Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. RFC Liégeois
1 0
08.12.1973 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Joseph Minnoy

Lijnrechters:
Roger Van Walleghem - Van Wonterghem
Toeschouwers: 7.000

Wedstrijdverslag

Frans Vermeyen scoort uit strafschop
Deurne - De verdediging van de Great Old, die de laatste drie wedstrijden niet werd gepasseerd, heeft ook tegen RFC Liégeois de nul op het scorebord gehouden. Dat heeft echter vooral in de eerste speelhelft heel veel moeite gekost, wanneer de thuisploeg geen voet aan grond kreeg. De bezoekers speelden snel en beweeglijk, drongen de Sinjoren uit het middenveld, waar aanvoerder Louis Pilot, Frans Vermeyen en in mindere mate René Desaeyere niet konden optornen tegen Cajou, Vliegen en Courant. Zij zetten Royal Antwerp FC herhaaldelijk onder druk. Een prachtige kopbal van Nicolay, moeilijk te stuiten door Jos Van Riel, ging over de deklat. In de twintigste minuut diende Jean Trappeniers de bal uit de voeten van Lakner te halen.

De Luikenaars speelden snel en vinnig op de man en verhinderden Royal Antwerp FC zo vloeiende acties op te bouwen vanuit de verdediging waardoor Curcic slechts zelden werd bedreigd. Een keer moest hij met de vuisten wegboksen en ook nog een zwak schot van Louis Pilot stoppen. Voor het overige diende hij zich enkel te reppen op terugspeelballen van zijn verdedigers. Dat de Luikse verdedigers nochtans kwetsbaar waren, kon in het vierde kwartier duidelijk worden vastgesteld. Royal Antwerp FC speelde sneller en legde meer diepgang in het spel, had eindelijk vat op de wedstrijd.

In de vijftigste minuut kreeg Karl Kodat, na een splijtende voorzet van Frans Vermeyen, die beter acteerde, een goede kans. Hij verscheen alleen voor Curcic, maar trapte de bal op de vuisten van de doelman, die nadien met een prachtige duik een kogel van diezelfde Karl Kodat uit de hoek ranselde. Jos Velser, opnieuw een van de beste rood-witte vertegenwoordigers, had Karl Kodat die mogelijkheid geboden om aan te leggen. Het betere spel van Royal Antwerp FC werd tenslotte beloond met een doelpunt, dat uit strafschop werd gescoord. De Luikse verdedigers maakten vele overtredingen. Lesti duwde een erg humeurige Ove Eklund in de penaltyzone weg.

Frans Vermeyen verlengde op meesterlijke wijze de strafschop in het doelpunt, dat zijn elftal de zege en de punten bezorgde. Was de match tot dan ontsierd door vele overtredingen beiderzijds, het beterde er vanzelfsprekend niet op. De al te laks leidende ref Minnoy toonde uiteindelijk gele kaarten aan Jurkiewicz en Karl Kodat. Was Royal Antwerp FC via Karl Kodat een achttal minuten voor tijd erg dicht bij een tweede doelpunt geweest, Jean Trappeniers moest in de laatste minuut voor het einde dé save van de match verrichten. Hij deed beroep op al zijn groot talent om een door Bissot getrapte vrijschop op onverbeterlijke manier uit de hoek te stompen.
(René Mariën - bron: GvA - 09/12/1973)

Statistieken

R. Antwerp F.C. RFC Liégeois

Elftallen

Jean Trappeniers
Jos Van Riel
Bob Geens
Jos Velser
Xavier Caers
René Desaeyere
Louis Pilot
Frans Vermeyen
Flemming Lund
Karl Kodat
Ove Eklund
Geen elftal beschikbaar!

Wissels


Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 522

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 522
??? (uit)/
Roger Van Gool (in)
 

Begin Match
Frans Vermeyen      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG