Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Heusden-Zolder R. Antwerp F.C.
0 0
22.08.2003 Plaats: Fenixstadion

Scheidsrechter: Eddy De Coninck

Lijnrechters:
Erik Cleckx - Patrick Leenaerts

Vierde official: Kris Bellon
Toeschouwers: 3.123

Wedstrijdverslag

Het had meer mogen zijn
"Ik ben teleurgesteld in de ingesteldheid van mijn spelers. We hebben gelukkig een punt mee kunnen nemen, maar voetballend hadden de spelers meer mogen brengen,’’ noteerden onze collega's van hkz.be de woorden van de Bosuilcoach tijdens de persconferentie na afloop van de partij in Limburg. Diezelfde ontgoocheling was er zeker ook van de gezichten van de roodwitte supporters af te lezen. Het gevoelen overheerste dat met de punten gemorst was.
De partij startte nochtans snedig. Een verrassend-fris-van-de-lever Heusden-Zolder pakte uit met een 'blits-start'. De Great Old moest even naar adem happen en doelman Tumilovich moest de handen uitsteken. Ook aan de overkant kwam er na een diepe bal van Pinxten een poging waarmee doelman Vercruysse enige moeite had. Bernt Evens incasseerde vrij vroeg een gele kaart na een nogal forse ingreep. Het openingsinitiatief van de groenwitten verstrikte zich binnen het kwartier in de soliede roodwitte organisatie die coach René Desaeyere daartoe bedacht had. Enigszins verrassend, maar niet onlogisch, speelde nieuweling Gabor Bukran Omar Mussa tijdelijk naar de bank, maar diens inbreng was eerder beperkt. Nog voor de pauze mocht de stevige Burundees Patje Goots uit voorzorg komen vervangen, maar dan hadden de beide ploegen al een paar keer voor gevaar gezorgd. Even voor het half uur zoefde een schot van Suzuki voorlangs en minuutjes later knalde Patje Goots een vrijschop in het zijnet. Darko Pivaljevic was de laatste schakel in de opvallendste (bezoekende) acties. Enig mooi was zijn krachtige kopbal die echter op de kruising spatte. Sekonden voor de pauze devieerde een Heusdense verdediger ternauwernood een schot van de werklustige Serviër in corner. Rusten met nul-nul.
Na de pauze slaagden de acteurs er nauwelijks in vaart in de acties te krijgen. Het balverlies was legio. Toch kwam Tony Sergeant op pass van Omar Mussa voorbij twee verdedigers. Hij trapte de enig mooie mogelijkheid echter over de lat. De trots van de stadionomroeper bij het aankondigen van het aantal toeschouwers, werd op hoongelach onthaald in het bezoekersvak. Gabor Bukran en Tony Sergeant, die zijn trainingsachterstand maar moeilijk kan wegstoppen, zaten door hun beste krachten. De Great Old moest het initiatief even aan het duo Haeldermans-De Condé laten die hun spitsen Suzuki-De Camargo beter bereikten. Coach René Desaeyere probeerde met de inbreng van Asanda Sishuba en Colin Heath de situatie nog te keren, maar helaas. De beide ploegen bleven al te vaak aan de middellijn steken en echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Geen van beide doelmannen hoefde zich in de kijker te spelen om de nul op het bord te houden. Daartoe kreeg thuisdoelman Vercruysse nog een handje mee van De Condé die een indraaiende hoekschop uit koers sloeg. De hele Antwerpfamilie bekocht? Het eindigde met een dubbele nul, beide teams een punt, geen van de twee coaches echt tevreden en zoals gezegd ook de roodwitte supporters hadden meer verhoopt.
(Het Webteam - 22/08/2003)
 
