Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Cercle Brugge R. Antwerp F.C.
1 1
30.09.1973 Plaats: Edgar Desmedtstadion

Scheidsrechter: Franz Geluck

Lijnrechters:
Etienne Baecke - Jerome Callebaut
Toeschouwers: 7.500

Wedstrijdverslag

Doelpunten uit 'gemiste' kansen - Frans Vermeyen op doelhout bij 0-1!
Geen briljante wedstrijd, eerder zoals het weer, een match met vlagen van onjuiste voorzetten en onprecisie voor doel, met luttele opklaringen in de maneuvers in het veldmidden.

De eerste speelhelft was van Brugse zijde zelfs zoutloos. Het jeugdige talent verloor in zijn dartelheid en hang naar balbezit vrijwel alle realiteit in de bewegingen. De eerste vijfenveertig minuten forceerden de Brugse jongeren met felle wind in de rug gestart, slechts anderhalve doelkans. Volkomen vrijgespeeld door Nielsen, de beste op het terrein, schoot Lapeire de wenkende kans in het zijnet. De Bruggelingen vonden de sleutel op het slot van de Antwerpse rangen niet. De Sinjoren teerden op hun organisatiezin en stielkennis. Tactisch klommen zij boven hun gastheren uit en hadden bovendien aan een gemiste interceptie genoeg om met 0-1 van kamp te veranderen. Kwikzilveren Flemming Lund, die aanvankelijk een inzenden van René Desaeyere onvoldoende in zijn bereik hield, maar door de hulp van eensdeels een onberekenbare wind en anderzijds een duidelijk misverstand tussen Albert en Beelen, schoof de bal toch nog van dichtbij door het doelvlak.

De hervatting dreef op een beter spelgehalte. Royal Antwerp FC wilde meespelen en de Brugse spelers hadden meteen meer ruimte in de lengte-as van het terrein. Er was meer gelegenheid tot lopen en tot doorspelen. Echte dreiging voor de kooi van een waakzame en secure Jean Trappeniers groeide er toch niet uit. Daarvoor mangelde het de Brugse veldspelers Gardin en Boey aan regelmaat in de acties. De ene entte zich te weinig op de gebeurtenissen, de andere schoot met losse patronen. Geen gevaar dus. Flink geruggesteund door zijn ploegmaat Olsen, hees enkel Lapeire zich als spelmaker op zijn gewone peil.

Ofschoon de aangevers van de richting in de spelontwikkeling, hadden de Bruggelingen drie keer geluk. Een eerste keer toen een ver schot van Frans Vermeyen op de staander plofte wat een 0-2 achterstand van het scorebord hield. Een tweede keer als Lapeire of Nielsen van dichtbij een misser afvuurde en de bal rot van effect voor de ingerende Van Haecke huppelde, waardoor Jean Trappeniers de verkeerde kant uitging (1-1). Een derde keer wanneer Verriest, die zijn mogelijkheden na de rust had teruggevonden, een alleenstaande Karl Kodat van een bijna gemaakt doelpunt hield.

Ref Geluck die de stadionklok een volle minuut langer liet lopen om verloren speeltijd te recupereren, greep twee maal naar de gele kaart: eens voor een vergrijp op een tegenstander, eens voor het moedwillig verder trappen van de bal die al out was. De schuldigen: Beelen en Robert Geens.
(Louis Van Roy - bron: HNB - 01/10/1973)

Statistieken

K.S.V. Cercle Brugge R. Antwerp F.C.

Elftallen

Geen elftal beschikbaar! Jean Trappeniers
Willy Van Der Wee
Bob Geens
Jos Velser
Xavier Caers
René Desaeyere
Louis Pilot
Frans Vermeyen
Roger Van Gool
Flemming Lund
Karl Kodat

Wissels

??? (uit)/
Ove Eklund (in)
 

Begin Match
???      
      Flemming Lund
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG