Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.
3 1
25.10.2003 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Frank De Bleeckere

Lijnrechters:
Wim Van Goethem - Joël De Bruyn

Vierde official: Didier Petitjean
Toeschouwers: 6.500

Wedstrijdverslag

Opdracht voor de Great Old, even simpel als moeilijk: winnen!

Eigen bericht - "Niet slecht, hé, voor een taxichauffeur," haalde Antwerpcoach Doy Perazic en plein public zijn gram ten opzichte van de verzamelde pers na zijn tweede opdracht voor de Great Old. De rood-witte coach had na het geleverde spel en de 3-1 overwinning het gelijk helemaal aan zijn kant. Weinig verrassende namen nochtans in zijn team of het zou de verwarrende gelijkenis tussen Asanda Sishuba en Togolees Souleymane Mamam moeten zijn, de éne links, de andere rechts op het middenveld. Opvallend ook de hoge nummers van enkele spelers, maar dat had alles te maken met shirtsponsor 'Monas'. De opdracht voor de Great Old was even simpel als moeilijk: winnen en zo het eigen vertrouwen en dat van de sups herstellen.

K Lierse SK ging snedig van start. Binnen de eerste minuten bedreigde Thompson het doel van Gennadiy Tumilovich enkele keren, maar zijn pogingen waren slecht gericht. Onder impuls van de hardwerkende Tony Sergeant en Darko Pivaljevic ging het meermaals richting Van der Straeten. Ook Bernt Evens manifesteerde zich nadrukkelijk als steun op de linkerflank en daarmee had Schaessens onverwacht zijn handen meer dan vol. Tot onmogelijke reddingen werd geen van beide doelwachters gedwongen. Na het half uur een gelukje voor Van der Straeten: Darko Pivaljevic dweilde de rechterflank af, zette voor, Souleymane Mamam viseerde de paal, Patje Goots zag in de rebound de goal even niet staan. In de 35e minuut knalde Patje Goots de Bosuil dan toch in brand. Van der Straeten ging in de fout op de botsende vrijschop van de rood-witte topschutter en er stond voor het eerst sedert heel lang een lokale voorsprong op het scorebord. K Lierse SK veroverde onmiddellijk weer balbezit, maar zorgde voor te weinig diepgang.

Kansen verzilveren was al helemaal een onmogelijke opgave. Ferrera was niet te beroerd dat na de match ook toe te geven.

Na de pauze kregen we een bijna-copie van de eerste periode. Ook nu weer enkele scherpe tegenstoten van de bezoekers. Een helemaal vrijstaande Sels richtte de kopkans onbeholpen naast. Even later hield de Wit-Russische doelman met een scherpe reflex van de linkerhand K Lierse SK opnieuw van de gelijkmaker. Hij blesseerde zich daarbij echter zo fel dat gevreesd wordt voor een breuk van een vinger. Govert Boyen zal zich zijn debuut in rood-witte kleuren alvast herinneren, want hij moest al onmiddellijk enkele lastige karweitjes opknappen. Vertrokken vanop het middenveld met Darko Pivaljevic, Asanda Sishuba, Souleymane Mamam kwam de voorzet van Patje Goots millimeterprecies bij Darko Pivaljevic. Voetje ertegen voor misschien wel het simpelste doelpunt uit zijn carrière en een 2-0 voorsprong voor de herboren Great Old. Het net trilde nog na als Asanda Sishuba een heerlijke aflegger van alweer Patje Goots tegen de kruising pegelde. "Nog werken aan de zelfbeheersing," dacht Doy Perazic van op de bank.