Minuut per minuut
00' Heusden-Zolder trapt af en luidt direct een offensieve klok.
03' binnen de minuut moet Gennadiy twee keer in actie, eerst een onschuldige plukbal, maar de poging van Suzuki laat hij even wegspringen voor hij kan controleren.
05' Harald Pinxten stuurt diep, de doelman heeft moeite met de springende bal.
07' op voorzet van Darko Pivaljevic kopt Tony Sergeant in de handen van Vercruysse.
08' Bernt Evens kijkt tegen geel aan, de tegenaanval na de vrijschop van De Condé brengt via Patje Goots Hussain Abdulrahman in positie die teruglegt i.p.v. zelf uit te halen.
15' de partij is evenwichtig zonder uitgespeelde kansen, Heusden trekt iets gretiger naar voren.
18' Suzuki kopt de bal van Haeldermans over doel.
23' Bukran brengt de roodwitte aanval na balverlies van Aerts op gang, Pivaljevic en Hussain in de combinatie, Patje Goots richt op Vercruysse, Hussain knalt op een verdediger.
26' Bernt Evens kan niet bij de bal, Morhaye gaat aan de haal, De Camargo schiet de goeie mogelijkheid voorlangs.
32' een breeduitgesponnen roodwitte combinatie wordt aan het strafschopgebied foutief afgestopt. Ingestudeerd nummertje Tony Sergeant - Hussain. Patje Goots trapt de stilliggende bal in het zijnet.
34' De Condé schildert een vrijschop op het hoofd van Suzuki, Gennadiy Tumilovich heeft geen moeite.
36' mooie, snelle bezoekende aanval. Bernt Evens zet haarfijn voor, Darko Pivaljevic kopt precies op de kruising!
37' Edwin Ouon krijgt een fout tegen, het protest levert 'm een gele kaart op.
40' Gideon Imagbudu, defensief stevig als steeds, is tot twee maal toe een beetje onprecies in de passing, maar recupereert telkens foutloos.
42' Patje Goots gaat (lichtgeblesseerd) naar de kant, Omar Mussa komt in zijn plaats.
44' Pivaljevic spurt naar binnen, zijn schot wordt in extremis via een been in corner gedevieerd, doelman Vercruysse keert de hoekschop van Hussain met de vuisten.
45' Rusten met nul-nul. Evenwichtige partij met de gevaarlijkste mogelijkheden voor de Great Old.
49' Omar Mussa steekt prima tot bij Tony Sergeant die zomaar twee man voorbij mag snellen, zijn schot gaat over doel.
50' de lijnrechter moet pas voor het eerst met de vlag omhoog. De Camargo loopt buitenspel.
55' de snelle Asanda Sishuba lokt een dubbele één-twee uit met Hussain, maar komt niet tot een schot.
60' R Antwerp FC heeft controle over de match, maar voetbalt niet zuiver genoeg om te kunnen dreigen.
65' een mak schotje van Morhaye wordt gevolgd door een breeduitgesponnen roodwitte oversteek over heel veel tussenstations, de uiteindelijke vrijschop wordt door Omar Mussa in de muur gejaagd.
71' Haeldermans vindt Suzuki die in handen van Gennadiy Tumilovich kopt.
75' Gabor Bukran en Tony Sergeant zijn gewisseld bij de Great Old, ook de nieuwelingen krijgen weinig voetbal op de grasmat.
80' Darko Pivaljevic dropt de bal in het strafschopgebied, thuisspeler De Condé gebruikt de hand. De Antwerpspelers claimen een bestraffing, maar scheidsrechter De Coninck reageert niet.
87' alweer een prima voorzet van Darko Pivaljevic, maar er is niemand komen inlopen.
90+1' prima kort combinatiespel tussen Bernt Evens, Omar Mussa, Colin Heath, Edwin Ouon en Hussain Abdulrahman brengt Colin Heath in schietvrije positie. De jonge Mancunian krijgt de nul niet van het bord.
90+2' Eindsignaal van de scheidsrechter, de roodwitte fans laten hun ongenoegen blijken.
(Bron: Het Webteam - 22/08/2003)
 

Statistieken

K. Heusden-Zolder R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Michel Vercruysse
2 Samuel Aerts
16 Wilfried Delbroek
5 Kevin Vanbeuren
3 Stefan Teelen
10 Dimitri De Condé
23 Stijn Haeldermans
6 Vincent Euvrard
30 Takayuki Suzuki
9 Kurt Morhaye
17 Igor De Carmargo
1 Gennadiy Tumilovich
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu
4 Bernt Evens
20 Hussain Abdulrahman
22 Gabor Bukran
12 Gideon Imagbudu
14 Tony Sergeant
9 Darko Pivaljevic
19 Patrick Goots

Wissels

81' 17 Igor De Carmargo (uit)/
19 Mike Origi (in)
 
90' 23 Stijn Haeldermans (uit)/
8 Mohamed Barka (in)
 
19 Patrick Goots (uit)/
11 Omar Mussa (in)
42'
 
22 Gabor Bukran (uit)/
23 Asanda Sishuba (in)
53'
 
14 Tony Sergeant (uit)/
17 Colin Heath (in)
70'
 

Begin Match
      Bernt Evens 8'
      Edwin Ouon 37'
Ruststand 0-0
77' Kevin Vanbeuren      
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG