Rudi Verbruggen - Philip De Lille

Vierde official: Christophe Delacour
Toeschouwers: 6.500

Duo Mpenza-Zewlakov doet het

R.E. Mouscron-trainer Leekens kon voor het eerst een beroep doen op zijn spitsenduo Mpenza-Zewlakow. Beide anvallers scoorden net voor de rust. Antwerptrainer René Desaeyere koos voor een viermansverdediging met Stefan Leleu als libero.

Het was niet verbazend dat R.E. Mouscron aanvankelijk de ruimte niet kon vinden. De balwisselingen waren moeizaam, traag en veel doelgevaar kwam er niet uit. Op het kwartier verstuurde Ouon een goede voorzet, Claeys werkte voor de aanstormende Omar Mussa in hoekschop. Toch trok R.E.M. met een voorsprong de rust in. Net op het ogenblik dat de stadionomroeper aankondigde dat er vier minuten extra speeltijd kwamen door een blessure van Yves Feys, scoorde de thuisploeg.

Gregoire vond Martic op de rand van de rechthoek, de kopbal kwam via de lat terug en Mpenza was goed gevolgd. Twee minuten later mocht Gregoire een hoekschop trappen en de ongehinderde Zewlakow kon de bal voorbij Feys duwen. R.E. Mouscron was dan ook goed beloond.

Na de pauze kwam R Antwerp FC aanvallender voor de dag. R.E.M. onderging een steriele druk, maar na een goed uur was het de thuisploeg die opnieuw de bovenhand nam. Dugardein, Mpenza en Martic waren dicht bij de derde treffer. Toen Omar Mussa, op aangeven van de lijnrechter rood kreeg, was de wedstrijd helemaal gespeeld.

(B.W.A. - bron: Het Nieuwsblad op zondag - 28/09/2003)

Minuut per minuut
00' Vooraf: Mbo Mpenza en Marcin Zewlakow komen voor het eerst dit seizoen samen aan de aftrap bij Exc. Moeskroen. Bij R Antwerp FC is Hussain nog niet terug uit Qatar. Pivaljevic heeft nog teveel last van een dijblessure en ook Sergeant is nog niet klaar na enkelproblemen zodat beide aan de kant blijven. Gideon Imagbudu neemt zijn plaats in het elftal opnieuw in.
08' Moeskroen heeft een licht veldoverwicht in de aanvangsfase. De tandem Mpenza-Zewlakow moet wel opboksen tegen een vijfmansdefensie. R Antwerp FC wil geen twee keer op rij afgaan.
30' R Antwerp FC beperkt zich tot het storen van de opbouw bij de thuisploeg; om zelf iets in elkaar te steken heeft het blijkbaar geen zin.
44' GOAL: een actie op links van Gregoire komt tot bij Martic die op de lat knalt. Mbo Mpenza kopt de bal in de rebound binnen.
45+2' GOAL: Marcin Zewlakow verlengt met 't hoofd een hoekschop van Dugardin in doel. 2-0 op slag van rust. R Antwerp FC kroop van bij het begin achteruit en trok daar een muur van beton op. Moeskroen vond niet meteen een antwoord, maar vlak voor de rust kregen de bezoekers het deksel toch op de neus. Eerst scoorde Mpenza en in blessuretijd dikte Zewlakow de score nog aan. De Great Old moet in de tweede helft de verdedigende stellingen verlaten.
62' R Antwerp FC slaagt er niet in een vuist te maken, Moeskroen houdt makkelijk stand.
75' Omar Mussa haalt een inzet van Zewlakow van de lijn.
85' Omar Mussa wordt op een zucht van het einde van de match nog van het terrein gestuurd.
90' einde: de ruststand bleef tot op het einde op het bord.

11 Omar Mussa

77' 10 Marcin Zewlakow (uit)/
16 Luigi Pieroni (in)

6 Moumou Cisse (uit)/
7 Gunter Ribus (in)
31'

19 Patrick Goots (uit)/
17 Colin Heath (in)
46'

2 Edwin Ouon (uit)/
18 Csaba Bernáth (in)
51'

Moumou Cisse 29'
30' Christophe Gregoire
43' Mbo Mpenza 1-0
44' Marcin Zewlakow 2-0
Ruststand 2-0
53' Stephen Laybutt
65' Jean-Philippe Charlet
      Colin Heath 83'
      Omar Mussa 84'
90' Eindstand 2-0 90'