Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Charleroi S.C. R. Antwerp F.C.
1 2
28.08.1974 Plaats: Stade de Mambour

Scheidsrechter: Roger Dupont

Lijnrechters:
Georges Hantz - Roger Philipront
Toeschouwers: 15.000

Wedstrijdverslag

Na R Charleroi SC - R Antwerp FC
Antwerp Clubblad zag het zo

Vijf kwartier werd R Antwerp FC gedomineerd door een geestdriftige thuisploeg die weer door Jean Trappeniers van een oplopende score werd afgehouden. Slechts éénmaal werd hij door de aanhoudend beukende Jacobs gevloerd, een vijftal minuten voor de rust.

Toen een kwartier voor het einde de thuisploeg blijkbaar haar beste pijlen verschoten had, kwamen onze jongens als het ware op hun sloffen de zege in elkaar timmeren. De hamer werd gehanteerd door Karl Kodat en Jos Heyligen. R.A.F.C. stond meteen alleen aan de leiding in het klassement (Antwerp Clubblad-12 - 19/01/1975).

Royal Antwerp FC alleen aan de leiding

Charleroi - De midweekwedstrijden te Charleroi kennen een groot succes. Vorige week een vol huis voor de derby tegen Olympic, deze avond meer dan 15.000 toeschouwers voor de komst van leider Royal Antwerp FC. Gehandicapt door de onbeschikbaarheid van Louis Pilot en Alfred Riedl, liep de leidersploeg eerder voorzichtig van stapel. Dit in tegenstelling tot de thuisploeg waarbij de zegedrift te onstuimig was om renderend te zijn. Door overhaasting gingen in de aanvangsminuten aldus enkele doelkansen verloren, allemaal tot stand gekomen op links, waar Böhmer enkele geslaagde nummertjes opvoerde.

Werd het doel van Jean Trappeniers van meet af aan bedreigd, aan de overkant zorgde Habziabdic ervoor dat de aanvalsneigingen van de bezoekers niet te dicht het domein van Roosbroeck naderden. Jacobs, in de vorm van zijn leven, bewees in die periode van Sporting-overwicht dat hij meer is dan een stormram. Royal Antwerp FC hield bestendig René Desaeyere als schokbreker voor de verdediging, terwijl Flemming Lund mee in het middenveld kwam wroeten. Precies na een half uur ondernam Gorez op rechts een solonummertje, besloten met een hard schot, op secure wijze door Jean Trappeniers gestopt.

Even voor de rust zou het in de lucht hangende doelpunt er toch komen. Habziabdic stuurde Böhmer in de diepte. Hij schakelde Jos Velser uit, stuurde vervolgens naar Jacobs die onhoudbaar binnenkopte.

Dat doelpunt veranderde na de rust de loop van de wedstrijd. Royal Antwerp FC was verplicht uit haar schulp te komen, hetgeen de thuisploeg toeliet de tegenaanval te spelen. Zo moesten Bob Geens en Jean Trappeniers situaties opklaren om Jacobs en Chapelle het scoren te beletten. De onverzadigbare Jacobs knalde een volley nipt over. Bob Geens moest redding brengen om een tweede doelpunt van Jacobs te voorkomen. Dat tweede doelpunt van de avond viel aan de overkant. Karl Kodat schakelde op een vierkante meter twee tegenstanders uit en schoot laag binnen. Die flits bracht Royal Antwerp FC weer op gelijke hoogte.

Vier minuten voor tijd, wanneer Sporting aan het oprukken was, kreeg Jos Heyligen in een dubbelpas met Karl Kodat de gelegenheid het winnende doelpunt te maken (HNB - Mick Michels - 1974-08-29).
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 29/08/1975)

Statistieken

R. Charleroi S.C. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Charles Jacobs
Jean Trappeniers
Jos Van Riel
Jos Velser
Bob Geens
Xavier Caers
René Desaeyere
Jos Heyligen
Herman Houben
Flemming Lund
Karl Kodat
Ove Eklund

Wissels


Begin Match
Charles Jacobs      
      Karl Kodat
      Jos Heyligen
90' Eindstand 1-2 90'
TERUG