Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.F.C. Winterslag
3 1
22.05.1977 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Roger Verhaeghe

Lijnrechters:
René Thirion - Robert Jacquemin
Toeschouwers: 4500

Wedstrijdverslag

Karl Kodat nog een goal en dan 'servus'
Karl Kodat heeft op een waardige wijze afscheid genomen van de Bosuil, waar hij gedurende zes seizoenen een merkwaardige rol heeft vertolkt. Met nog negen minuten te spelen in de wedstrijd die het einde betekende voor zijn Belgische loopbaan, heeft de Wiener een voor hem typisch doelpunt gescoord. Na een verse vrijschop van René Desaeyere schoof Willy Geurts de bal in de loop van Karl Kodat en deze rondde met een onhoudbare treffer af. In de slotfase zou Kodat nog het doelhout treffen, maar met zijn goal had hij tevoren de overwinning van R Antwerp FC definitief vastgelegd.

In de eerste periode scheen de formatie van de eveneens vertrekkende Jef Vliers naar een gemakkelijk succes te zullen wandelen. Al in de zevende minuut kopte Willy Geurts de bal voorbij een erg onzekere Kenis. KFC Winterslag had een lange loop nodig om die vroege opdoffer te boven te komen. Vlak na de hervatting borstelde Zarko Olarevic zonder schijnbare moeite een tweede doelpunt op het bord toen hij op een vrijschop de bal rond de rood-zwarte muur deed cirkelen. KFC Winterslag sloeg toen onmiddellijk terug. Ten koste van een hands moest Jim De Schryver de verslagen Theo Custers bijstaan op een knap staaltje van Geys. Rombouts zette de toegekende strafschop onberispelijk om.

De Limburgers nestelden zich vervolgens op de door R Antwerp FC verdedigde helft, maar Theo Custers voorkwam de gelijkmaker via Mathieu Denier. Toen nam Karl Kodat, zoals in de aanhef gemeld, alle twijfels weg over het resultaat waarna Olarevic zelfs nog een enorme kans onbenut lief om de uitslag in een nog meet afgetekende vorm te gieten. Dat er nog stevig geknokt werd, kan worden afgeleid uit de symbolische gele kaarten die door scheidsrechter Verhaeghe aan Pierre Denier en René Desaeyere getoond werden (Ray Baete - bron: onbekend).
(bron: De pers - 15/05/1977)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.F.C. Winterslag

Elftallen

Theo Custers
Bob Geens
Jim De Schryver
Jos Velser
René Desaeyere
Jos Heyligen
Jan van der Veen
Gust Wilmssen
Karl Kodat
Zarko Olarević
Willy Geurts
Michel Kenis
Robert Scotton
Paul Theunis
Ernest Snijders
Tony Rombouts
Mathieu Denier
Pierre Geys
André Van Rompay
Johan Devrindt
Will Van Woerkum
Pierre Denier

Wissels

Robert Scotton (uit)/
Roger Beckers (in)
80'
 

Begin Match
      Pierre Denier
René Desaeyere      
7' Willy Geurts 1-0      
Ruststand 1-0
49' Zarko Olarević 2-0      
      Tony Rombouts (penalty) 2-1 55'
81' Karl Kodat 3-1      
90' Eindstand 3-1 90'
TERUG