Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Brasschaat R. Antwerp F.C.
0 3
21.07.1977 Plaats: Louis De Winterstadion

Wedstrijdverslag

Na KFC Brasschaat - R Antwerp FC

Traditionele oefenpot in het Louis De Winterstadion

Brasschaat - De formatie van trainer Novak Is er in deze oefenwedstrijd niet in geslaagd (een maand voor de start van de competitie - het webteam) de indruk te verwekken van een competitierijpe ploeg. Uitzondering gemaakt voor een behoorlijke periode in de tweede helft, toen de inschakeling van de nieuw aangeworven Deen Ulrich Thychosen en van Zarko Olarevi? een erg heilzame invloed op het teamwork en vooral de snellere ontwikkeling van de bezoekers had, heeft Royal Antwerp FC niet vermogen het gebonden spel, de stijl en het ritme te ontwikkelen die half augustus op punt gesteld zullen moeten zijn.

Jan van der Veen in eerste helft en Marc Steyaert gedurende de hele partij, maakten de beste indruk bij de gasten naast het eerder geciteerde duo Ulrich Thychosen en Zarko Olarevi?. Doelman Van Tricht en zijn secondanten Van Meel en Geys kregen niettemin de gelegenheid zich terdege te laten gelden. Van Overloop knapte voor KFC Brasschaat het beste middenveldwerk op. Te noteren dat Jim De Schryver en Xavier Caers ingevolge spierletsels niet in de kern van Royal Antwerp FC voorkwamen voor deze wedstrijd (HNB - René Morren - 1977-07-22)

Overzicht oefencampagne (5)

Zoals voorgaande jaren was R Antwerp FC weer te gast in het Gemeentepark te Brasschaat. Het traditioneel rood-wit schuttersfeest ging echter niet door, oefenmeester Novak bracht tijdens de tweede speelhelft immers herhaaldelijk nieuwe gezichten binnen de lijnen om zijn selectie te verkennen (bron: Antwerp Clubblad-1 - 17/08/1977).


(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 22/07/1977)

Statistieken

K.F.C. Brasschaat R. Antwerp F.C.

Elftallen

Geen elftal beschikbaar! Jean Trappeniers
Paul Lieben
Marc Steyaert
Bob Geens
Peter Anderson
Jan van der Veen
René Desaeyere
Urbain Maurissen
Aage Hansen
Willy Geurts
Guido Dewil

Wissels

0 Jean Trappeniers (uit)/
Theo Custers (in)
46'
 
0 Jan van der Veen (uit)/
Ulrich Thychosen (in)
50'
 
0 Paul Lieben (uit)/
Zarko Olarević (in)
60'
 
0 René Desaeyere (uit)/
Wilfried Van Genechten (in)
75'
 
0 Urbain Maurissen (uit)/
Eddy Snelders (in)
75'
 

Begin Match
      Jan van der Veen
      Willy Geurts
      Zarko Olarević
90' Eindstand 0-3 90'
TERUG