Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Berchem Sport R. Antwerp F.C.
0 3
11.11.1973 Plaats: Het Rooi

Scheidsrechter: Jan Peeters

Lijnrechters:
René America - Jean Beulen
Toeschouwers: 12.975

Wedstrijdverslag

Lange studieronde en dan... drie mokerslagen van Vermeyen, Van Riel en Lund
K Berchem Sport versus Royal Antwerp FC, de zogenaamde 'Kleine Derby', kon gistermiddag gerust de vergelijking doorstaan met een bokskamp. Iets meer dan vijfenveertig minuten hielden beide ploegende dekking goed gesloten en durfden slechts voorzichtig aan te vallen. De vrees om iets verkeerd te doen en een doelpunt te incasseren, dat zo goed als zeker de nederlaag als gevolg zou hebben, leidde naar een traag en onzeker gedoe.

De thuisploeg was tijdens de eerste speelhelft iets vuriger. De Schrijver en Van Staay leverden in het middenveld voortreffelijk werk. Het duurde evenwel veel te lang voor de aanval echt begon, omdat De Beuckelaer, Beyers en Dreesen de bal te lang in bezit hielden. Voor de rest zorgde een voortreffelijk door Robert Geens georganiseerde Antwerpverdediging. Jean Trappeniers werd slecht twee maal op de proef gesteld. Een eerste maal was hij na een voorzet van Corremans sneller bij de bal dan Versluys. Even later kon de gepast uitlopende doelverdediger van Royal Antwerp FC een schot van Van Lommel op doorsteekpas van Beyers stoppen. Royal Antwerp FC kende inderdaad een lastig eerste kwartier, maar kon zich geleidelijk, dank zij het duo René Desaeyere en Jos Van Riel, in de match werken.

Spoedig bleek dat van Karl Kodat en Ove Eklund niet veel verwacht mocht worden. Beide aanvallers brachten er niets van terecht, zelfs niet toen zij met Flemming Lund in een drie tegen twee situatie aan een aanval begonnen die door de slechte voorzet van Ove Eklund in de kiem werd gesmoord. Eddy Caers en Wilssens leverden bij enkele Antwerpaanvallen bovendien voortreffelijk werk. Zo kon eerstgenoemde vlak voor rust bijtijds de bal wegwerken toen Jos Van Riel gevaarlijk kwam opdagen.

Nog tot een goede tien minuten na de kampwissel duurde de lange studieronde. Toen viel de eerste van drie mokerslagen die de thuisploeg groggy zette. Frans Vermeyen bracht de tegenstander de eerste opstopper toe. Nadat Van Lommel een voorzet van Xavier Caers tussen Ove Eklund en Flemming Lund kon opvangen, wierp doelverdediger Tony Goossens de bal ver het veld in, precies in de voeten van... Frans Vermeyen. Terwijl de Berchemdoelman ver buiten zijn doel als versteend bleef staan, aarzelde Frans Vermeyen geen onderdeel van een seconde om vanop zo'n 35 meter de bal in de verste hoek te mikken. De haarfijn geplaatste lobbal verdween in de bovenhoek en zette het stadion in lichterlaaie.

Nog waren de Antwerpsupporters aan het zingen toen Jos Van Riel naar het Berchemdoel oprukte. Iedereen verwachtte zich aan een schot van de Antwerpspeler, maar die verkoos een dubbelpas met Flemming Lund om dan de bal in het doel te trappen. Bleek een tweede keer dat de bezoekers talrijke supporters in het stadion telden. De rest was slechts proza. Eddy Caers beging een zware fout op Flemming Lund die even later op een der weinige goede voorzetten van Ove Eklund Berchem Sport de derde mokerslag toediende. Jos Van Riel kwam nog dicht bij een vierde treffer. Ook na de opstelling van Rodekamp en Colin Andrews kon de zwaar aangeslagen thuisploeg niet meer scoren.
(Louis Ceulemans - bron: HNB - 12/11/1973)

Statistieken

K. Berchem Sport R. Antwerp F.C.

Elftallen

Geen elftal beschikbaar! Jean Trappeniers
Jos Van Riel
Bob Geens
Jos Velser
Xavier Caers
René Desaeyere
Louis Pilot
Frans Vermeyen
Flemming Lund
Karl Kodat
Ove Eklund

Wissels


Begin Match
      Jos Van Riel
      Frans Vermeyen
      Flemming Lund
90' Eindstand 0-3 90'
TERUG