Jan Verheyden - Albert Beeckman
Toeschouwers: 5800

Na R Antwerp FC - SV Waregem

Thuisploeg stuikt ineen na strafschopgeschenk

Deurne - Op de dertigste speeldag van deze voetbalcompetitie mocht Royal Antwerp FC de eerste penalty trappen. Willy Geurts profiteerde van de gelegenheid om te scoren en zijn ploeg tijdens een dol vierde kwartier verdiend voorsprong te bezorgen. De strafschop mocht evenwel niet baten. De thuisploeg stuikte tijdens het laatste half uur letterlijk ineen. Twee maal konden de veerkrachtige tegenstanders nog scoren. Niemand van de Antwerpsupporters mocht na negentig minuten beweren dat de zege van SV Waregem niet verdiend was.

Tijdens het eerste kwartier geraakten de spelers van SV Waregem nochtans moeilijk over de middellijn. In die periode streefde Royal Antwerp FC balbezit na en slaagde daar keurig in. Aage Hansen speelde meer dan behoorlijk, al was het opvallend dat de door Luc Millecamps gehouden Willy Geurts praktisch nooit de bal toegespeeld kreeg. Slechts vier maal in vijfenveertig minuten kreeg de topscorer de bal, meestal in barslechte omstandigheden. Waar Wilfried Van Genechten evenmin uitgespeeld werd en Stanislav Karasi zich in dribbelnummertjes verstrikte, konden de bezoekers geleidelijk een vuist maken.

Eerst letterlijk wanneer scheidsrechter Ponnet achtereenvolgens Koudijzer en Vergote moest vermanen voor al te zware fouten, daarna figuurlijk. Royal Antwerp FC mocht zich gelukkig achten dat Theo Custers weer heel aandachtig was. Toen Haleydt (duidelijk in buitenspelpositie) oprukte, voorkwam de Antwerpdoelman een zo goed als gemaakt doelpunt. Er waren nog mooie acties van Michielsen, maar na de rust kreeg SV Waregem het hard te verduren. De mooiste en gevaarlijkste Antwerpaanvallen werden toen opgebouwd, zonder dan Stanislav Karasi daarbij betrokken was.

Vijf minuten na de rust ging Wilfried Van Genechten met de bal aan de haal, liet twee tegenstanders ter plaatse. In de strafschopzone viel hij en scheidsrechter Ponnet wees naar de elfmeterstip tot verbazing van de ''onschuldige" Michielsen. Twee minuten na de strafschop bouwde de thuisploeg de beste aanval op. Luc Millecamps hield de gevaarlijke header van Willy Geurts uit het doelvlak. De sterk spelende Robert Geens rukte nog een keer op, maar de bal strandde in het zijnet. Royal Antwerp FC was leeg gespeeld.

Tijdens een geharrewar voor het Antwerpdoel sloeg Theo Custers de bal na een schot van Koudijzer tegen het lichaam van diezelfde Koudijzer en kwam het tot een biljartgoal. Zeven minuten later trapte Michielsen een corner, Dreesen miste, maar Haleydt stond op de goede plaats om SV Waregem de zege te bezorgen (HNB - Louis Ceulemans - 1978-04-03)

Antwerp Clubblad noteerde (30)

Met twee flodderdoelpunten van Koudijzer en Haleydt, heeft SV Waregem andermaal zijn rol van Antwerp-boeman gespeeld. De twee drommelse opportunisten bogen een 1-0 achterstand in een 1-2 overwinning om. Zelfs de eerste strafschop van het seizoen heeft de rood-witten niet over de brug kunnen helpen.

Zowel na de eerste twintig minuten als in het vierde kwartier begon de Antwerp-motor te sputteren telkens nadat hij op toerental was geraakt. Een intelligent SV Waregem heeft er op een vrij economische wijze, maar ook maximaal van geprofiteerd (Antwerp Clubblad - 17 -1978-04-30).
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 17 - 03/04/1978)

Guido Dewil (in)

90' Eindstand 1-2 90'