Scheidsrechter: Marcel Van Langenhoven

Maurice Vanbever - Charles Vankriekingen

Na R Antwerp FC - R Charleroi SC
Alfred Riedl eerst verguisd, dan aanbeden

Deurne - Een nonchalant spelend Royal Antwerp FC leidde halfweg de wedstrijd tegen een gehandicapt Sporting Charleroi (zonder Blaise, Bertoncello en Habziabdic) slechts met 1-0, ondanks een vaak schreeuwend overwicht. De bezoekers pakten vanzelfsprekend (?) uit met een strenge verdediging en konden rekenen op de overgave van De Moor en Verbist. Zij mochten vooral een kaarsje branden voor de onverschilligheid waarmee de thuisspelers hun aanvallen opzetten en afwerkten.

Alfred Riedl bracht er aanvankelijk niets van terecht. Hij trapte bij een vrijschop op de dwarslat en kon na een voorzet van Flemming Lund vanop enkele meters evenmin scoren. Andere Antwerpspelers zoals Jos Velser, deden het zoveel beter. Na enkele nummertjes van Karl Kodat kon Royal Antwerp FC in de dertigste minuut scoren. Na een mooie combinatie met Jim De Schryver controleerde Jos Heyligen beheert de bal en hij nette van dichtbij.

Alfred Riedl, uitgefloten voor de rust, pakte enkele minuten na de hervatting uit met een machtige solo, scoorde en legde meteen de basis van een geweldig overwicht van de lokalen. Aangemoedigd door de kijkers, gaf Alfred Riedl mee de toon aan. Een doelpunt van Jos Van Riel werd in de vijfenzestigste minuut onbegrijpelijk afgekeurd, een kei van Jos Heyligen werd door Roosbeek gestopt. Na het doelpunt van Karl Kodat kon De Moor nog een schot van Jim De Schryver onschadelijk maken op de lijn.

Pas in de vijfentachtigste minuut moest Jean Trappeniers voor de eerste keer handelend optreden. Op de valreep konden de bezoekers de eer nog redden met een doelpunt van Schena. Met 3-1 cijfers kwam Sporting Charleroi er echt goedkoop vanaf (HNB - René Morren - 1975-04-17).

Antwerp Clubblad zag het zo

Ondanks een schreeuwend overwicht leidde R Antwerp FC aan de rust slechts met 1-0 dank zij een doelpunt van Jos Heyligen. Ook na de koffie bleef R.A.F.C. voortdurend de lakens uitdelen.

De Oostenrijkse spitsen Fredje Riedl en Karl Kodat plaatsten elk nog een orgelpunt. Pas in de 85e minuut moest Jean Trappeniers voor de eerste keer tussenbeide komen. Op de valreep konden de bezoekers nog de eer redden. Met 3-1 cijfers kwam bezoeker R Charleroi SC er echt goedkoop vanaf. R.A.F.C. zat meteen in de lift naar de derde plaats (Antwerp Clubblad-21 - 15/05/1975).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 17/04/1975)

???
90' Eindstand 3-1 90'