Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Beringen F.C.
1 0
31.03.1974 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Louis Delsemme

Lijnrechters:
Robert Berte - Max Bertrand
Toeschouwers: 9.500

Wedstrijdverslag

Fel aangevochten doelpunt
Deurne - De dertiende wedstrijd zonder nederlaag is voor de rood-witten een van de moeilijkste en rommeligste geweest uit hun campagne. Zelden heeft men zich kunnen realiseren dat het om een confrontatie ging tussen de nummers twee en zestien. De hekkensluiter voetbalde veel frisser en vlotter.

Pas een kwartier voor tijd heeft Royal Antwerp FC haar veldoverwicht, dat nooit in goede benen geleid kon worden, uitgedrukt door een doelpunt, fel aangevochten door het Limburgse kamp. Een inzenden van Frans Vermeyen werd door Xavier Caers verlengd en door Ove Eklund met de borst meegenomen. Fransen duwde de bal tegen de staak. Karl Kodat trapte hem door het doelvlak als Ove Eklund nog uitgestrekt in het doel lag. Fransen daarover: "Een doelpunt dat tweemaal ongeldig was. Eerstens om dat Eklund de bal met de arm had bewerkt, tweedens omdat hij daarna de doelman beÔnvloedde."

Waren de meningen erg verdeeld. KFC Beringen voelde zich alvast bestolen door de scheidsrechter, die ook nog drie gele kaarten voor de gasten over had. De Limburgers, meer doortastend en beweeglijker, hadden minsten op een gelijkspel aanspraak kunnen maken, alleen maar omwille van de kansen. Put, Rabe en Lallo behoorden bij de besten in het veld stelden de thuisploeg soms voor zware problemen. Had J.C. Moons in de eerste minuten een schot van Ove Eklund van de lijn moeten wegvegen, ploegmaat Alfons Moons miste van zijn kant een droom van een kans. Jean Trappeniers deed de rest. Drie minuten voor de rust zorgde hij voor een paar miraculeuze saves als Alfons Moons en Poel aanlegden.

Royal Antwerp FC, voor de rust praktisch nergens, kon zich ook in de tweede helft nooit op een hoger peil hijsen, omdat ettelijke spelers faalden. De rood-witten dreven hun tegenstander nu wel meer met de rug tegen de muur, maar kwamen telkens te laat op het rendez-vous. Fransen haalde een vrijschop van Frans Vermeyen uit de winkelhaak. Het was tenslotte Karl Kodat die in de eerste helft de staak had getroffen, een kwartier voor tijd een einde stelde aan de suspense. Zelfs een niet-gevalideerd doelpunt van Ove Eklund kon de totaalindruk niet wegnemen dat Royal Antwerp FC een van haar meest lamentabele thuiswedstrijden had gespeeld.
(Frans Van Bergen - bron: GvA - 01/04/1974)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Beringen F.C.

Elftallen

Jean Trappeniers
Jos Van Riel
Bob Geens
Jos Velser
Xavier Caers
Roger Van Gool
Louis Pilot
Frans Vermeyen
Flemming Lund
Karl Kodat
Ove Eklund
Geen elftal beschikbaar!

Wissels


Begin Match
Karl Kodat      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG