Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

RFC Liégeois R. Antwerp F.C.
0 2
18.08.1974 Plaats: Stade J. George

Scheidsrechter: Vital Loraux

Lijnrechters:
Marcel Dechamps - André Pirlot
Toeschouwers: 25.000

Wedstrijdverslag

Na RFC Liégeois - R Antwerp FC
Antwerp Clubblad zag het zo

De rood-witten begonnen het seizoen op een schitterende manier. Op Rocourt winnen, was in vele jaren niet meer gebeurd. Al na een halfuur prijkten de eindcijfers op het scorebord. Daarvoor hadden Flemming Lund en Fredje Riedl gezorgd. Dat de stand nadien ongewijzigd bleef was in grote mate te danken aan een briljante Jean Trappeniers die de Luikse kanonniers op afstand hield (Antwerp Clubblad-12 - 19/01/1975).

Royal Antwerp FC al zegezeker na een half uur spel

Luik - De Luikse verdediging beleefde heel wat hachelijke ogenblikken door de snelle uitvallen van de Antwerpse voorhoede. De bezoekers slaagden erin om in het eerste half uur verdiend twee fraaie treffers aan te tekenen. Een actie van Jos Heyligen tot bij Alfred Riedl werd in de negentiende minuut door laatstgenoemde besloten met een schot. Via de voet van Kremer stuiterde de bal buiten het bereik van Curcic, aan de verste staak in de voeten van Flemming Lund, die van dichtbij kon inleggen. In de 29e minuut wezen de bordjes al 0-2 aan. Flemming Lund gaf door aan Alfred Riedl, die vanop zo'n twintig meter keihard afdrukte. Op halve manshoogte ging de bal als een bliksemschicht tegen het net van de hopeloos naar het leder graaiende Curcic.
RFC de Liège bleef zich te pletter lopen in het centrum van de rood-witte verdediging. Verwierven wel enkele hoekschoppen, maar doelgevaar was er niet, al dwongen Bonsink (8'), Lakner (12'), Nicolay (20') en Courant (32') Antwerpdoelman Jean Trappeniers tot waakzaamheid. De thuisspelers hielden het verder bij hoge ballen richting Antwerpdoelman, terwijl de ruimte op de vleugels onbenut bleef. Royal Antwerp FC trok zich bepaald op aan de tweede treffer van Alfred Riedl, bepaalde het matchverloop, terwijl Depireux ze daarbij een handje toestak met enkele onzuivere passes.

Na de kampwissel moest Depireux overigens zijn plaats afstaan aan Vliegen. Royal Antwerp FC trok zich voorzichtigheidshalve een beetje in verdediging terug. De thuisploeg kon daardoor nogal wat druk op de bezoekende achterhoede uitoefenen, waarbij Jean Trappeniers zich enkele keren met spectaculaire reddingen onderscheidde. Hoewel RFC de Liège met een zekere dosis pech af te rekenen had en beslist een eer reddend doelpunt verdiende, ontrolde de gevaarlijkst fase van de tweede helft zich voor het doel van Curcic. Een kwartier voor tijd moest Vos zich inderdaad hard reppen om de inlopende Alfred Riedl van een tweede doelpunt voor zijn kleuren af te houden.

De meest in het oog springende figuur na de rust was Vliegen, die ruim aanspraak mocht maken op een accessit als verdienstelijkste speler. Royal Antwerp FC heeft het kampioenschap met deze 0-2 zege hoopvol ingezet. De vreugde daarover was des te groter omdat het keerpunt voor rood-wit tijdens het vorige seizoen, zich situeerde in Rocourt. Indien de rood-witten de titel gespeeld zouden hebben, dan had RFC de Liège daar voor heel wat tussen gezeten. De ploeg van Guy Thys liet overigens een bijzonder soliede indruk na. Voor het moreel van de Sinjoren was het beslist erg goed dat Alfred Riedl zich onmiddellijk als een trefzekere aanwinst opwierp (HNB - MVH - 1974-08-19).
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 19/08/1974)

Statistieken

RFC Liégeois R. Antwerp F.C.

Elftallen

Geen elftal beschikbaar! Jean Trappeniers
Herman Houben
Jos Velser
Bob Geens
Xavier Caers
René Desaeyere
Jos Heyligen
Louis Pilot
Flemming Lund
Karl Kodat
Alfred Riedl

Wissels


Begin Match
      Flemming Lund
      Alfred Riedl
90' Eindstand 0-2 90'
TERUG