Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Cercle Brugge K.S.V.
2 2
08.11.2003 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Marc Goudeseune

Lijnrechters:
Alex Verstraeten - Selahattin Ciftci

Vierde official: Frederik Geldhof
Toeschouwers: 6.000

Wedstrijdverslag

Rood-wit stukken beter, nu voorsprong nog vasthouden...

Eigen bericht - Drie geelgeschorste basisspelers vervangen was al geen gemakkelijke klus voor Doy Perazic en daarbovenop moest de rood-witte coach nog rekenen met de onbeschikbaarheid van o.m. Hussain Abdulrahman en Omar Mussa. Voor de rechterflank koos hij uiteindelijk voor Moumou Cissé. Gabor Bukran moest zo goed als mogelijk de positie van linksachter Bernt Evens overnemen. Op het middenveld nam een herstelde Gideon Imagbudu na weken blessureleed zijn plaats weer in om o.a. de slagkracht van Harold Meysen in te perken. In doel kreeg Govert Boyen de voorkeur van zijn sportieve baas.

R Antwerp FC begon gretig aan de partij, maar die positieve roodwitte bedoelingen werden bij de eerste fout van Harald Pinxten met geel bestraft. Cercle-doelman Begeyn werd in het eerste kwartier behoorlijk op de proef gesteld door Patje Goots, maar pas op de achttiende minuut kwam de bezoekende portier echt in nauwe schoentjes. Patje Goots trapte een scherpe corner, Moumou Cissé zette er de harde kop tegen en het rood-witte noodelftal klom op voorsprong. Weinige seconden later kwam Cercle al langszij. Eerst was er het balverlies van Gideon Imagbudu en dan knalde Nordin Jbari via het been van Stefan Leleu voorbij Govert Boyen. De Great Old was een beetje van zijn à propos en de combinaties liepen plots een stuk moeizamer. Cercle herstelde het evenwicht op het middenveld, al leverde ook dat geen echt grote mogelijkheden meer op.

Rusten met een logisch 1-1 gelijkspel op het bord. Na de pauze kwam Cercle wat beter opzetten. Verder dan een paar plukballen voor Govert Boyen kwam het niet, al moet gezegd dat de Antwerpgoalie op de drieënvijftigste minuut geluk had toen de bal op het dak van zijn doel belandde. Een werklustige King Darko zorgde aan de overkant voor een aantal gevaarlijke infiltraties die geregeld foutief werden afgebroken. In een duel met scheidsrechter Goudeseune bekocht hij 'zijn grote bek' bovendien met een geel karton, de wereld op zijn kop als het ware. Bij een afgeweerde vrijschop vanop de punt van het strafschopgebied van specialist Patje Goots, had Harald Pinxten zomaar voor het inleggen. Het truitje ging uit, de hel van Deurne-Noord kleurde rood. Met Camara opende Cercle-coach Tipuric een nieuwe aanvoerroute op zijn rechterflank.

De thuisploeg werd wat in het defensief gedrongen, maar behield het overzicht tot... Cercle met een lichttoegekende vrijschop voor doel verscheen. Jbari dook op uit het niets en de weinig talrijke Cercle-aanhangers mochten juichen. Nog één grote mogelijkheid voor Patje Goots die Begeyn in twee keer pareerde en een gele kaart voor Moumou Cissé en 't was over. Coach Perazic en hij niet alleen, had veel positieve dingen gezien, maar een zekere ontgoocheling liep na afloop toch als een rode draad door zijn perspraatje.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/11/2003)
 
