Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.R.C. Genk R. Antwerp F.C.
3 1
01.11.2003 Plaats: Fenixstadion

Scheidsrechter: Johny Ver Eecke

Lijnrechters:
Denis Bruggeman - Michael Gerard

Vierde official: Claude Bourdouxhe
Toeschouwers: 23.478

Wedstrijdverslag

Ondermaatse prestatie toch goed voor winst
GENK - Racing Genk heeft zich ondanks een ondermaatse partij nog beter verankerd op de tweede plaats. Antwerp maakte er nooit een geheim van dat het geen zin had in een opendeurdag. Met een vijfmansdefensie en een zwaar terug hangend middenveld beloofde het Genk een loodzware avond. Gelukkig vond Kevin Vandenbergh na het openingskwartier een opening in het Antwerpse blok. Geen minuut later bij de eerste noemenswaardige actie van de bezoekers viel alles te herdoen toen de Genkse defensie zowaar Darko Pivaljevic vergat te dekken. Ondanks het feit dat Antwerp geen enkele poging ondernam om zijn egelstelling te verlaten, kreeg het nog voor het halfuur een nieuwe douche te verwerken. Bij een vrije trap keilde kapitein Bernd Thijs zijn team voor de tweede maal op voorverre sprong. Het niveau zakte na de rust geleidelijk aan weg. Antwerp herstelde weliswaar het evenwicht maar slaagde er nooit in om doelman jan Moons echt te verontrusten. Uitblinker Thijs liet Roussel in de slotfase nog zijn goaltje meepikken.
(bron: De Zondag - 02/11/2003)
 
Minuut per minuut
00' Vooraf: bij R Antwerp FC maakt Boyen zijn eersteklassedebuut in doel. Omar Mussa is geschorst. Gunter Ribus, Gideon Imagbudu, en Gennadiy Tumilovich zijn geblesseerd.
04' Darko Pivaljevic zondert Sishuba af in de zestien, maar die produceert een afzwaaier.
05' Janssen met een goede actie op links. Vandenbergh komt echter net te kort om zijn voorzet binnen te tikken. Ook Roussel kan er niet bij.
06' Het is duidelijk dat R Antwerp FC niet gekomen is om te verdedigen. Ze proberen RC Genk ver van het eigen doel te houden en willen de goede lijn doortrekken van vorige week doortrekken.
18' de bezoekers spelen op papier met vier man achteraan, maar als Genk in de aanval is, zakt ook Edwin Ouon terug in de verdediging. Genk heeft veruit het meeste balbezit.
20' G O A L: Vandenbergh scoort uit het niets. Een voorzet van Priske wordt niet goed weggewerkt door Harald Pinxten. Janssen kan aanleggen, zijn schot wordt gedevieerd door Vandenbergh en verdwijnt zo met een gelukje over doelman Govert Boyen in het dak van het doel.
22' G O A L: de Genkse verdedigers tonen hoe je niet moet dekken. Darko Pivaljevic kopt helemaal vrij en ongehinderd een uiterst preciese voorzet van Bernt Evens tegen de touwen: 1-1.
26' G O A L: overtreding Souleymane Mamam op Beslija. De vrije trap van Thijs scheert via muur en paal binnen. Govert Boyen zag de bal te laat komen en had geen reactie meer in huis.
38' de Great Old wordt tegen het doel gedrukt, maar weerstaat voorlopig. Patrick Goots is kop van jut bij de Genksupporters na een incidentje met Beslija, waarbij die geel kreeg.
45' Rust: RC Genk had het meest balbezit, maar deed er weinig mee. Weinig kansen, maar wel drie doelpunten. R Antwerp FC beperkte zich na een goed begin tot counteren.
55' Nauwelijks gevaar: we noteren enkel een schotje van Janssen dat gemakkelijk door doelman Boyen gepakt wordt.
58' Priske probeert het met een stiftertje, over doel.
59' Na een schaarse aanval van R Antwerp FC kan Genk counteren. Ingrao heeft veel mogelijkheden om de Antwerpverdediging uit te spelen. Hij tikt de bal te ver van de voet, Harald Pinxten zit er tussen.
72' Een staande ovatie voor het debuut van Paul Kpaka: na lang blessureleed speelt hij nu voor de eerste keer in het shirt van Genk in de Belgische competitie.
75' RC Genk speelt met drie spitsen en wil de score uitdiepen, kansen zijn schaars.
76' Schot Kpaka, Govert Boyen redt.
77' de bezoekers proberen Genk onder druk te zetten, maar Moons laat zich niet verrassen.
78' G O A L: actie van Beslija op rechts, de voorzet wordt door Thijs in de voeten van Roussel gedevieerd en die trapt de bal staalhard binnen. Govert Boyen was kansloos.
87' Genk controleert de wedstrijd en R Antwerp FC blijft onmachtig om nog iets terug te doen.
90' Vier doelpunten in een wedstrijd met erg weinig kansen, je moet het maar doen. Genk had het meeste balbezit, maar deed er weinig mee; een zege zonder glans.
(Bron: sport.be + GvA - 02/11/2003)
 

Statistieken

K.R.C. Genk R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Jan Moons
2 Indridi Sigurdsson
4 Didier Zokora
5 Aaron Mokoena
19 Brian Priske
25 Marco Ingrao
14 Bernd Thijs
8 Theo Janssen
6 Mirsad Beslija
9 Cedric Roussel
11 Kevin Vandenbergh
21 Govert Boyen
2 Edwin Ouon
24 Alexander Yi
3 Stefan Leleu
5 Harald Pinxten
4 Bernt Evens
13 Souleymane Mamam
14 Tony Sergeant
23 Asanda Sishuba
9 Darko Pivaljevic
19 Patrick Goots

Wissels

70' 25 Marco Ingrao (uit)/
18 Paul Kpaka (in)
 
86' 6 Mirsad Beslija (uit)/
24 Bram Oostvogels (in)
 
2 Edwin Ouon (uit)/
6 Moumou Cisse (in)
60'
 
13 Souleymane Mamam (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
73'
 
19 Patrick Goots (uit)/
17 Colin Heath (in)
80'
 

Begin Match
      Alexander Yi 7'
      Bernt Evens 10'
20' Kevin Vandenbergh 1-0      
      Darko Pivaljevic 1-1 21'
25' Mirsad Beslija      
26' Bernd Thijs 2-1      
      Souleymane Mamam 27'
      Darko Pivaljevic 41'
43' Bernd Thijs      
Ruststand 2-1
      Edwin Ouon 48'
78' Cedric Roussel 3-1      
90' Eindstand 3-1 90'
TERUG