Danny Vanderhoven - Philippe Ryelandt
Toeschouwers: 6.000

Na K Sint-Truidense VV - R Antwerp FC

R Antwerp FC blijft op nul staan - George Kessler ziet beterschap, maar: "Zo'n slechte start maakte ik nog nooit eerder mee"

SINT-TRUIDEN - R Antwerp FC zonder de geblesseerden Dragan Siljanoski ("Niet fit genoeg," aldus Kessler, "I'm o.k." zei Siljanoski) en Darko Pivaljevic en met derde aanwinst Argent Beciri op de bank, begon het best aan de wedstrijd. Ganiyu Owolabi schoot voorlangs.

De Limburgse doelman Lecomte hield een aanvankelijk onwaarschijnlijk zwak voetballend S.T.V.V. overeind door schoten van Manu Godfroid en William Verbeeck af te blokken. De terugkeer na blessure van Geert Emmerechts zorgde voor meer organisatie in de verdediging van rood-wit. Het voetbal dat de Bosuiljongens op de grasmat legden, was beter dan dat van hun tegenstander, maar scheerde geen hoge toppen. Veel inzet, kracht en loopvermogen vormden het tegengewicht voor een te veel aan balverlies en foute passes. R.A.F.C. bikkelde voor de te verdienen punten. Een verdienste. S.T.V.V. kon in de eerste helft slechts één keer dreigen. De door Rudi Taeymans vrij behoorlijk opgevangen Wuyts schoot over. Manu Godfroid en co verloren gaandeweg hun greep op de wedstrijd. Lecomte werd voor de rust niet meer bedreigd.

Na de pauze tapte S.T.V.V. uit een ander vaatje. De ploeg van Barry Hulshoff ging onmiddellijk op zoek naar een doelpunt. Eerst wilden de Truienaars een strafschop voor handspel van William Verbeeck. Scheidsrechter Van Driessche reageerde niet. Toen William Verbeeck Teppers even later niet-reglementair binnen het zestienmetergebied afstopte, legde Van Driessche de bal wel op de stip. Wuyts trapte binnen. De bezoekers reageerden met schoten van Manu Godfroid en twee keer de inschuivende libero Igor Nikolovski. Lecomte bleef baas. Kaliciak verloor met nog dik tien minuten te gaan zijn zelfbeheersing en gaf Rudi Taeymans een kopstoot en dus rood voor de Truienaar. R.A.F.C. kon niet profiteren van de korte man-meer situatie (L.D.R. - GvA - 01/09/1997).

22 Ganiyu Owolabi

12' 15 Erwin Coenen (uit)/
5 Tibor Balog (in)

80' 10 Marc Wuyts (uit)/
11 Sven Calleeuw (in)

89' 7 Philippe Lenglois (uit)/
13 Gunther Grammet (in)

15 Dragan Glogovac (uit)/
14 Johan Mucher (in)
46'

14 Johan Mucher (uit)/
11 Argent Beciri (in)
70'

Dragan Glogovac 25'
      William Verbeeck 47'
48' Marc Wuyts (penalty) 1-0
52' Marc Wuyts
72' Eddy Dierickx
      Paulo Americo 74'
      Rudi Taeymans 79'
79' Gregorz Kaliciak
90' Eindstand 1-0 90'