Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Yeovil Town F.C.
2 1
07.07.2003 Plaats: Stadion Achter D'Hoven / Wuustwezel

Scheidsrechter: Gerry Soenens
Toeschouwers: 900

Wedstrijdverslag

Na de pauze kwam er geen bal meer door

Eigen bericht - Er werd heel veel goeds gezegd en geschreven over de Britse tegenstander uit Yeovil na het scoreloze gelijke spel tegen Lokeren SNW en de 1-1 bij het Duitse Oberhausen. Dit explosieve Britse elftal bevestigde in elke linie over power en doorzettingsvermogen te beschikken. R Antwerp FC had het aanvankelijk moeilijk een antwoord te vinden op de korte dekking, de preciese diepe voorzetten en de stevige kopduels. Ook de groen-witte supporters waren heer en meester. Op de zevende minuut deelden de Glovers een flinke tik uit. Kevin Gall en Michael McIndoe brachten de bal op. Een hapering in het hart van de rood-witte verdediging en Nicky Crittenden strafte ongenadig af. Er was een geurtje van handspel, maar daar wou de scheids niet aan.

De bal moest meer over de grond en dat hadden de jonge Manchester-boys goed begrepen. David Fox speelde Tony Sergeant knap aan die laag uitvallend de bal in doel deponeerde (1-1). Even over het half uur klom de Great Old ook nog op voorsprong. Een fout op David Fox was de aanleiding voor de vrijschop. Het groen-witte bouwsel stond dan wel meters te dicht, ball-proof was het niet. Tony Sergeant trapte listig opzij, Patje Goots vlamde door de muur de 2-1 op het scorebord. Yeovil FC sleepte er nog een paar vrijschoppen uit, maar hier bleef de afwerking in gebreke. Verder was er die geweldige uithaal van Colin Heath, maar die ging naast.

In de loop van de tweede periode werden met Anders Nielsen, Omar Mussa, Alan Grozdanic, Csaba Bernath nog een paar verse jongens gewikt en gewogen. Even over het uur begroette het Bosuilpubliek zowaar oudgediende Abdul Senanu die zijn ex-ploegmaats probeerde te imponeren, maar zijn teamgenoten kregen het toen al moeilijk diens inzet te behappen. In de zone van de waarheid bleef het stil. De preciese aanvoer vanop de linkerflank via Hussain Abdulrahman vond helaas geen afwerker in een opvallende Anders Nielsen, een wat stuntelige Omar Mussa of de bedrijvige Alan Grozdanic. Ook de Britten staken een paar snelle tegenstoten in mekaar, maar ook zij konden de soliede afweergordel niet meer slopen.

Een heftig bloedende Tony Sergeant moest even voor het einde naar de kant na een onzacht contact met de tegenstand. Er waren naar verluidt drie hechtingen nodig om het onheil te herstellen. Op basis van balbezit en afgedwongen kansen was dit een logische roodwitte overwinning, maar of coach Desaeyere voor de volle honderd percent tevreden was? Het talrijke publiek trakteerde de spelers alvast wel op een stevig applaus. De nederlaag kwam bijzonder hard aan bij de Glovers, want: "We hadden het moeilijk om te scoren omdat er nu eenmaal een bijzonder efficiŽnte en kopbalsterke Harald Pinxten meedeed bij de tegenstander," aldus nog coach Gary Johnson in een gesprek met onze collega's van ytfc.net.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/07/2003)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Yeovil Town F.C.

Elftallen

1 Yves Feys
2 Edwin Ouon
3 Stefan Leleu (K)
5 Harald Pinxten
4 Bernt Evens
14 Tony Sergeant
7 Alexander Yi
10 David Fox
20 Hussain Abdulrahman
19 Patrick Goots
17 Colin Heath
1 Chris Weale
2 Adam Lockwood
5 Colin Pluck
6 Darren Way
8 Lee Johnson
9 Kevin Gall
10 Nicky Crittenden
11 Michael McIndoe (K)
14 Roy O'Brien
18 Kirk Jackson
23 Jamie Gosling

Wissels

46' 19 Patrick Goots (uit)/
11 Omar Mussa (in)
 
46' 17 Colin Heath (uit)/
9 Anders Nielsen (in)
 
57' 10 David Fox (uit)/
8 Alan Grozdanic (in)
 
65' 20 Hussain Abdulrahman (uit)/
18 Csaba BernŠth (in)
 
5 Colin Pluck (uit)/
12 Alex Jeannin (in)
46'
 
2 Adam Lockwood (uit)/
7 Adam Stansfield (in)
46'
 
1 Chris Weale (uit)/
1 Steve Collis (in)
56'
 
9 Kevin Gall (uit)/
15 Steve Reed (in)
60'
 
11 Michael McIndoe (uit)/
22 Joe Taylor (in)
60'
 
18 Kirk Jackson (uit)/
3 Abdelhalim El Kholti (in)
60'
 
23 Jamie Gosling (uit)/
17 Abdul Senanu (in)
65'
 
8 Lee Johnson (uit)/
16 Andy Lindegard (in)
78'
 

Begin Match
      Nicky Crittenden 0-1 7'
14' Tony Sergeant 1-1      
33' Patrick Goots 2-1      
Ruststand 2-1
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG