de supporters vonden hun tweede adem. De balwisselingen liepen vlotter. Amper herbegonnen of Kargbo bokste als een volleerde goalie een harde kopslag van Arek Kubik uit het doelvlak. Bal op de stip en Charleroi met z'n tienen verder. Het publiek hield even de adem in, maar Patje Goots trapte feilloos binnen. Nog geen vijf minuten later hing Sama een tweede keer aan de noodrem om Darko Pivaljevic af te stoppen. Opnieuw geel voor de onfortuinlijke zwartwitte schutter. Toen waren ze nog met negen. Waseige bracht enkele verse krachten. En ook Arthur Gomez mocht de trekkebenende King Darko komen vervangen. Met de hete adem van de toekijkende Chinees Fanghzuo Dong in de nek, maakte de Gambiaan er een leuke invalbeurt van. Hij had nog geen tien minuten nodig om de score zijn definitieve vorm te geven. Vanuit een vrij scherpe hoek klopte hij doelman Laquait en bracht de Great Old zo 3-1 voor. Edwin Ouon maakte de actie en zorgde voor de aanvoer vanop de achterlijn. De supporters waren door het dolle heen. De vlag ging opnieuw hoog: "Nummer één zal nooit vergaan," schalde uit duizenden kelen. De eenzame zwartwitte trommelaar deed er eindelijk het zwijgen toe.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/02/2004)
 
Minuut per minuut
00' Vooraf: coach Marc Grosjean moet noodgedwongen aan de partij beginnen zonder de geschorste Mancunian Phil Bardsley is geschorst. Ook Eddie Johnson en Marcos Pereira zijn niet van de partij want geblesseerd teruggekeerd uit Brugge. Laatstgenoemde herstelt van een ware doodstamp van Verheyen. De papieren van Fanghzuo Dong zijn nog niet in orde en de Chinees is dus nog niet speelgerechtigd. Bij Charleroi is Reina geschorst, Olufade is wel speelklaar. Scheidsrechter is Gumienny.
02' Darko Pivaljevic kopt een verre ingooi van Bernt Evens richting doel, doelman Lacquait komt niet in gevaar.
09' Met een listig balletje geraakt Olufade voorbij Liviu Ciobotariu, Yves Feys is bij de pinken.
12' Ikpeba komt tot schieten, maar de bal is slecht gericht.
16' Charleroi combineert naar voren. Na een van die acties protesteert Zoran Campara heftig bij de lijnrechter. De Antwerpverdediger krijgt prompt geel te zien.
18' Yves Feys moet een corner van een bedrijvige Chabaud met de voet keren.
23' G O A L: Ikpeba stuurt de rebound van een corner met een halve omhaal op het hoofd van Sama die Feys met het hoofd klopt. De bezoekers klimmen meteen op voorsprong.
30' De roodwitte acties komen nauwelijks in de buurt van het vijandige doelgebied en komt er toch al eens een hoge bal binnenwaaien koppen de bezoekende verdedigers keer op keer feilloos weg.
38' Charleroi combineert efficiënt, kansen afwerken lukt niet. Yves Feys speelt een dijk van een match.
44' G O A L: de zwartwitte achterhoede stopt een combinatie begonnen bij Yves Feys en geëindigd bij Arek Kubik foutief af. Patje Goots schildert de vrijschop op het hoofd van Bernt Evens die aan de tweede paal raak kopt (1-1).
45' Charleroi begon rustig aan de match, combineerde en dwong kansen af. Op uitzondering van de kopslag van verdediger Sama, stopte Yves Feys alle bezoekende pogingen. Net voor de pauze, op een psychologisch moment, viel er letterlijk een goal uit de lucht voor de thuisploeg.
46' Patje Goots controleert een verre bal van Harald Pinxten. Doelman moet plat om het grondscherende schot te stoppen.
49' G O A L: Kargbo springt zijn doelman bij met de vuist om een kopbal van Arek Kubik weg te werken. De Charleroi-verdediger krijgt meteen rood. Patje Goots plaatst doelman Lacquait op het verkeerde been en knalt de strafschop feilloos in de linkerbenedenhoek. Het Bosuilstadion ontploft!
54' Sama hangt in de nek van Darko Pivaljevic. Sama krijgt een tweede keer geel. Het team van Waseige moet met z'n negenen verder.
57' Een pikkelende Darko Pivaljevic laat zich vervangen door Arthur Gomez. Ook de Charleroi-coach reageert met twee wissels.
59' Spitsbroeders Arthur Gomez en Patje Goots vinden mekaar een eerste keer. Lacquait moet ingrijpen.
62' Een goed spelende Edwin Ouon probeert Patje Goots te lanceren, maar die wordt op buitenspel betrapt.
65' G O A L: Edwin Ouon lokt doelman Lacquait uit zijn doel en steekt de bal meteen door naar Arthur Gomez die van uit een schuine hoek binnen trapt. Het staat 3-1 en dat is al geleden van 25 oktober 2003!
70' Ondanks de numerieke minderheid probeert Charleroi zich af en toe te laten zien. Na roodwit balverlies komt de bal in 'the box'. Zoran Campara moet een corner toestaan.
72' Edwin Ouon is leeggespeeld en krijgt een applausvervanging. William Verbeeck komt in zijn plaats.
75' Asanda Sishuba komt beter in de match, zijn voorzet vanop de achterlijn wordt onderschept door doelman Lacquait.
81' Doelman Lacquait plukt de derde corner op rij voor R Antwerp FC.
90' Een stevig slotoffensief zat er voor geen van beide ploegen meer in. De thuisploeg dwong nog enkele corners af, maar de stand wijzigde niet meer. De Great Old wint voor het eerst sedert bijna vier maanden, een fameuze opsteker voor coach Marc Grosjean.
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/02/2004)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. Sp. du Pays de Charleroi

Elftallen

1 Yves Feys
5 Harald Pinxten
25 Liviu Ciobotariu
18 Zoran Campara
4 Bernt Evens
2 Edwin Ouon
12 Gideon Imagbudu
8 Arek Kubik
23 Asanda Sishuba
9 Darko Pivaljevic
19 Patrick Goots
28 Bertrand Laquait
2 Frank Defays
5 Moustapha Sama
15 Ibrahim Kargbo
6 Sébastien Chabaud
7 Fabrice Lokembo
16 Mahamoudou Kéré
20 Thibaut Detal
19 Grégory Dufer
12 Victor Ikpeba
14 Adekamni Olufade

Wissels

57' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
 
72' 2 Edwin Ouon (uit)/
10 William Verbeeck (in)
 
88' 19 Patrick Goots (uit)/
17 Faruk Atalay (in)
 
14 Adekamni Olufade (uit)/
3 Michael Ciani (in)
57'
 
6 Sébastien Chabaud (uit)/
10 Abdelmajid Oulmers (in)
58'
 
12 Victor Ikpeba (uit)/
26 Giovanni Cacciatore (in)
63'
 

Begin Match
16' Zoran Campara      
      Victor Ikpeba 21'
      Moustapha Sama 0-1 23'
44' Bernt Evens 1-1      
Ruststand 1-1
      Moustapha Sama 47'
      Ibrahim Kargbo 49'
50' Patrick Goots (penalty) 2-1      
      Moustapha Sama 54'
61' Arthur Gomez 3-1      
94' Eindstand 3-1 94'
TERUG