Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.V.C. Westerlo
2 1
16.08.2003 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Philipppe Flament

Lijnrechters:
Marcel Mallach - Michel Gerard

Vierde official: Rik Cooleman
Toeschouwers: 7.500

Wedstrijdverslag

Het zwarte beest is bedwongen
Eigen bericht - De ban is eindelijk gebroken. Voor het eerst sedert de Westelse KVC in de hoogste afdeling aantreedt, kon de Great Old de overwinning en de bijhorende driepunter thuishouden. Bezoekende coach Ceulemans mocht in zijn ontgoocheling na de match dan wel meer claimen, het was de thuisploeg die in de eerste periode tussen de geelblauwe samenscholing amper het doel zag staan. Pas begonnen of Gideon Imagbudu nam Deelkens onder vuur en dan volgde heel veel middenveldspel. Op de achttiende minuut dreigden de Bosuiljongens tot vier maal toe, maar het duurde tot na het halfuur voor de thuisaanhang mocht juichen. Patje Goots ging aan de haal met een stilgelegde vrijschop tot voorbij de muur en poeierde dan droog in de rechterbenedenhoek. De voorsprong stond op het bord. Westerlo voetbalde zich amper een kans bij mekaar in die eerste periode. Dat was dan wel eventjes helemaal anders na de pauze. Aanvankelijk bleef de match goed in evenwicht. Patje Goots, alweer hij!, knalde via het been van... ja, van wie?, een vrijschop vanop de punt van de zeventienmeter tegen de Westelse tent. Onmiddellijk antwoord, maar doelman Gennadiy Tumilovich, die met een lichte bilblessure aan de match begon, weerde puik af. De bezoekende opbouw bleef tergend traag, maar de druk nam toe. Janssens deed een greep naar het middenveld en stuurde ex-Kakker Dosunmu meermaals achter de bal aan. Harald Pinxten had het moeilijk met de beweeglijke spits. Gennadiy Tumilovich werd enkele keren op de korrel genomen, telkens stond hij paraat. Het was diezelfde Dosunmu die er een enerverende laatste tien minuten voor de Great Old van maakte. Hoger opwippend dan alle roodwitte verdedigers verlengde hij met het hoofd een voorzet vanop links in doel. De aansluitingstreffer was er. Westerlo ging resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Mennes kwam er nog heel dicht bij. Hij knalde centimeters naast. Wat de bezoekers ook nog probeerden, R Antwerp FC hield de overwinning thuis. Darko Pivaljevic kreeg zijn applausvervanging en enkele minuten voor tijd gunde de Bosuilcoach ook spitsbroeder Patje Goots zijn moment de gloire. Clubsecretaris Paul Bistiaux betaalde een rondje champagne voor de hondervijftigste van prijsschutter Goots in eerste klasse! Coach René Desaeyere gaf na afloop ruiterlijk toe dat hij na de tweede goal "onzekerheid, zelfs schrik in zijn elftal zag sluipen. Begrijpelijk," aldus nog de coach, "als je de angstaanjagende resultaten uit het verleden bekijkt, dat mijn spelers het laatste half uur (te) veel naar achteren trokken. Met een uitblinker in de achterse en in de voorste rij kunnen we nog winnen en het de mensen naar de zin maken. We moesten vandaag voorbij aan een sterk Westerlo," besloot René Desaeyere zijn eerste perspraatje op de Bosuil.
(bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/08/2003)
 