Minuut per minuut
00' Vooraf: coach Perazic moet rekening houden met vier geschorsten: Omar Mussa (2/2), Bernt Evens, Souleymane Mamam en Edwin Ouon. Mede door de langdurige onbeschikbaarheid van o.a. Zoran Ljubinkovic zijn er weinig defensieve alternatieven. De terugkeer van Gideon Imagbudu is dan weer een meevaller.
05' De Great Old begint prima en ook Cercle eist zijn deel van het balbezit op.
06' Bij de eerste overtreding van Harald Pinxten grijpt scheidsrechter gretig naar de gele kaart. De supporters laten hun ongenoegen duidelijk horen.
08' Harald Pinxten stuurt gemeten tot bij Patje Goots. Vanuit een scherpe hoek neemt hij Begeyn onder vuur die laaguitvallend wegbokst.
11' 'Linksachter' Gabor Bukran levert in bij Patje Goots, de Cercle-portier weet met de nodige moeite raad met het lage schot van de Bosuilspits.
14' Meysen vindt Jbari die ver naast besluit.
19' G O A L: Patje Goots dwingt een hoekschop af die hij zelf haarscherp op het witte hoofd van Cissé schildert. Begeyn heeft geen verhaal tegen de harde kopslag: 1-0.
20' G O A L: balverlies op het rood-witte middenveld. Jbari komt in schietvrije positie. Via het been van Leleu gaat het schot in doel, 1-1.
26' Cercle beheerst de buitenspelval perfect: Darko Pivaljevic wordt ook deze keer afgevlagd.
33' Voorzet van Asanda Sishuba tot bij Patje Goots, Begeyn is eerder bij de bal.
35' De match is in evenwicht. De rood-witte achterhoede heeft last met de snelle prikken van Cercle: Jbari knalt over.
43' Scheidsrechter Goudeseune moet kemphanen Meysen en Gideon Imagbudu kalmeren.
45' Rusten met 1-1. De thuisploeg had het beste van het spel, kwam op voorsprong, maar liep vervolgens bijna onmiddellijk op een uppercut van Jbari. Nadien vlotte het maar moeizaam voor het vertimmerde rood-witte elftal.
47' Darko Pivaljevic is het alsmaar minder eens met de lakse 'bescherming' van de scheidsrechter, protesteert en kijkt tegen geel aan...
50' Govert Boyen plukt een verre bal, hij heeft nog niet echt veel werk gehad.
53' Stassin duikt alleen voor de Antwerpportier op, maar stuurt de bal op het dak van het doel.
58' De match gaat op en neer, al combineren de groen-zwarten iets precieser, er sluipt vermoeidheid in de rood-witte middensector.
59' De thuisaanhang heeft er duidelijk zin in.
64' G O A L: vrijschop voor Patje Goots vanop de punt van het strafschopgebied, Begeyn keert de bal. Harald Pinxten is er als de kippen bij om binnen te tikken, 2-1.
64' Cercle-coach Tipuric voegt met Camara een geut snelheid toe aan zijn rechterflank.
67' Cercle is in de achtervolging, maar tot kansen komt het voorlopig niet.
69' Patje Goots wordt preventief afgevlagd: de pass was niet eens vertrokken!
74' Het leek bijna gevaarlijk: de voorzet van Svetlicic zwaaiert voorlangs buiten.
78' Gideon Imagbudu, de pas voor Gabor Bukran ingevallen Colin Heath en Patje Goots vinden mekaar, maar de bezoekende verdediging blijft baas.
82' G O A L: voor de tweede keer komt Cercle terug. Jbari lift de bal over de uitkomende Govert Boyen, het staat 2-2.
87' Er komt geen echt slotoffensief meer, al moet Begeyn nog een stevig schot van Patje Goots pareren.
90+2' Moumou Cissé laat zich in de slotseconden nog een kaart aannaaien. Hij is meteen de volgende gele zondaar en mag niet mee naar La Louvière.
90+4' Vooral Cercle Brugge is tevreden met het 2-2 gelijkspel. De roodwitte coach en met hem spelers en supporters zijn dat een stuk minder.
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/11/2003)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. Cercle Brugge K.S.V.

Elftallen

1 Govert Boyen
6 Moumou Cisse
5 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu (K)
24 Alexander Yi
22 Gabor Bukran
12 Gideon Imagbudu
14 Tony Sergeant
23 Asanda Sishuba
9 Darko Pivaljevic
19 Patrick Goots
1 Ricky Begeyn
4 Denis Viane (K)
13 Djordje Svetlicic
17 Milenko Milosevic
20 Jan Masureel
6 Sebastien Stassin
7 Vital Borkelmans
10 Harald Meysen
12 Frederik Boi
18 Nordin Jbari
23 Kristof Arijs

Wissels

71' 22 Gabor Bukran (uit)/
17 Colin Heath (in)
 
12 Frederik Boi (uit)/
8 Abdoul Kader Camara (in)
64'
 
23 Kristof Arijs (uit)/
15 Andreas Vlachos (in)
70'
 
20 Jan Masureel (uit)/
5 Kristoff Van Robays (in)
76'
 

Begin Match
6' Harald Pinxten      
18' Moumou Cisse 1-0      
      Nordin Jbari 1-1 19'
Ruststand 1-1
47' Darko Pivaljevic      
63' Harald Pinxten 2-1      
      Nordin Jbari 2-2 83'
89' Moumou Cisse      
93' Eindstand 2-2 93'
TERUG