Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Antonia R. Antwerp F.C.
0 4
03.07.2003 Plaats: Stadion BetaniŽnlei
Toeschouwers: 750

Wedstrijdverslag

Wat is dit jammer voor Zoran

Eigen bericht - Nieuwbakken Antwerpcoach Renť Desaeyere zal beslist een vervanging minder in gedachte hebben gehad bij de opmaak van zijn tactisch plannetje. Om zijn kern beter te leren kennen, startte hij met een experimenteel elftal. Bij de rust werden al enkele spelers gewisseld en even na het uur moest hij met Alan Grozdanic noodgedwongen een vierde invaller tussen de lijnen sturen om de zwaargeblesseerde Zoran Ljubinkovic te vervangen. De ongelukkige ServiŽr liep (vermoedelijk) een scheenbeen- of enkelbreuk op en dat verbaasde niemand van de aanwezigen die het bot hadden horen kraken.

Hij werd nog tijdens de - voor het overige - faire match voor verzorging naar het hospitaal gevoerd. De rood-witte brigade eiste van bij het begin het leeuwendeel van het balbezit op en bepaalde ook het wedstrijdbeeld. Antonia-trainer Roggeman had zijn manschappen hoofdzakelijk defensieve taken opgelegd en die werden oordeelkundig uitgevoerd. Aangezien het bovendien bij de Great Old nog wat zoeken was, duurde het ruim twintig minuten voor de bezoekers via een bedrijvige Colin Heath op voorsprong klommen. Net voor de pauze joeg Anders Nielsen de bal in de winkelhaak en verdubbelde zo de score.

Met Philippe Snelders, Tom Van Ruysseveldt en even later ook een opvallende Lieven Bosmans bracht de coach verse krachten in het elftal. Het spelbeeld wijzigde nauwelijks, enkele gesmaakte combinaties oogstten applaus. Na samenspel tussen Lieven Bosmans en Anders Nielsen, dreef David Fox op tot 0-3. Een pareltje van technisch kunnen overigens: bal aanpakken met rechts, op de linker gooien en meteen haarprecies uithalen. Ook in het vierde doelpunt van Tom Van Ruyssevelt, had Anders Nielsen een belangrijk aandeel.
Edwin Ouon speelde voor het eerst sedert heel lang een match met inzet.

Hij mocht meteen de aanvoerdersband dragen. Spectaculair oogde het nog niet, maar coach Renť Desaeyere heeft beslist plus- en minpunten in zijn selectie gezien.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/07/2003)

Statistieken

K.F.C. Antonia R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Michael Van Tilburg
3 Geert Van Bastelaer
15 Tom Smet
12 Maarten Smeulders
2 Gunther Turelinckx
6 Jean Van Dijck
7 Alei Cherif
9 Peter Behiels
8 Ivan Van De Putte
10 Alex Van Heusden
11 Jesse Verstraeten (K)
1 Gennadiy Tumilovich
2 Edwin Ouon (K)
3 Zoran Ljubinkovic
4 Alexander Yi
5 Geoffry Peytier
6 Gunter Ribus
7 David Fox
9 William Verbeeck
10 Colin Heath
11 Csaba BernŠth
8 Anders Nielsen

Wissels

11 Csaba BernŠth (uit)/
13 Tom Vanruysseveldt (in)
46'
 
9 William Verbeeck (uit)/
15 Philippe Snelders (in)
46'
 
6 Gunter Ribus (uit)/
16 Lieven Bosmans (in)
54'
 
3 Zoran Ljubinkovic (uit)/
14 Alan Grozdanic (in)
62'
 
10 Colin Heath (uit)/
12 Boualem Merrir (in)
79'
 

Begin Match
      Colin Heath 0-1 21'
      Anders Nielsen 0-2 44'
Ruststand 0-2
      David Fox 0-3 57'
      Tom Vanruysseveldt 0-4 70'
90' Eindstand 0-4 90'
TERUG