Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Waregem R. Antwerp F.C.
0 0
09.09.1973 Plaats: Regenboogstadion

Scheidsrechter: Pierre Wouters

Lijnrechters:
Renť Biebaut - Laurent Goossens
Toeschouwers: 9.500

Wedstrijdverslag

Alleen het weer goed
De warmte in het Regenboogstadion was drukkend. Vooral voor het spelpeil... De lome 'show' die beide ploegen ervan gemaakt hebben, werd door het publiek op gefluit en awoert-geroep onthaald. Zelfs dat was het gebrachte voetbalvertoon niet waardig geweest. Ergens is het jammer dat de twee betrokken clubs voor dergelijk spektakel elk een duur punt krijgen.

Toen de zenuwen na een tiental minuten gekalmeerd geraakten, zag het er naar uit dat het een aantrekkelijke partij kon worden. Marc Millecamps en Giba bleken waardige tegenstanders voor Louis Pilot en Frans Vermeyen. De wisselende aanvalsacties volgden mekaar snel op. Eens het doelgebied van de tegenstander genaderd, bleek echter langs beide zijden de inspiratie en de samenhang volkomen zoek.

Enkele schaarse acties konden met veel goede wil als doelkansen omschreven worden: een kopbal van Haleydt vloog over, een verschot van Bultinck werd door Jean Trappeniers zonder moeite in hoekschop verwerkt, een kopstoot van Veeken viel naast de goal, een eindschot van Haleydt na een enig mooie aanval kwam echter van te ver om de blonde Antwerpkeeper te verontrusten.

Royal Antwerp FC kon daar bitter weinig tegenover stellen. Roger Van Gool werd compleet uit de wedstrijd gehouden door Luc Millecamps. Flemming Lund kreeg te weinig steun om zijn vinnigheid te benutten. De rest hield het vooral op het middenveld. Toen Giba bij de thuisploeg wegdeemsterde, zorgde ook SV er voor om zo weinig mogelijk ver van de middenstip weg te lopen.

Na de rust was het geklungel niet meer om aan te zien. Het trage handgeklap van de duizenden die hun lieve centjes neergeteld hadden, veranderde daar niets aan. Iedereen trapte duidelijk op zijn adem, de fouten stapelden zich op, verkeerde passes waren zo normaal dat niemand er aanstoot aan nam. De beide keepers konden hun voorbije vakantie nog een tijdje onder de stralende zon verlengen.

Royal Antwerp achtte zich met een punt dik tevreden. De bezoekers lieten Flemming Lund als enig rood-wit element op een volledige speelhelft over, trok vier man als eerste afweerdam en nog eens vijf op een rijtje voor Jean Trappeniers en de zaak was beklonken. Bij SV Waregem bewoog enkel de man met de bal aan de voet. De rest wandelde doelloos door elkaar tot een toevalook het leder in hun nabijheid bracht om het ding dan zo snel mogelijk kwijt te geraken na eerst tellenlang stilstaand uit te kijken aan wie.

Royal Antwerp FC kan nog de grootste verdienste naar zich toehalen. De ploeg ondernam de reis naar de Gaverbeek voor een punt en dat hebben ze ook. Net als hun tegenstanders die enkel in zwakheid konden rivaliseren.

Een lichtpunt: de zelfzekere autoriteit van Luc Millecamps, de enige man die een reuze-wedstrijd speelde. Hert was misschien niet zo moeilijk om op te vallen in het rommelige spektakel. Zijn prestatie bewees toch dat SV Waregem beslist een rasvoetballer heeft die in conditie is. De match kan best vergeten worden, vooral door het publiek. Als het weer nu ook nog slechter zou worden...
(Mark Dheedene - bron: GvA - 10/09/1973)

Statistieken

K.S.V. Waregem R. Antwerp F.C.
TERUG