Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen
3 0
21.08.1999 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Mark Simons
Toeschouwers: 2.750

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KAS Eupen

Darko Pivaljevic viert wederoptreden met een doelpunt: "Ik geef mezelf twee weken om mijn topniveau te bereiken"

DEURNE - Twaalf over negen was het zaterdagavond op de Bosuil toen Darko Pivaljevic zich klaarmaakte om zijn langverwachte wederoptreden te maken. De Antwerpfans verwelkomden hun lieveling met een staande ovatie. Acht minuten later kreeg de ServiŽr de supporters al opnieuw op de banken door het derde doelpunt van de Great Old tegen de netten te prikken.
"Er was wat geluk voor nodig," zegde Darko Pivaljevic. "Zonder hulp van de doelman was het niet zover gekomen. Het gaf na de ellende van de voorbije maanden vooral een goed gevoel om opnieuw op het veld te staan in een wedstrijd met inzet."

Darko Pivaljevic gaat de volgende wedstrijden op zoek naar zijn beste vorm. Hij beseft dat dit tijd zal vragen. "Ik ben zeker nog geen honderd procent. Het komt er nu op aan om verder op te bouwen. Er is een groot verschil tussen training en een wedstrijd. Ik geef mezelf nog twee weken om mijn beste niveau te bereiken. Dat moet lukken. Tegen KAS Eupen bleek bij de eerste balcontacten dat de scherpte er nog niet helemaal is. Dat heeft ook te maken met het feit dat ik ingevallen ben. Aan de match beginnen is gemakkelijker. Als je invalt, is het moeilijker om het ritme op te pikken."

Om de tandem Pivaljevic-Goots te beoordelen was het tegen KAS Eupen te vroeg. Patje Goots was zaterdag niet aan het feest, al reef hij als trainer van De Kempenzonen eerder op de dag wel de beker van Dessel binnen. Net als Darko Pivaljevic ziet de topschutter van vorig seizoen de samenwerking best zitten. "Op training merk je dat Darko sterk is met de bal aan de voet," zegt Patje Goots. "Het is belangrijk om de bal te kunnen inspelen op iemand die het leer kan bijhouden. Toch zal het moeten groeien tussen ons. Op training spelen we wel eens samen, maar dat is niet te vergelijken met een wedstrijd."

R Antwerp FC moeiteloos naar volgende ronde
Derdeklasser KAS Eupen was op geen enkel moment een partij voor de Great Old die niet eens overtuigend moest spelen om het verschil te maken. Geert Emmerechts brak na een halfuur de ban met een knap vluchtschot. Sandro Da Silva verdubbelde de score op slag van rust. Doelman Jacquemin behoedde zijn ploeg met puik keeperswerk voor veel zwaardere cijfers. Talrijke pogingen van onder andere Marc Van Britsom, Patje Goots en vooral William Verbeeck strandden op de goalie van KAS Eupen. Met elf tegen tien, Houben werd met twee keer geel uitgesloten, duwde rood-wit na de pauze het gaspedaal nog zelden in.

De enige fout van Jacquemin leidde tot de derde Antwerpgoal van de wederoptredende Darko Pivaljevic. De ServiŽr liet kort voor tijd de kans op zijn tweede doelpunt liggen. Hij schoot voorbereidend werk van William Verbeeck rakelings voorlangs (Ja.V.C. - GvA - 23/08/1999).

(bron: de pers - 23/08/1999)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen

Elftallen

Oldrich Parizek
Abdul Saleem Senanu
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Jonas De Roeck
Jurgen De Neys
Marc Van Britsom
William Verbeeck
Sandro da Silva
Patrick Goots
Bimbo Fatokun
Philippe Jacquemin
Renť Aldenhoff
Patrick Houben
Philippe Caserini
Mohammed Courail
Thomas Kalscheuer
Frank Mertens
Antonio Niro
Christophe Winkin
Bjorn Lumeij
Marc Chauveneid

Wissels

55' Sandro da Silva (uit)/
Gunter Ribus (in)
 
55' Bimbo Fatokun (uit)/
Darko Pivaljevic (in)
 
73' Marc Van Britsom (uit)/
Johan Mucher (in)
 
Thomas Kalscheuer (uit)/
Remco Didderen (in)
46'
 
Marc Chauveneid (uit)/
Marco Lochen (in)
71'
 
Frank Mertens (uit)/
Jonathan Negrin (in)
77'
 

Begin Match
Stefan Leleu      
      Patrick Houben
      Antonio Niro
      Bjorn Lumeij
29' Geert Emmerechts 1-0      
Sandro da Silva 2-0      
      Patrick Houben
Ruststand 2-0
63' Darko Pivaljevic 3-0      
90' Eindstand 3-0 90'
TERUG