Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Beringen F.C.
2 0
27.10.1974 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Alexis Ponnet

Lijnrechters:
Etienne Baecke - Julien Coddens

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - K Beringen FC
Gasten zonder realisatievermogen

Deurne - Zonder de gekwetsten Put en Rabe had FC Beringen in de Bosuilkuip wellicht tot bij de maansopgang mogen voetballen en dan nog twijfelen we eraan of de bezoekers bij machte geweest zouden zijn om een doelpunt te maken. Die vaststelling is amper een compliment voor de rood-witte verdedigers, hoe sterk Jos Velser daarin ook speelde. Het is gewoon een gebrek aan schotvaardigheid van de Limburgers die, zeer tot de waardering van het publiek, tot de allerlaatste seconden met overgave zijn blijven kampen.

Als pertinente illustratie van de bijwijlen meelijwekkende besluiteloosheid van de Mijnjongens, kan de notitie gelden dat het enige valabele schot naar het doel van Jean Trappeniers de signatuur droeg van achterspeler Poel, zo'n tien minuten voor affluiten. De doelman van Royal Antwerp FC hield dan dan zij gewiekst uitlopen Ramaekers van een scoremogelijkheid. Jean Trappeniers werd in een van de laatste spelmomenten van de eerder nerveuze wedstrijd door de deklat geassisteerd, toen Russo een corner met het hoofd overnam en de in benarde positie gebrachte Alfred Riedl doelpuntte bijna voor FC Beringen. Jos Van Riel redde op de lijn.

De thuisploeg heeft niet de allures vertoond die haar midweeks gesierd hebben te Amsterdam. De aanvang van de wedstrijd liet vermoeden dat de middenvelders Louis Pilot, René Desaeyere en Jos Heyligen de impuls aan het team zouden geven voor een overtuigend meesterschap. Het duurde hooguit een kwartier waarin FC Beringen repliceerde met een tactische zet, zodat bijwijlen op een veldstrook van amper een 20-tal meter evenveel spelers op een hoop renden.

Een nummertje van Jos Van Riel verschalkte de Limburgers intelligent en bracht de thuisploeg op voorsprong. De Limburgers dienden van repliek waarbij Gijbels en Van Oirbeeck, bij diens eerste competitiewedstrijd, toonaangevend bleven. Royal Antwerp FC heeft, op uitzondering van een verse, eerder korte periode in de tweede speelhelft, eerder slordig gereageerd. Erg druk moesten de gastheren zich evenwel niet maken. FC Beringen realiseerde gewoonweg niets meer.

Zonder veel markante acties is de Bosuilploeg erin geslaagd voldoende kracht te ontwikkelen om Fransen meer werk te bezorgen dan zijn overbuur Jean Trappeniers in de periodes waarop zij haar stempel sloeg. Flemming Lund en Jos Van Riel trokken het voorplan. We noteerden een mooi staaltje van Alfred Riedl als extra piment van de in stormweer evoluerende partij. Hij snoepte een terugspeelbal van Moons mee, sneed door de rood-zwarte verdediging en speelde de bal ongrijpbaar voor Fransen in het doel.

FC Beringen is uiteindelijk blijven ijveren voor een doelpunt. De bezoekers bleken aan waarde te winnen met het inschakelen van Bex, maar het bleef in alle geval bij een Limburgse illusie (HNB - René Morren - 1974-10-28)

Antwerp Clubblad zag het zo

Met de verplaatsing naar het Olympisch Stadion in Amsterdam kennelijk nog in de benen, geraakten onze spelers moeilijk in het gewenste ritme tegen een slagvaardige tegenstrever. Jos Van Riel zette in de 20e minuut zijn ploeg op het goede spoor.

Na de koffie zorgde Fredje Riedl voor de geruststelling. Toch kwamen de Limburgers nog sterk terugvechten. Verder dan een kopbal op de lat geraakten ze gelukkig niet. Met deze uitslag handhaaft R Antwerp FC zich op de derde plaats (Antwerp Clubblad-12 - 19/01/1975).
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 28/10/1974)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Beringen F.C.

Elftallen

Jean Trappeniers
Jos Van Riel
Jos Velser
Bob Geens
Xavier Caers
René Desaeyere
Louis Pilot
Jos Heyligen
Flemming Lund
Karl Kodat
Alfred Riedl
Geen elftal beschikbaar!

Wissels


Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 522

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 522
??? (uit)/
Herman Houben (in)
 

Begin Match
Jos Van Riel      
Alfred Riedl      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG