Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.A. Gent R. Antwerp F.C.
0 0
31.07.1999 Plaats: Ottenstadion
Toeschouwers: 6.000

Wedstrijdverslag

Na KAA Gent - R Antwerp FC

Trainer Regi Van Acker ziet sterk R Antwerp FC kampioen van Vlaanderen worden - "Onze volgende prijs is de titel"

GENT - Het Gentse Ottenstadion was even een rood-witte vesting. Zaterdagavond vierden spelers, supporters en technische staf van R Antwerp FC uitbundig feest. De Great Old toonde zich in een driehoekstornooi sterker dan AA Gent en PSV. Kampioen van Vlaanderen, Guldensporentrofee, beker Coeck: R Antwerp FC verlaat de voorbereiding met een zwaargeladen buit. "De volgende prijs is de titel in tweede."

De Great Old bewees de vorige weken dat het kan terugvallen op een uitstekende organisatie, maar kampte nog met een offensief probleem. Zaterdag hervond Patrick Goots zijn trefkracht en leidde met de openingstreffer tegen PSV de triomftocht in. "Ach, ik twijfelde nooit aan mezelf," aldus de Kempense topschutter. "Een overgang naar een nieuwe club vergt altijd een aanpassing, zeker voor een spits. Vergeet ook niet dat we tegen sterke tegenstanders speelden. Bij KFC Turnhout lukte ik zeventien treffers in de voorbereiding, maar toen speelden we tegen FC Tuttebel en konsoorten. Bovendien kampte ik dit jaar met de naweeŽn van de zware trainingen. Misschien heeft de trainer gelijk als hij zegt dat ik opnieuw heb leren trainen. Ik weet dat de supporters veel goals van mij verwachten, maar ik sta er niet alleen voor. Over enkele weken loopt een wereldspits naast me: Darko Pivaljevic. Ik kijk uit naar het moment dat ik aan zijn zijde speel. Darko 25 goals en ik 25: dat is ons streefdoel."

Ook trainer Regi Van Acker genoot intens. "Prachtig, joh. Voor ons betekent het een hele eer om een Europese topploeg als PSV te verslaan. Wij hechten veel belang aan deze wedstrijden. Gewoon, omdat we altijd willen winnen. Het resultaat in dit tomooi, de manier waarop we speelden en de ontlading achteraf bewijzen dat deze groep uit winnaars bestaat. We zijn klaar om de rol van KV Mechelen over te nemen. We zijn aangepast aan tweede klasse en hebben verstandig ingekocht. Bestuur en supporters zullen zweven na dit succes, maar de spelers beseffen dat ze woensdag tegen KFC Dessel Sport aan een lang en zwaar karwei beginnen. Vandaag hebben we ons heerlijk geamuseerd in dit circus," sneerde Regi Van Acker richting Gentse collega Sollied. De Noorse trainer vond het driehoekstornooi folklore. "Onzin," repliceerde Geert Emmerechts van R.A.F.C. "Voor spelers is zo'n cup veel interessanter dan een vriendenwedstrijd. Als er een prijs op het spel staat, voel je iets speciaals. Alleen de grote aandacht van de media geeft aan dat het leeft bij het publiek. Neen, de beker Coeck was voor R.A.F.C. de ideale voorbereiding (S.T. - GvA - 02/08/1999)."

(bron: de pers - 02/08/1999)

Statistieken

K.A.A. Gent R. Antwerp F.C.

Elftallen

Zoran Savic
Fabio Burgio
Gunther De Meyer
Frank Dauwen
Meuleman
Thomas Chatelle
Saso Gasjer
Eric Joly
Anders Nielsen
Jorgenssen
Cťdric Roussel
Oldrich Parizek
Jonas De Roeck
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Jurgen De Neys
William Verbeeck
Marc Van Britsom
Abdul Saleem Senanu
Sandro da Silva
Patrick Goots
Ganiyu Owolabi

Wissels

34' Fabio Burgio (uit)/
Tomas Vasov (in)
 
0 Sandro da Silva (uit)/
Zoran Campara (in)
28'
 
0 William Verbeeck (uit)/
Gunter Ribus (in)
32'
 
0 Patrick Goots (uit)/
Johan Mucher (in)
44'
 

Begin Match
36' Gunther De Meyer      
45' Eindstand 0-0 45'
TERUG