Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Verbr. Geel R. Antwerp F.C.
0 0
27.05.1999 Plaats: De Leunen

Scheidsrechter: Eric Romain

Lijnrechters:
Marc Van Den Broeck - Bernard Hosdains
Toeschouwers: 6.000

Wedstrijdverslag

Na K.F.C. Verbr. Geel - R Antwerp FC

R Antwerp FC gunt Verbroedering zijn feestje niet

GEEL - KFC Verbroedering Geel moet minstens nog tot zondag wachten om te feesten. Een 0-0 tegen R Antwerp FC volstond niet om van eerste klasse nu al een feit te maken. Zondag komt KFC Turnhout op bezoek. Een Kempense clash tussen de twee enige teams voor wie een stap naar de hoogste klasse nu nog kan. Bij R.A.F.C. en La Louvière mogen de boeken dicht.

Vier minuten voor het rustsignaal veerde heel Geel recht. Geert Emmerechts had Laszlo Nagy in de problemen gebracht. Delen ontfutselde de Hongaar de bal en was op weg naar de kooi van Aleks Klak. De witte ex-Mechelaar bediende topschutter Daelemans en die plofte het leer tegen de staak. Geveld door de zenuwen. KFC V. Geel was van in de beginfase op van de zenuwen. Weinig splijtende acties, veel onzuiverheden en geen doelgevaar. De druk woog duidelijk te zwaar. Eerste klasse was nog veraf. R Antwerp FC was de betere ploeg, speelde sneller op de bal, was zuiverder in het passen en acteerde veel doelgerichter. Ook de Geelse stadionspeaker vond het na een halfuur spelen welletjes geweest. Hij zag dat het niet goed was en wilde zijn falend team een handje helpen.

"De stand in La Louvière - Turnhout is 1-0," liet bij door de luidsprekers schallen. Daelemans was die boodschap luttele minuten later alweer vergeten. Trainer Put reageerde. Hij liet voor de tweede periode een bleke Alentijns in de kleedkamer en bracht met Mateso meer aanvallend geweld. Het mocht niet baten. De daver op het Geelse lijf bleef. Ganiyu Owolabi had Verbroedering zelfs heel veel pijn kunnen doen, maar de spits faalde onbegrijpelijk. Stilaan voerde Geel de druk toch op. Mateso (driemaal), Delen, Daelemans en Bollaerts hadden de 1-0 aan de voet, maar ze misten. Een treffer van Mateso, in de slotminuut dan nog, werd afgekeurd voor buitenspel. "Zondag dan maar," klonk het achteraf. Inderdaad, zondag.

R Antwerp FC beter dan KFC V. Geel (Regi Van Acker)
Hoewel R.A.F.C. nu ook mathematisch uitgeschakeld is voor promotie naar eerste klasse, was Regi Van Acker een tevreden trainer. Zijn ploeg leverde na de opdoffers van de voorbije week een prima prestatie af en verkocht zijn huid duur. "Voetbaltechnisch waren we beter dan KFC V. Geel," aldus de Antwerptrainer. "We bepaalden het grootste deel van de wedstrijd, maar we wisten dat Geel gevaarlijk zou zijn op de counter. In de tweede helft dachten we soms te vaak aan de zege en werd er te laks verdedigd." R.A.F.C. wil er nog het beste van maken in de twee resterende matchen. "Dat zijn we onze status van topploeg in tweede verplicht," zegt Regi Van Acker. "We moeten denken aan het imago van de club naar volgend seizoen toe (M.D. & J.V.C. - GvA - 27/05/1999)."
(bron: de pers - 27/05/1999)

Statistieken

K.F.C. Verbr. Geel R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Ronny Schuermans
6 Marc Janssen
16 Marc Sylverans
3 David Smits
4 Steven Janssens
7 Peter Meeusen (K)
8 Benny Lunenburg
15 Davy Alentijns
9 Nico Curto
11 Jef Delen
10 Bjorn Daelemans
1 Aleksander Klak
12 Dragan Siljanoski
5 Laszlo Nagy
4 Geert Emmerechts (K)
14 Johan Mucher
6 William Verbeeck
2 Abdul Saleem Senanu
3 Azubuike Oliseh
8 Olivier Brassart
9 Darko Pivaljevic
11 Ganiyu Owolabi

Wissels

77' 7 Peter Meeusen (uit)/
12 Chris Bollaerts (in)
 
8 Olivier Brassart (uit)/
7 Gunter Ribus (in)
68'
 
11 Ganiyu Owolabi (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
83'
 
9 Darko Pivaljevic (uit)/
10 Sandro da Silva (in)
89'
 

Begin Match
4' David Smits      
Ruststand 0-0
      Laszlo Nagy 73'
      Bimbo Fatokun 89'
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG