Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.F.C. Winterslag
4 0
20.04.1975 Plaats: Bosuil

Scheidsrechter: Jean-Paul Binst

Lijnrechters:
Roger Van Walleghem - Van Wonterghem

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KFC Winterslag
Jos Heyligen toonde de weg

Deurne - Royal Antwerp FC had weliswaar geen hazenhart getoond, maar toch een groeiende onrust vertoond voor deze partij tegen de verdienstelijke hekkensluiter. Die gemoedstoestand is ongegrond gebleken. De Bosuilformatie heeft na iets meer dan een half uur spel een kluifje gehad aan deze onevenwichtige match. FC Winterslag vatte de partij meer ontspannen aan dan de thuisploeg, voor wie de punten van het hoogste belang blijven.

Daaruit resulteerde de aanvankelijk betere inslag van het Limburgse team. Denier installeerde zich als een knappe schakel in het middenveld dat door vlotte accordeonbewegingen twijfels veroorzaakte bij de tegenpartij. In die periode speelde rood-zwart dicht bij het openingsdoelpunt. Denier zwiepte na een tiental minuten een enorm krachtige bal naar doel, waar Jean Trappeniers met een droom van een reflex de goal verhinderde, die wellicht nadelig op het moreel van zijn maats zou hebben ingewerkt.

Meer werd heeft de rood-witte doelman niet gehad. De fase waarin hij een keer in verlegenheid is gekomen, creŽerde hij zelf in de laatste minuut van de match. Hij bekocht een fantasietje buiten de strafschopzone met balverlies aan Thaeter die naar de lege kooi mikte, maar de deklat trof. De geweldige ontgoocheling die zich toen bij de bezoekers manifesteerde, illustreerde duidelijk de intenties dat ze waren opgetreden om op het veld van een sterkere tegenstander tenminste het genoegen van een applaus om een doelpunt te kunnen genieten.

De illusies van FC Winterslag hebben trouwens maar korte tijd geleefd. Van het ogenblik dat Jos Heyligen en Jim De Schryver met degelijke ruggensteun van Jos Velser, hun autoriteit in het middenveld ontwikkelden, kon Royal Antwerp FC op een rustig meesterschap beginnen te drijven. Het was enkel afwachten wanneer het bevrijdende doelpunt aangetekend zou worden. Jos Heyligen varieerde keurig passenspel met een kopbal, waardoor hij voor zijn elftal de zegepoort opende.

FC Winterslag deemsterde van langsom meer weg door de suprematie van een gelanceerde thuisploeg, waarbij speciaal Jos Heyligen en nadien ook Jim De Schryver en Jos Velser de toon bleven aangeven. Sikorski verijdelde nog meerdere scoringskansen van onder meer Alfred Riedl en Karl Kodat en had allicht meer ballen tegen het net vermoed dan er in werkelijkheid ingevlogen waren. De thuisploeg leek zich te willen beperken tot doelpunten van hoog gehalte.

Alle vier de voltreffers hebben dat ook gehaald. Na de geplaatste kopbal van Jos Heyligen, scoorde Karl Kodat een heerlijke bal in de winkelhaak na een droompas van diezelfde Jos Heyligen. Volgde een ongenadige kogel van Alfred Riedl in het dak van het doel en als slotsom nog een controle in een tijd van Louis Pilot met overslag op de andere voet en een spectaculaire goal als resultaat (HNB - Renť Morren - 1975-04-21).

Antwerp Clubblad zag het zo

Tegen de erg moedige en verdienstelijk spelende hekkensluiter behaalde R Antwerp FC een probleemloze overwinning. De vier doelpunten van Jos Heyligen, Karl Kodat, Fredje Riedl en Louis Pilot waren van prachtige makelij nadat de Limburgers slechts in het eerste half uur echt hadden kunnen meespelen. Tenslotte verijdelde de spectaculaire doelman Sikorski nog meerdere scoringskansen zodat op de Antwerpoverwinning niets kon afgedongen worden. Hiermee bleef de derde plaats behouden (Antwerp Clubblad-21 - 15/05/1975).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 21/04/1975)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.F.C. Winterslag

Elftallen

Jean Trappeniers
Jos Van Riel
Jos Velser
Bob Geens
Xavier Caers
Jim De Schryver
Louis Pilot
Jos Heyligen
Flemming Lund
Karl Kodat
Alfred Riedl
Geen elftal beschikbaar!

Wissels


Begin Match
Jos Heyligen      
Karl Kodat      
Alfred Riedl      
Louis Pilot      
90' Eindstand 4-0 90'
TERUG