Minuut per minuut
Vooraf: Nog voor hij ook maar een bal trapte, had de roodwitte aanhang enkel oog voor 'One Super Darko'. Zelfs Miss Belgian Beauty Tamara Van Hoeck die de aftrap kwam verzorgen, kon daaraan niks veranderen. Slechts één wijziging bij R Antwerp FC t.o.v. de match in het Constant Vanden Stockstadion. Pivaljevic nam de stek van Asanda Sishuba over, waardoor Patje Goots op links kwam en René Desaeyere dus met een 4-3-3 vertrok.
03' Westerlo trekt een eerste maal voorzichtig naar voren en sleept er via Edwin Ouon een eerste hoekschop uit.
05' een combinatie tussen Patje Goots en Hussain Abdulrahman komt voor de voet van Gideon Imagbudu, het staalharde sjot gaat naast.
08' Darko Pivaljevic laat zich in de barcirculatie betrekken, zijn voorzet wordt door Deelkens onderschept.
14' de thuisploeg heeft voorlopig het merendeel van het balbezit, maar René Desaeyere vindt dat niet voldoende en maakt zijn team duidelijk in welke richting hij het spel wil zien evolueren.
18' de bal geraakt niet weg uit het bezoekende strafschopgebied: Tony Sergeant, Hussain Abdulrahman en Darko Pivaljevic viseren kort na mekaar het doel, maar een bos van benen houdt keer op keer de bal tegen.
19' Brogno maakt een onschuldige fout op Harald Pinxten, het publiek keert zich massaal tegen de Westelse nr. 17.
25' de match wordt na de 20e minuut iets heftiger, maar kansen blijven uit.
29' Darko Pivaljevic steekt de bal over het doel.
30' Gennadiy Tumilovich bokst een zwak getrapte vrijschop van Svoboda tot bij het Pivaljevic, de pass van Imagbudu is te scherp.
36' G O A L: een ingestudeerd nummertje op vrijschop. Tony Sergeant trapt, Hussain Abdulrahman legt stil, Patje Goots met de bal aan de haal tot voorbij de muur, Deelkens kan de knal niet tegenhouden. Het staat 1-0.
42' Tony Sergeant begaat een overtreding en krijgt een uitbrander van scheidsrechter Flament. Gennadiy Tumilovich pakt klemvast.
45+1' Slechts een kleine toegift van één minuut aan het einde van de eerste speelhelt, er wordt gerust met 1-0.
46' Darko Pivaljevic wringt de bal tussen vier verdedigers door, Hussain Abdulrhaman trapt in handen van Deelkens.
47' Bolssan maakt binnen de minuut twee opvallende overtredingen, genoeg voor een eerste gele kaart van de match.
50' Westerlo komt meer opzetten, Mennes stuit op een secure Stefan Leleu.
53' veel verre voorzetten van Westerlo vallen zo maar pardoes in handen van de Antwerpgoalie.
54' G O A L: fout op de punt van het strafschopgebied op Hussain, Flament wijst de bal nog een tikkeltje achterwaarts en plaatst dan de muur. Patje Goots trekt zich daar allerminst iets van aan. De bal scheert een onderdeel van Mussa of misschien het been van een tegenstander en zet de thuisaanhang in vuur en vlam; het is 2-0 voor de lokale helden!
55' Westerlo probeert onmiddellijk te antwoorden, maar Gennadiy is perfect op de hoogte van zijn opdracht. Hij weert puik af.
61' Westerlo-coach Ceulemans breng met Paas een extra-aanvaller
62' Paas ziet al onmiddellijk een goeie kans via een vuist van Gennadiy Tumilovich in corner verdwijnen. Dit zou wat geweest zijn als binnenkomer!
67' Terwijl de fans hun 'Glory Royal Antwerp' samen met de fanfare luidkeels ondersteunen, moeten de spelers op de tanden bijten.
75' De match gaat op en neer al dient gezegd dat Westerlo er beter in slaagt de Antwerpdoelman te bedreigen. De inbreng van Asanda Sishuba in de plaats van Omar Mussa, verandert daar voorlopig niets aan.
78' Tot afgrijzen van heel Westerlo en Chris Janssens in 't bijzonder, bokst Gennadiy Tumilovich alweer in hoekschop.
79' Ook de offside-val remt de bezoekers af.
82' G O A L: Dosunmu veert hoger dan de Antwerpverdedigers en devieert een voorzet vanop de linkerflank via de paal achter een boze Antwerpdoelman.
85' Westerlo zoekt naar de gelijkmaker, maar de voorzetten zijn onprecies.
90+2' collectieve stormloop, Mennes krijgt de bal voor de voet en richt slechts centimeters aan de verkeerde kant van de paal.
90+4' Onder afkeurend gejoel van het Bosuilpubliek vanwege het langdurige supplement aan de match, krijgt held-van-de-match Gennadiy Tumilovich nog geel voor vermeend tijdwinnen!
90+5' Einde de match: de Great Old bedwingt voor het eerst de geelblauwe oppositie uit Westerlo. De bezoekende coach vervloekt het gebrek aan geluk dat vorig seizoen wel nog twee keer aan Westelse zijde stond...
(Bron: Het Webteam - 16/08/2003)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.V.C. Westerlo

Elftallen

1 Gennadiy Tumilovich
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu
4 Bernt Evens
20 Hussain Abdulrahman
12 Gideon Imagbudu
14 Tony Sergeant
9 Darko Pivaljevic
19 Patrick Goots
11 Omar Mussa
1 Bart Deelkens
15 Sadio Ba
7 Bobsam Elejiko
14 Knut Henry Haraldsen
8 Björn De Coninck
6 Chris Janssens
3 Wim Mennes
18 Jef Delen
10 Zdenek Svoboda
17 Tony Brogno
9 Tosin Dosunmu

Wissels

73' 11 Omar Mussa (uit)/
16 Asanda Sishuba (in)
 
84' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
24 Alexander Yi (in)
 
88' 19 Patrick Goots (uit)/
17 Colin Heath (in)
 
10 Zdenek Svoboda (uit)/
12 David Paas (in)
61'
 
15 Sadio Ba (uit)/
2 Marc Wagemaekers (in)
73'
 
17 Tony Brogno (uit)/
11 Toussaint Natama (in)
80'
 

Begin Match
36' Patrick Goots 1-0      
Ruststand 1-0
      Bobsam Elejiko 47'
54' Patrick Goots 2-0      
      Tosin Dosunmu 2-1 82'
94' Gennadiy Tumilovich      
95' Eindstand 2-1 95'
TERUG