Ook aan de overkant kreeg Govert Boyen het hard te verduren. Binnen de minuut vlamden Kacic, Schaessens en Thompson, maar geen van de drie stuurde de bal in doel. Bij een van de gevaarlijke rood-witte tegenprikken, werd een opvallende Asanda Sishuba van de sokken gelopen. Fasotte keek prompt tegen rood aan. Patje Goots knalde de strafschop precies naast de paal binnen (3-0). Aan de overkant duikelde Schaessens de zeventienmeter binnen en versierde op die manier een tweede penalty binnen weinige minuten. 'Publieksvriend-nr.-één' Schaessens benutte het cadeau zelf en zorgde zo voor de bezoekende eerredder. Coach Perazic beloonde diep in de tweede helft zijn beide spitsen met een applausvervanging en na afloop de pers met een nu al onvergetelijke opener van zijn persbabbel.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/10/2003)
 
Minuut per minuut
00' De blessure van Gideon Imagbudu sleept aan en de 'onmisbare' middenvelder is dus alweer onbeschikbaar. Ook Gunter Ribus blijft helaas op de sukkel. Hij ondergaat volgende week een medisch onderzoek. Stefan Leleu is voor het eerst dit seizoen geelgeschorst waardoor Harald Pinxten opnieuw naar het hart van de verdediging opschuift en Edwin Ouon opnieuw op rechtsachter komt. Als rechtsmidden krijgt de jonge Togolees Souleymane Mamam het vertrouwen. Voor Emilio Ferrera is dit een speciale match: hij komt met zijn team op bezoek bij zijn oud-coach als speler. Laszlo Fazekas en Antwerpsupporter-van-vijftig-jaar Bervoets trappen de partij af.
02' Lierse komt scherp uit de startblokken. Thompson creëert direct twee goede mogelijkheden, maar faalt in de afwerking.
04' de vlag gaat voor het eerst omhoog: middenvelder Mamam is in de buitenspelval gelopen en dat is een goed teken.
06' Alex Yi krijgt een verbale bolwassing van scheidsrechter De Bleeckere na fout op Thompson.
12' Echt veel werk heeft Van der Straeten nog niet gehad. Nu richt Asanda Sishuba een Goots-corner op de staak, bij de rebound vindt Patje Goots de juiste richting nog niet.
15' Scherp duel op het middenveld, De Bleeckere ziet er een gele kaart in voor Tony Sergeant.
17' De toeschouwers van tribune 2 zoeken een wat droger plekje want een regenvlaag geselt de Bosuil.
25' Het gaat over en weer. Lierse tikt sneller rond, R Antwerp FC combineert geduldiger, maar loopt al voor de derde keer offside.
30' Omar Mussa werkt hard, loopt vaak in de weg of tegen een tegenstrever aan en dat komt 'm alweer op geel te staan!
34' een 'herboren' Harald Pinxten onderbreekt op faire wijze een Lierse-aanval.
35' G O A L: Bernt Evens wordt ten koste van een gele kaart afgestopt door Timmermans, Tony Sergeant legt de vrijschop voor de trefzekere voet van Patje Goots. Van der Straeten heeft geen verhaal tegen de botsende bal. De roodwitte voorsprong staat op het scorebord.
36' Sels zet prima voor, Delorge trapt de kans naast.
42' Na enig geharrewar knalt Wils onverwacht vanuit de tweede lijn, maar ook nu is dat slechtgericht.
43' Ook Patje Goots werkt hard mee, ten koste van een stevige inspanning onderbreekt hij de Lierse opbouw.
45+1' Lierse had voldoende kansen om op een gelijke tussenstand aanspraak, niemand van het thuispubliek die er om maalt dat dat niet het geval is.
48' Lierse komt dreigen: Thompson vindt het hoofd van de helemaal vrijstaande Sels die naast knikt.
54' Met een van pijn verwrongen gelaat 'spurt' Gennadiy Tumilovich naar de zijlijn, daarbij geassisteerd door scheidsrechter De Bleeckere. Een ernstige blessure na een niet eens zo gevaarlijk lijkende bal veroorzaakte naar alle waarschijnlijkheid een breuk van een of meerdere vingers. Govert Boyen maakt zijn competitie-debuut onder de roodwitte lat.
55' Laaguitvallend komt Govert Boyen voor het eerst enigszins aarzelend in actie.
57' G O A L: mooie roodwitte combinatie vertrekkend bij Darko Pivaljevic over Asanda Sishuba en Souleymane Mamam tot bij Patje Goots die langs de achterlijn de bal pikfijn voor de voet van Darko Pivaljevic plaatst die de opgelegde kans niet meer kan missen. Het staat 2-0 voor R Antwerp FC!
60' Souleymane Mamam komt in botsing met een Lierse verdediger, Patje Goots krijgt balvoordeel, Asanda Sishuba mikt staalhard op de kruising.
62' Ferrera brengt joker Bjorn De Wilde, maar dat lijkt een maat voor niets.
67' Souleymane Mamam en Darko Pivaljevic vinden mekaar, de Servische schutter sleept er een corner uit.
70' Als een duiveltje-uit-een-doosje spurt 'kabouter' Asanda Sishuba middendoor de Lierse afweer, Van der Straeten moet beroep doen op alle lichaamsdelen om een tegendoelpunt te voorkomen.
73' Doelworsteling voor de ogen van Govert Boyen, eerst een verdediger, dan de doelman zelf, dan alweer een verdediger op de lijn en tenslotte kan Omar Mussa zijn kamp ontzetten. "Oef," klinkt het uit vele kelen...
78' Schaessens zet prima voor, Govert Boyen toont zich opnieuw op de hoogte van zijn taak en plukt klemvast.
79' G O A L: Darko Pivaljevic stuurt Asanda Sishuba in het straatje die na een contact met Fasotte neergaat. Jonas De Roeck kan het nauwelijks geloven: zijn ploegmaat wordt uitgesloten en de bal gaat op de stip. Protesteren helpt niet. Patje Goots kwijt zich voortreffelijk van die taak. R Antwerp FC leidt met 3-0 en de sups scanderen een cijfer dat rijmt op... b...ren van Lier!
83' G O A L: Schaessens kent alle kneepjes van het vak. Een (flauwe) penalty versieren is er daar een van. Hij duikelt in de fatale zone en De Bleeckere wijst opnieuw naar de stip. Schaessens trapt, Boyen ligt in de goeie hoek, maar kan het leer niet keren (3-1).
87' Het bezoekende slotoffensief komt er niet uit terwijl de geelzwarte verdedigers gefrustreerd rondlopen. Ze incasseren nog twee kaarten en daarmee komt het matchtotaal op zes gele en een rode kaart.
90+1' Coach Doy Perazic gunt zijn twee spitsen een applausvervanging, terwijl hij de schoonheidsfoutjes van zijn team na afloop bedelft onder complimentjes. Moeilijk om een uitblinker te citeren, al maakten Asanda Sishuba en Bernt Evens (tegen Schaessens!) een voortreffelijke indruk.
(Bron: Het Webteam - 25/10/2003)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.

