Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Lierse S.V. R. Antwerp F.C.
2 0
23.04.1978 Plaats: Stadion Lisp

Scheidsrechter: Alexis Ponnet

Lijnrechters:
Francis Rion - Roger Philipront
Toeschouwers: 8.000

Wedstrijdverslag

Na K Lierse SK - R Antwerp FC

Rood-witte muur hield een uur stand

Lier - Royal Antwerp FC is voor de overwinning gaan spelen toen het al in de nederlaag was gevoetbald. Gedurende een uur trokken de bezoekers omzeggens voortdurend een muur op voor een uitstekende Jean Trappeniers die zijn ploeg van zwaardere cijfers heeft kunnen redden. Het was ondankbaar spelen voor Willy Geurts, hij is niet één keer nuttig bij de bal geweest. Thuisploeg K Lierse SK had in de beginfase de gelegenheid voorbij laten gaan om Royal Antwerp FC op achterstand te zetten. In de negentiende minuut mocht het een penalty trappen na fout van Xavier Caers op Ceulemans.

Janssens wilde de bal te fijn plaatsen en het schot werd knap door Jean Trappeniers uit het doelvlak geranseld. Het werd een eerste helft met eenrichtingsvoetbal, waarbij Royal Antwerp FC geen sympathie heeft kunnen verwerven bij de voetballiefhebber. De bezoekers brachten de opvang goed voor mekaar in zoverre dat de Lierse aanvallers geen vrije kans voor de voeten kregen. In die periode speelde Ceulemans wel goed in de opbouw, Vandenbergh kon zich evenwel niet doorzetten bij gebrek aan ruimte. De beste kans kreeg Bosch nog, Jean Trappeniers kon hem uitlopend afremmen.

Vooral in de tweede spelperiode zou Jean Trappeniers zijn ploeg van een afstraffing redden. Net voor het uur kwam K Lierse SK aan een doelpunt. De Smet trapte een voorzet waarop Janssens kon inlopen en de beheersing had om de Antwerpdoelman met een kopbal te vloeren. Royal Antwerp FC loste toen de grendel om offensief wat te realiseren, maar dat wilde niet lukken. Na het uur bracht Jean Trappeniers twee wonderbaarlijke minuten door. Een schot van De Smet werd door de deklat gestuit, hij punchte een kopbal van Ceulemans over zijn deklat en haalde een bal weg van diezelfde Ceulemans.

Het was uiteindelijk Vanderborght met steun van Vandenbergh die de Antwerpdoelman kon kloppen. K Lierse SK controleerde rustig en Royal Antwerp kwam meer in de wedstrijd. Engelen moest nog een inspanning leveren en een schot van Eddy Snelders uit de hoek duwen (HNB - t.l. - 1978-04-24).

Antwerp Clubblad noteerde (33)

Ondanks het felle verweer van Jean Trappeniers die in de eerste helft zelfs een penalty stopte is R Antwerp FC op het Lisp roemloos ten onder gegaan. De ploeg speelde zonder meer een bange wedstrijd en liet vooraan Willy Geurts eenzaam aan zijn lot over. Gelukkig was ook K Lierse SK niet groots, anders had het wellicht een catastrofe geworden voor de rood-witte kleuren.

In de tweede helft scoorden Janssens (die tevoren een strafschop had gemist) en Vanderborght wat K Lierse SK verdiend de overwinning opleverde. Niemand van de meegereisde Antwerpsupporters had één goed woord over voor onze tactiek zodat men fel ontgoocheld de terugweg insloeg (bron: Antwerp Clubblad-17 - 30/04/1978).
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 30/04/1978)

Statistieken

K. Lierse S.V. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Swat Janssens
Raymond Vanderborght
Jean Trappeniers
Jim De Schryver
Marc Steyaert
Bob Geens
Frank Mariman
Aage Hansen
René Desaeyere
Xavier Caers
Gaston Boeckstaens
Stanislav Karasi
Willy Geurts

Wissels

0 René Desaeyere (uit)/
Eddy Snelders (in)
 
0 Gaston Boeckstaens (uit)/
Wilfried Van Genechten (in)
 

Begin Match
Swat Janssens      
Raymond Vanderborght      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG