Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Lierse S.V. R. Antwerp F.C.
1 1
24.03.1974 Plaats: Lisp

Scheidsrechter: Jaak Van Melkebeke

Lijnrechters:
Roger Van Walleghem - Van Wonterghem
Toeschouwers: 15.000

Wedstrijdverslag

Engelen stopt penalty Van Riel!

Lier - Vlak na de match wist men in de vestiaire van Royal Antwerp FC niet goed of men nu tevreden of teleurgesteld moest zijn over het resultaat. Bleken ze gelukkig met de nederlagen van RSC Anderlecht en KV Mechelen, maar ze vonden dat ze eerder een punt hadden verspeeld dan gewonnen op 't Lisp.

Inderdaad, toen Ove Eklund acht minuten na de kampwissel de gelegenheid had om na voorbereidend werk van Karl Kodat en Frans Vermeyen, van dichtbij in te koppen en zijn elftal op voorsprong te tillen, wekte K Lierse SK lang de indruk niet meer te kunnen reageren. Tot men het bij Royal Antwerp FC in verdediging nonchalant begon te doen. Vooral Jos Van Riel beleefde een erg ongelukkige middag. Toen hij twintig minuten voor het einde het leder verspeelde, kwam Janssens dicht bij de gelijkmaker.

Uitgesteld was niet verloren voor de thuisploeg, die op wilskracht de laatste krachten mobiliseerde. In de 72e minuut liet Struyf immers een inzenden van Davidovic doorgaan tot bij de beter geplaatste Lievens die er zijn hamer tegensloeg waarbij Jean Trappeniers geen kans kreeg. In dezelfde minuut kreeg Royal Antwerp FC de gelegenheid om opnieuw op voorsprong te komen.
Karl Kodat ondernam een sensationele dribbling doorheen de plaatselijke defensie.

Hij leek op het ogenblik te zullen gaan scoren tot Lierse-rechtsachter Wouters in een ultieme poging het leder te veroveren, de Antwerpspeler uit evenwicht bracht. Ref Van Melkebeke wees kordaat naar de witte stip. Het plaatselijke protest mocht niet baten. Jos Van Riel koos eens te meer de linkerzijde van de doelman, Engelen koos de goede hoek en werd seconden later bedolven onder de gelukwensen van zijn ploegmaats.

K Lierse SK zou nadien niet alleen, toen Struyf een kans liet liggen omdat hij op verdachte wijze werd gehinderd door Xavier Caers, het gelijkspel rechtvaardigen. De thuisploeg had al in de eerste helft voor het grootste doelgevaar gezorgd. De 12.000 kijkers, die geen hoogstaande, wel een spannende match te zien kregen, hadden de gelegenheid een genietbaar anderhalf uur op het Lisp door te brengen.

Zij beleefden al tijdens de openingsminuut sensatie wanneer Jean Trappeniers een zo goed als gemaakte goal van Lievens wist te redden. Even na het half uur stopte hij op even sensationele wijze een dichte kopbal van Struyf. Royal Antwerp FC had vlak daarvoor eveneens de mogelijkheid gekregen om de stand te openen. Op voorzet van Ove Eklund besloot Roger Van Gool vlak naast de verste paal.
(Walter Geboers - bron: DNG - 25/03/1974)

Statistieken

K. Lierse S.V. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Geen elftal beschikbaar! Jean Trappeniers
Jos Van Riel
Bob Geens
Jos Velser
Xavier Caers
Roger Van Gool
Louis Pilot
Frans Vermeyen
Flemming Lund
Karl Kodat
Ove Eklund

Wissels


Begin Match
      Ove Eklund
???      
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG