Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.C. Lokeren R. Antwerp F.C.
4 2
01.09.1974 Plaats: Daknamstadion

Scheidsrechter: Franz Geluck

Lijnrechters:
Jozef Geschier - Willy Delissnijder
Toeschouwers: 9.000

Wedstrijdverslag

Na KSC Lokeren - R Antwerp FC
Antwerp Clubblad zag het zo

Een loom en nonchalant spelend R Antwerp FC werd, met Jean Trappeniers ziek tussen de palen, door de geestdriftige acterende thuisploeg totaal overmeesterd. Vlak voor en na de rust liep deze uit tot 3-0. Jos Van Riel bracht ons elftal even terug in de wedstrijd, maar de vroegere Antwerpman Ronnie Tielemans gaf evenwel de definitieve genadeklop.

Een tweede rood-wit doelpunt van Karl Kodat helemaal op het einde van de wedstrijd was slechts een doekje voor het bloeden. Ondanks de nederlaag, blijft R.A.F.C. op eerste plaats (Antwerp Clubblad-12 - 19/01/1975).

Great Old ontnuchterd door goals van Devrindt en Hansen

Sporting Lokeren met Devrindt, Puis, Suykerbuyk en de aan het half uur ingekomen Deen Hansen in een glansrol, heeft zondagmiddag in het met ruim 9.000 kijkers bezette Daknamstadion, de afwachtende houding van leider Royal Antwerp FC afgestraft. Net als vorige woensdag begonnen de bezoekers ook ditmaal aan de match met als eerste bedoeling het tempo van de thuisploeg te breken. De Antwerpspelers namen andermaal een houding aan van 'laat ze maar lopen, wij zullen op de beslissende momenten wel terugslaan'. Daar stelde Sporting Lokeren veel inzet, temperament en een lesje in leren lopen tegenover.

De Antwerpspelers die naar Daknam waren gekomen om hun tegenstander uit hun weg te tikken, hebben een harde les geleerd. Aan de verdienste van de plaatselijke club, kon niemand, zoals Antwerppresident Wauters grif toegaf, afbreuk doen. in Lokeren begon Jean Trappeniers gegriepeerd en met koorts aan de match zodat hij zelfs de opwarming voortijdig had moeten afbreken. Uitgerekend de anders veel geprezen Antwerpgoalie lag aan de basis van de openingstreffer. Een hoge voorzet van Puis werd door Jean Trappeniers te zachtjes binnen het bereik van Hansen gestoten, waarna die een kogel loste waartegen niemand nog verhaal had.

Het mocht trouwens een half mirakel heten dat Sporting Lokeren niet vroeger op voorsprong was gekomen. Verheyen had na acht minuten een uitstekende gelegenheid laten liggen door naast het volledig verlaten doel te mikken. Op het half uur had de Antwerpverdediging haar verslagen doelman al moeten bijspringen. Puis, Devrindt, Suykerbuyk en in mindere mate Tielemans, gunden de rood-witte defensie geen tijd tot verpozen. Zij bundelden samen met de voor de geblesseerde De Koning ingekomen Hansen, hun talent om het Antwerpdoel te belagen. De Lokerse aanvallers kregen opvallend veel vrijheid en maakten dankbaar gebruik van het gebrek aan verstandhouding in de rood-witte gelederen.

Aan de overzijde had Hoogenboom, die een degelijke doublure leek voor de geblesseerde Vukasovic, Ove Eklund van een kans gehouden. De thuisploeg zou na de rust krijgen waar het recht op had. In het vierde kwartier kopte Devrindt een vrijschop van Puis in. Hansen speelde zich definitief in het Lokerse fanionteam door de manier hij Bob Geens ter plaatse liet bij het derde doelpunt. Royal Antwerp FC reageerde nog langs Jos van Riel die na een dubbelpas met Karl Kodat. Toen de Antwerpaanvaller het tweede bezoekende doelpunt van dichtbij nette, was de wedstrijd al gespeeld. De bom van Tielemans werd door René Desaeyere van de lijn gekeerd, maar de bal ging via het zieke hoofd van Jean Trappeniers, die een poosje knock-out werd gezet, tegen het net...(DNG - Walter Geboers - 1974-09-02).
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 02/09/1974)

Statistieken

K.S.C. Lokeren R. Antwerp F.C.

Elftallen

Ronnie Tielemans
Jean Trappeniers
Jos Van Riel
Jos Velser
Bob Geens
Xavier Caers
René Desaeyere
Jos Heyligen
Herman Houben
Flemming Lund
Karl Kodat
Ove Eklund

Wissels


Begin Match
???      
???      
???      
      Jos Van Riel
Ronnie Tielemans      
      Karl Kodat
90' Eindstand 4-2 90'
TERUG