Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. St.-Truidense V.V. R. Antwerp F.C.
1 1
14.10.1973 Plaats: Staaien

Scheidsrechter: Alexis Ponnet

Lijnrechters:
Alfons Vannetelbosch - Hendrik Van Leemputten
Toeschouwers: 13.000

Wedstrijdverslag

Vierde thuismatch vierde gelijkspel - Uitslag vastgelegd in dertig seconden
Na K Lierse SK, Club Brugge KV en RFC de Liège heeft ook Royal Antwerp FC een punt gehaald op Staaien. De eerste minuten van de match lieten dat geenszins vermoeden. De thuisploeg startte gezwind met vlotte offensieve acties, waarbij een klaarkijkende en bedrijvige Haagdoren als dirigent optrad. Al in de tweede minuut schoot Riedl op aangeven van Wissman nipt naast. Even later kanjerde Haagdoren na een een-twee met Wissman over de deklat. In de vijfde minuut moest Jean Trappeniers zich reppen op een loeier, door Knaepen en Riedl aangebracht en door diezelfde Wissman afgevuurd. S.T.V.V. kende geen geluk. Royal Antwerp FC kreeg aldus de tijd om zich te hervatten en meer evenwicht in het spelbeeld te brengen.

De kentering kwam het kijkgenot niet ten goede. Na het adembenemende eerste kwartiertje werd het veelal lang wachten op een volgend prangend spelmoment. Toch bleef de thuisploeg van de beide partijen de meest gevaarlijke. In de 22e minuut zonderde Roex verdediger Mignolet voor de Antwerpgoal af, maar de jonge Truiense back, die overigens een voortreffelijke wedstrijd speelde, trapte over. Twee minuten later miste Bob Geens een interceptie, waardoor Riedl de vrije ruimte voor zich kreeg. De S.T.V.V.-spits stootte gevaarlijk door, maar zijn schot werd door Jean Trappeniers met de voet weg gekeerd.

Royal Antwerp FC, duidelijk trager op de bal, viseerde slechts een punt en bleef derhalve pijnlijk onmondig in de aanval. Na een afschamper kreeg het in de zevende minuut via Flemming Lund een doelkans. Ook een goed schot van Xavier Caers was het optekenen waard. Toch scoorden de bezoekers het eerst. In de 44e minuut speelde Roger Van Gool schitterend door naar links tot bij de vrijstaande Xavier Caers en hij knalde het leder in een tijd in de verste bovenhoek. Het lot was S.T.V.V. evenwel genadig. Geen dertig seconden later zette Riedl Bob Geens in de wind, omzeilde Jean Trappeniers en scoorde tegen.

Na de rust probeerde de thuisploeg het resultaat met een blitzstart te forceren. Een hard laag schot van Riedl werd door Jean Trappeniers gestopt. Met het verstrijken van de minuten, kwam Royal Antwerp FC beter in het spel. Een spijtig voorval zorgde voor een nieuwe kentering. In de 71e minuut werd Haagdoren door Louis Pilot buiten gevecht (sic) gesteld, een incident dat het stadion in rep en roer zette. De thuisploeg putte uit de geladen sfeer de moed om terug te slaan (sic). Jos Velser hield de gevreesde Riedl van de bal en redde in de 43e minuut op de doellijn, wanneer de spits toch nog kon vuren.
(L.V.L. - bron: HNB - 15/10/1973)

Statistieken

K. St.-Truidense V.V. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Geen elftal beschikbaar! Jean Trappeniers
Willy Van Der Wee
Bob Geens
Jos Velser
Xavier Caers
René Desaeyere
Louis Pilot
Frans Vermeyen
Roger Van Gool
Flemming Lund
Ove Eklund

Wissels


Begin Match
???      
      Xavier Caers
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG