Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. S.K. Beveren-Waes
2 0
09.11.1974 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jean-Claude Jourquin

Lijnrechters:
Georges Boutet - Georges Vincent

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - SK Beveren-Waas
Weense avond: goals langs Alfred Riedl en Karl Kodat

Royal Antwerp FC heeft zaterdagavond in de Kuip van Deurne-Noord bewezen gereed te zijn voor het belangrijke duel met Ajax. De opgang van SK Beveren, dat de jongste weken van zich had laten spreken na de duels met SV Waregem en KSC Lokeren, werd brutaal afgebroken. Robert Van de Sompel, andermaal een van de verdienstelijke spelers van zijn elftal, gaf na de match ondubbelzinnig volgende commentaar: "We hebben hier in feite een slechtere beurt gemaakt dan een week geleden in Anderlecht. Toen moesten we het ook tegen de scheidsrechter opnemen, vandaag hebben we te veel achter een ongrijpbare bal moeten lopen, bovendien vergaten we wel eens te voetballen."

Van De Sompel verwees hiermee naar de talrijke rauwe duels uit een globaal genomen toch wel levendige match. Scheidsrechter Jourquin, wiens beslissingen geregeld protest uitlokten bij het plaatselijke publiek, had dan ook veel te lang gewacht om de gele kaart boven te halen. Hij toonde ze tenslotte aan René Desaeyere wegens spelbederf, alsook aan Janssens en Xavier Caers na overtredingen. Ook de bezoekende trainer Jef Jurion gaf onomwonden toe dat met Royal Antwerp FC veruit de betere ploeg de twee punten had gepakt.

In de tweede helft vermocht SK Beveren nog nauwelijks een doelkans af te dwingen. In de eerste periode had De Raeymaeker de lat getroffen. Jos Van Riel had een bijna niet meer te missen bal nog net voor de schoen van Janssens kunnen wegtikken. "Te weinig aanspraak kunnen maken op een punt", vatte Jurion samen. Royal Antwerp FC dat er gemakkelijker dan haar tegenstander het leder in de eigen rangen te houden, begon onder impuls van Jos Heyligen en Karl Kodat erg zelfbewust. de achtduizend kijkers moesten vooreerst toch vaststellen dat de plaatselijke acties voor de gevaarlijke zone werden ingedijkt. Tot grote opluchting van de Antwerpgetrouwen kwam een door Alfred Riedl van een erg schuine positie afgevuurd ver en hoog centerschot door de wind gedragen achter de rug van Pfaff in doel. terecht.

Alfred Riedl, de auteur van de merkwaardige treffer, zegde na de match "Puur geluk, vaneigens, deze goal..." Die lucky punch haalde wel de laatste nervositeit uit de rood-witte rangen, in zoverre dat Royal Antwerp FC in de tweede periode nog enkele prachtige doelkansen kon afdwingen. De tweede helft begon met een achterwaartse voorzet van Flemming Lund waarmee Karl Kodat al na drie minuten de eindcijfers op het scorebord prikte. De productie van meer doelpunten werd door Pfaff afgeremd. Hij kon een gemaakte goal van Jos Van Riel verijdelen. Buyl redde zijn verslagen doelman door een schot van Karl Kodat van de doellijn te vegen. Flemming Lund liet na voorbereidend werk van Alfred Riedl en een actie van Herman Houben een open kans liggen door een gebrekkige manier het leder onder controle te krijgen (HLN - Walter Geboers - 1974-11-11)

Antwerp Clubblad zag het zo

Dank zij verzorgd en vlug samenspel veroverde R Antwerp FC een bestendig veldoverwicht. De Waaslanders hadden maar weinig in de pap te brokken, maar kwamen toch eerder ongelukkig op achterstand. Een centerschot van Fredje Riedl viel verrassend in de verste hoek.

Vlak na de pauze was Karl Kodat de auteur van het tweede doelpunt. Daar bleef het uiteindelijk bij, hoewel er nog heel wat kansen geschapen werden. Nog blijft R.A.F.C. derde (Antwerp Clubblad-12 - 19/01/1975).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 12/11/1974)

Statistieken

R. Antwerp F.C. S.K. Beveren-Waes

Elftallen

Jean Trappeniers
Jos Van Riel
Jos Velser
Louis Pilot
Xavier Caers
René Desaeyere
Jos Heyligen
Herman Houben
Flemming Lund
Karl Kodat
Alfred Riedl
Geen elftal beschikbaar!

Wissels


Begin Match
Alfred Riedl      
Karl Kodat      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG