Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.K. Beveren
0 3
20.12.2003 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Chris Hermans

Lijnrechters:
Danny Huens - Jean-Marie Dans

Vierde official: Eric Cobbaert
Toeschouwers: 4.500

Wedstrijdverslag

Beverse stormloop sloopt laatste roodwitte verweer
Het Bosuilkaartenhuisje klapte finaal in mekaar. Leefde er binnen de club nog een restje hoop om de winterstop min of meer heelhuids te halen, was dit zonder de Beverse stormloop gerekend. Regen, striemende wind, maar vooral het flitsende bezoekende passenspel geselden het roodwitte team aan een rotvaart. Toch een eerste zucht van opluchting na enkele minuten: de vroege achterstand was er niet gekomen. Dat was maar uitstel. Een duel Pinxten-Kaiper ging resoluut de verkeerde kant uit. De bal belandde als vanzelfsprekend op de stip. Yapi Yapo versloeg Yves Feys met de ogen toe. Beveren demonstreerde en monopoliseerde het wedstrijdgebeuren. Péhé, Yapi Yapo en Eboué hielden de vuisten van Yves Feys op temperatuur. Scoren lukte ze alsnog niet. Ging het roodwitte werkmansvoetbal dank zij Patje Goots toch eens richting Copa, sprong Stepanovs zijn doelman bij. Aan de overkant bleek niemand bij machte om een infiltratie van Kaïper met dezelfde dadendrang af te stoppen. Sekonden voor het rustsignaal verdubbelde de pocket-spits de voorsprong van zijn team. En dan te bedenken dat er enkele maanden geleden ook zo'n Ivoriaanse balkunstenaar op het ontheiligde Bosuilgras rondliep...
In de hoop het tij alsnog te kunnen keren, gooide coach Perazic na de pauze verse krachten in de strijd. Hussain Abdulrahman en Arek Kubik betaalden het gelag, Asanda Sishuba en Colin Heath waren de vervangers. Tony Sergeant kwam iets meer in 't stuk voor. De roodwitte knokkers liepen zich echter constant vast op de geelblauwe afweer. Daarvoor hoefden de bezoekers niet eens een muur voor hun doelman op te trekken. Stepanovs en Né hielden het zaakje prima onder controle. De bezoekende aanvalsgolven vormden daarentegen een permanent gevaar. Kaïper scoorde bovendien even over het uur een tweede keer. Boeken toe. Beveren kon de match rustig uittikken in de wetenschap dat ze opschoven naar de linkerkolom. Bij de Great Old was iedereen met verstomming gestompt, gestampt en geslagen, coach Perazic inbegrepen. Hij verscheen alweer niet op de persconferentie...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/12/2003)
 
Minuut per minuut
00' Vooraf: ondanks het gebekvecht van de afgelopen week staan zowel Hussain als Goots in de basis bij R Antwerp FC. Bij Beveren ontbreekt sterkhouder Yaya Touré door schorsing, Boka komt dan weer terug uit schorsing.
10' G O A L: Harald Pinxten en Kaiper in duel in de zestien. Hermans fluit strafschop. Een koud kunstje voor Yapi Yapo.
16' Hussain Abdulrahman die na zijn vroege vervanging in de bekermatch tegen Anderlecht verklaarde nooit meer in roodwitte Antwerpshirt te willen spelen, zet twee man in de wind. De afwerking is echter ondermaats.
19' Opnieuw een leuke beweging van Hussain, maar de afwerking is opnieuw heel zwak.
29' Péhé trapt op de vuisten van Yves Feys.
35' Bernt Evens stopt op een onorthodoxe manier Diallo af. Hermans fluit deze keer niet voor strafschop.
43' Patje Goots kapt twee man uit, kan vrij uithalen van aan het penaltypunt. Stepanovs schiet zijn doelman te hulp om de goal te voorkomen. Dit was de eerste echte kans voor de thuisploeg, die zich laat overdonderen door het technisch overwicht van bezoeker Beveren.
44' G O A L: de scherpe tegenprikken van Beveren zijn telkens gevaarljk. Nu wordt Kaïper de diepte ingestuurd. De Ivoriaan geeft Yves Feys voor de tweede keer het nakijken. De sfeer in het stadion kleurt prominent geelblauw!
45' Rust: Beveren kwam al snel op voorsprong via een strafschopgoal van Yapi Yapo. De Waaslanders waren technisch superieur en kwamen nauwelijks in de problemen. Op slag van rust kon Kaïper de score verdubbelen.
46' Antwerpcoach Perazic moet iets doen en vervangt Hussain door Colin Heath en Arek Kubik door Asanda Sishuba.
50' Colin Heath pakt uit met een mooie actie. De jonge Engelsman schiet te overhaast en Copa pakt makkelijk.
60' Een strijdlustige thuisploeg geeft zich nog niet gewonnen, maar de beste kans is voor een counterend Beveren. Yapi Yapo komt oog in oog met Yves Feys, maar talmt te lang.
66' G O A L: Bernt Evens krijgt de vrijschop tegen. Het protest levert bovendien geel op. Marco Né krult de vrijschop tot bij Kaïper, die zijn tweede van de avond scoort.
77' Doy Perazic verbaast de thuisaanhang: hij haalt Bernath, nochtans de beste Antwerpenaar, naar de kant en stuurt Gabor Bukran in.
87' Vleminckx mag ook nog even meegenieten. Eerder kwam ook Lardenoit al in het veld. Twee Belgen dus bij de bezoekers.
90' Einde: de Antwerpspelers danken de weinig overgebleven roodwitte supporters die met een slecht gevoel en onder de degradatielijn de winterstop ingaan. De positie van coach Doy Perazic wankelt.
(Bron: www.sport.be met aanvullingen van Het Webteam - 20/12/2003)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.K. Beveren

Elftallen

1 Yves Feys
2 Edwin Ouon
6 Moumou Cisse
5 Harald Pinxten
4 Bernt Evens
18 Csaba Bernáth
20 Hussain Abdulrahman
14 Tony Sergeant
8 Arek Kubik
11 Omar Mussa
19 Patrick Goots
1 Boubacar Barry
17 Emmanuel Eboué
4 Arsène Né
5 Igors Stepanovs
13 Arthur Boka
6 Jocelynn Joss Péhé
19 Mohamed Diallo
16 Marco Né
10 Gilles Yapi Yapo
14 David Le Bras
9 Constant Kaïper Kipre

Wissels

46' 20 Hussain Abdulrahman (uit)/
17 Colin Heath (in)
 
46' 8 Arek Kubik (uit)/
23 Asanda Sishuba (in)
 
78' 18 Csaba Bernáth (uit)/
22 Gabor Bukran (in)
 
6 Jocelynn Joss Péhé (uit)/
3 Kristof Lardenoit (in)
80'
 
16 Marco Né (uit)/
7 Anouar Bou-Sfia (in)
87'
 
19 Mohamed Diallo (uit)/
15 Björn Vleminckx (in)
88'
 

Begin Match
      Gilles Yapi Yapo (penalty) 0-1 11'
      Constant Kaïper Kipre 0-2 44'
Ruststand 0-2
      Arthur Boka 60'
66' Bernt Evens      
      Constant Kaïper Kipre 0-3 66'
92' Eindstand 0-3 92'
TERUG