Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Heusden-Zolder
1 1
31.01.2004 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Geert Meesschaert

Lijnrechters:
Denis Bruggeman - Philip Van Seymortier

Vierde official: Gaetan Simon
Toeschouwers: 6.500

Wedstrijdverslag

Hoop in bange dagen...?
Coach Marc Grosjean was niet te beroerd toe te geven dat zijn ploeg te weinig had gebracht in de eerste periode van de wedstrijd. Hij twijfelde uiteindelijk tussen tevredenheid over de puike tweede helft van zijn jongens en ontgoocheling over het tegenvallende 1-1 resultaat. De Antwerpcoach sprak vol lof over de nieuwe Engelse jongens. Eddie Johnson kruidde zijn debuutmatch met een puik doelpunt. Phil Bardsley vulde in de tweede periode de rechtsachterpost autoritair in en deelde eveneens in de complimenten van zijn nieuwe sportieve baas. En ook Darko Pivaljevic kreeg een bijzondere vermelding. "Darko bracht snee en vaardigheid in de ploeg," aldus Grosjean en hij besloot: "Met dit team gaan we volop verder in de strijd voor het behoud. We kunnen zeker verder bouwen op de prestatie die vandaag na de pauze is neergezet. En met de komst van Truienaar Marcos Perreira hebben we nog een bijkomende troef achter de hand," besloot de Bosuilcoach zijn perspraatje. Het bestuur bevestigde ons ook het al eerder bij www.rafc.be gepubliceerde bericht dat Dong Fanzhou op de Bosuil wordt verwacht na afhandeling van de administratieve formaliteiten in zijn vaderland.
Het begon nochtans allemaal rotvervelend voor de Great Old. Net als een week eerder gaf het (op verscheidene plaatsen gewijzigde) roodwitte team een allesbehalve zekere indruk. Ook de ervaren nieuweling Liviu Ciobotariu had het aanvankelijk erg moeilijk tegen targetman Oulare. Met de billen toegeknepen wisten de roodwitten nauwelijks raad met een door de wind gedragen Heusden-Zolder.
Een verwittiging van De Camargo ging er al aan vooraf en op het kwartier lag een bijzonder zwak uitverdedigen van Bernt Evens aan de basis van de bezoekende voorsprong. Denis Sousa Guedes pikte de bal op en nog voor iemand ook maar iets terug kon doen, prikte De Camargo de groenwitte voorsprong op het bord. Stadion stil op uitzondering van de joelende wind die de dakgoten van tribune 2 in ijltempo uit mekaar ranselde. Hetzelfde vermocht de Condé bijna met de behoudskansen van stamnummer één. Er was een puike Yves Feys nodig om de bezoekers nog voor de pauze van een dubbele voorsprong te houden. De roodwitten met de Engelse nieuweling Eddie Johnson i.p.v. de geschorste Patje Goots in de spits, geraakten nauwelijks in de buurt van Bailly.
Hoewel uitdrukkelijk bevolen door de toezichthoudende overheid, was het Bosuilpubliek niet zo maar geneigd zijn tribune 2 te ontruimen. Zo kreeg de rustperiode onverwacht nog een lang verlengstuk.
Toen er dan eindelijk terug gevoetbald mocht worden, leek R Antwerp FC wel vleugels te hebben gekregen. De tweede Engelse debutant Phil Bardsley en de wederoptredende Darko Pivaljevic inspireerden de ploegmaats. Met een magistrale doorsteekpass van de Serviër, kwam Asanda Sishuba helemaal in vrije schietpositie. De bal stuiterde via doelman Bailly tot bij Phil Johnson die beheerst het midden van de goal viseerde. Met steun van de rugwind en het op tribune 3 bijeengepakte publiek drukten de roodwitten Heusden-Zolder helemaal terug. Ondanks een aantal goeie roodwitte mogelijkheden en enkele gevaarlijke bezoekende tegenstoten, kwam er voor geen van beide nog een tweede doelpunt. Seconden voor tijd had Bernt Evens de verlossing aan de voet, maar ook nu bleef de groenwitte doelman baas over de knal. En hoewel coach Balette verklaarde een beetje ontgoocheld te zijn, kan vooral Heusden-Zolder best vrede nemen met het behaalde resultaat.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/01/2004)
 
Minuut per minuut
00' Vooraf: een door regen en wind geteisterd Bosuilstadion is maar matig bezet voor deze belangrijke degradatiewedstrijd. Coach Marc Grosjean doet van bij aanvang beroep op Liviu Ciobotariu, waardoor Zoran Campara naar het middenveld opschuift. Harald Pinxten keert weer uit schorsing, terwijl Patje Goots verplicht bromt na zijn uitsluiting in Westerlo. Mancunian youngster Eddie Johnson is diepste spits.
03' Wind in de rug stormt Heusden-Zolder naar voren. De Condé dirigeert en geniet van de moeilijke omstandigheden.
07' De Camargo schiet na mistasten van Pinxten op de vuisten van Yves Feys.
14' Barka zet voor na balverlies van Bernt Evens, aan de tweede paal tikt de vrijstaande De Camargo binnen (0-1).
15' De Camargo omspeelt Harald Pinxten, maar trapt net over.
17' Oulare verschijnt na zwak verdedigen van Liviu Ciobotariu alleen voor Yves Feys. De doelman van R Antwerp FC redt opnieuw.
46' De Camargo schiet over.
48' Een laag schot van Sishuba gaat naast.
49' Een kopbal van Harald Pinxten wordt van de lijn gehaald.
55' Darko Pivaljevic opent knap op Asanda Sishuba, die echter op Bailly besluit. Debutant Eddie Johnson trapt de rebound in het lege doel (1-1).
63' Een vrijschop van De Condé gaat nipt naast.
65' Bernt Evens kopt een voorzet van Pivaljevic in de handen van Bailly.
86' Bailly redt schitterend op een schot van Bernt Evens.
(Bron: GvA - 02/02/2004)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Heusden-Zolder

Elftallen

1 Yves Feys
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
25 Liviu Ciobotariu
4 Bernt Evens
10 William Verbeeck
18 Zoran Campara
12 Gideon Imagbudu
13 Souleymane Mamam
23 Asanda Sishuba
26 Eddie Johnson
25 Logan Bailly
4 Bjorn Janssen
3 Stefan Teelen
16 Wilfried Delbroek
5 Kevin Vanbeuren
18 Denis Sousa Guedes
10 Dimitri de Condé
8 Mohammed Barka
17 Igor De Camargo
21 Souleymane Oulare
30 Takayuki Suzuki

Wissels

46' 2 Edwin Ouon (uit)/
30 Phil Bardsley (in)
 
46' 10 William Verbeeck (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
 
21 Souleymane Oulare (uit)/
6 Vincent Euvrard (in)
74'
 
30 Takayuki Suzuki (uit)/
22 Mustafa Yildiz (in)
92'
 

Begin Match
      Igor De Camargo 0-1 14'
      Bjorn Janssen 23'
Ruststand 0-1
54' Eddie Johnson 1-1      
62' Asanda Sishuba      
      Mohammed Barka 70'
      Bjorn Janssen 71'
      Vincent Euvrard 77'
92' Eindstand 1-1 92'
TERUG