Elftallen

1 Gennadiy Tumilovich
22 Edwin Ouon
24 Alexander Yi
25 Harald Pinxten
4 Bernt Evens
14 Tony Sergeant
13 Souleymane Mamam
23 Asanda Sishuba
11 Omar Mussa
9 Darko Pivaljevic
19 Patrick Goots (K)
1 Yves Van der Straeten (K)
6 Stef Wils
10 Nicolas Timmerman
24 Hasan Kacic
4 Laurent Fasotte
16 Jonas De Roeck
9 Werry Sels
3 Marc Schaessens
99 Marius Mitu
11 Laurent Delorge
17 Archie Thompson

Wissels

54' 1 Gennadiy Tumilovich (uit)/
21 Govert Boyen (in)
 
85' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
 
89' 19 Patrick Goots (uit)/
6 Moumou Cisse (in)
 
9 Werry Sels (uit)/
15 Björn De Wilde (in)
62'
 
6 Stef Wils (uit)/
2 Adolph Tohoua (in)
75'
 

Begin Match
15' Tony Sergeant      
30' Omar Mussa      
      Nicolas Timmerman 34'
35' Patrick Goots 1-0      
Ruststand 1-0
57' Darko Pivaljevic 2-0      
      Archie Thompson 64'
      Laurent Fasotte 80'
81' Patrick Goots (penalty) 3-0      
      Marc Schaessens (penalty) 3-1 83'
      Jonas De Roeck 85'
      Marius Mitu 87'
90' Eindstand 3-1 90'
TERUG