Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Beringen F.C. R. Antwerp F.C.
2 1
02.03.1975 Plaats: Mijnstadion

Scheidsrechter: Vital Loraux

Lijnrechters:
Maurice Vanbever - Charles Vankriekingen

Wedstrijdverslag

Na KFC Beringen - R Antwerp FC
Jean Trappeniers voorkomst hogere cijfers

Beringen - De Limburgers hebben tegen de Great Old beslist hogere cijfers in hun bereik gehad. Jean Trappeniers speelde een geweldige wedstrijd en redde zijn ploeg zo van een vernedering. Het was niet te verwonderen dat de Antwerpkeeper het hevigst protesteerde toen scheidsrechter Wouters in de 65e minuut een strafschop floot, waaruit het winnende doelpunt voor FC Beringen zou komen.

De oorzaak voor het verlies daar gaan zoeken heeft geen zin. De rood-witten hebben in het Mijnstadion slechts een half uur de indruk kunnen geven er een punt, eventueel meer, te kunnen meepikken. De Antwerpse verwachtingen moesten ten andere al erg vroeg herzien worden. Al in de zesde minuut moest Jean Trappeniers zich een eerste keer omdraaien. Put bereikte op rechts Ramaekers, deze zond laag in en de inlopende Zepina 'veegde' de bal in de vlucht langs de rechterpaal tegen het net. Vier minuten later speelde Geypen op zijn beurt Raemaekers aan, Bex nam diens inzenden met het hoofd over. Het doelpunt werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.

Vervolgens kwam Royal Antwerp FC los. Alfred Riedl had al een keer van ver aangelegd, toen Karl Kodat aan het kanon stond. Diens schot ging net naast de linkerstaak buiten. Op het kwartier hing de gelijkmaker in de lucht. Jos Heyligen stuurde Alfred Riedl weg. Fransen kon diens schot in extremis pareren met de vuisten. Karl Kodat kon hernemen, te zwak echter. Geen vijf minuten later kwam alweer Karl Kodat gevaarlijk opzetten. Hij draaide vlak bij het penaltypunt rond Ziembicki en drukte af, maar trof... de paal. FC Beringen kon weinig inbrengen tegen dit offensief van de bezoekers.

Royal Antwerp FC kreeg weer een paar mogelijkheden vlak na mekaar. Karl Kodat kon alleen op het doel van Fransen afgaan, maar schoof weg. Vlak daarna speelde de Beringse kapitein Moons met vuur. Hij ontfutselde Alfred Riedl de bal, om hem direct weer te verliezen, zodat Alfred Riedl alsnog kon aanleggen. Het leer zeilde over de rechterwinkelhaak. Waren de bezoekers door zoveel tegenslag in de afwerking aangeslagen. Die twintig goede minuten bleken niet voldoende om te scoren laat staan de match te winnen. De Limburgers namen het initiatief weer over. Jean Trappeniers duwde het schot van Put in corner.

Op het half uur ontsnapte Ramaekers. Terwijl zijn tegenstanders in buitenspel geloofden, redde Jean Trappeniers met de voet. Even later deed de Antwerpdoelman dat over na een schot van Zepina. De tweede helft begon al even denderend. Weer stond Put aan het kanon. Opnieuw stond Jean Trappeniers in de weg. Royal Antwerp FC slaagde er nauwelijks in doelgevaar te scheppen. De bezoekers kregen in de 65e minuut helemaal de kous over de kop, toen Jim De Schryver de bal met de hand speelde om een hoge bal van Zepina te onderscheppen. Geypen knalde de strafschop hoog in de touwen.

De bezoekers met Louis Pilot en Raymond Gielis in de rangen in de plaats van René Desaeyere en Jos Heyligen probeerden alsnog de zaken recht te zetten. Veel organisatie of overtuiging stak er niet meer in hun acties. De counters van FC Beringen bleken veel gevaarlijker. Ramaekers zag zijn vluchtschot net naast gaan. Terwijl een twee poging nog maar eens Jean Trappeniers op zijn weg bond. Tussendoor had Herman Houben Fransen nog aan het werk kunnen zetten.

Wegens tijdverlies bij de vervangingen en de strafschop liet scheidsrechter Wouters na de negentigste minuut nog even doorspelen. Net dan kon Louis Pilot een dubbelpas met Karl Kodat afronden met een schot in de winkelhaak, dat voor Royal Antwerp FC de eer redde (HNB - Ronny Ceuleers - 1975-03-03).

Antwerp Clubblad zag het zo

Nadat Zepina al in de 6e minuut zijn ploeg op voorsprong had gebracht ontwikkelde R Antwerp FC gedurende twintig minuten een offensief waarin Karl Kodat en Fredje Riedl dicht bij de gelijkmaker kwamen. Daarna viel rood-wit stil, ging zelfs bar slecht spelen. Gelukkig stond er een schitterende Jean Trappeniers tussen de palen zodat onze kleuren een vernedering bespaard bleven.

Toen vier minuten voor tijd Jim De Schrijver de bal met de hand speelde in de gevaarlijke zone werd het lot van R.A.F.C. definitief bezegeld. Het doelpunt van Louis Pilot in de laatste minuut bracht niet meer dan een schrale troost. Toch houdt de club stand op de vijfde plaats (Antwerp Clubblad-21 - 15/05/1975).
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 03/03/1975)

Statistieken

K. Beringen F.C. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Rocco Zepina
Jean Trappeniers
Jos Van Riel
Jos Velser
Bob Geens
Herman Houben
Jim De Schryver
René Desaeyere
Jos Heyligen
Flemming Lund
Karl Kodat
Alfred Riedl

Wissels

??? (uit)/
Louis Pilot (in)
 
??? (uit)/
Raymond Gielis (in)
 

Begin Match
Rocco Zepina      
(penalty)      
      Louis Pilot
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG